printlogo


کد خبر: 214448تاریخ: 1398/10/5 00:00
احمد توکلی و مصطفی میرسلیم با اشاره به تلاش‌های دولت برای پیوستن به FATF:
مجمع با پیوستن به FATF مخالفت خواهد کرد

«من به طرفداران پیوستن به این معاهده بین‌المللی قویا می‌گویم؛ اگر در شرایط فعلی رأی‌گیری شود، مجمع تشخیص مصلحت نظام حتماً با پیوستن جمهوری اسلامی به FATF مخالفت خواهد کرد». این جمله‌ای بود که احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون مواجهه این مجمع با طرح پیوستن ایران به FATF به زبان آورد تا بار دیگر بر اجماع مجمع برای قبول نکردن این طرح تاکید کرده باشد.
توکلی در گفت‌و‌گویی که تسنیم آن را منتشر کرده است با اشاره به حدس و گمان‌هایی که این روزها درباره تصویب یا عدم تصویب پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت مطرح می‌شود، اظهار داشت: این درست نیست که عده‌ای از احتمال رأی‌ مثبت آوردن این موضوع خبر می‌دهند.
وی در پاسخ به این سؤال که دلیل فرسایشی شدن بررسی مسأله FATF چیست، گفت: آقای روحانی اواخر سال پیش از طریق آقای دژپسند، وزیر اقتصاد، پیغام فرستاده بود که برای رأی‌گیری بر سر FATF فعلا دست نگه‌ داریم. همچنین آقای مجید انصاری هم خواست تصمیم‌گیری را عقب بیندازیم، چون آنها می‌دانستند در صورت رأی‌گیری، رأی مجمع به این موضوع منفی خواهد بود. توکلی همچنین ادامه داد: گروهی می‌گویند «اگر دولت در اختیار اصولگرایان بود، تا به حال مجمع برای پیوستن به FATF رأی مثبت داده بود»، که در جواب باید گفت چنین برداشت‌هایی غلط است. من نمی‌دانم چطور این دروغ‌ها را می‌گویند و 43 نفر از اعضا را به بی‌دینی متهم می‌کنند. اساسا مسأله به این مهمی را نباید وارد رقابت‌های سیاسی کنیم و چنین مواضعی بگیریم. کارشناس اقتصاد افزود: عقب افتادن تصمیم‌گیری بر سر FATF به این دلیل است که در برخی مسائل و موضوعات مراعات می‌کنیم و مهم نیست که در ماه دهم یا آخر سال باشیم. احمد توکلی در پایان صحبت‌هایش گفت: متأسفانه گروهی همه بحث‌های مهم را به سیاست و سیاسی‌کاری ربط می‌دهند. FATF موضوع بسیار مهمی است که برای تصمیم‌گیری حتما باید تمام جوانب را در نظر بگیریم و این‌طور نیست که هر کسی به‌دلیل تعلقات جناحی و سیاسی درباره این موضوع مهم موضع‌گیری کند و مطالبه‌ای داشته باشد.
اما مخالفت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیوستن ایران به FATF به توکلی محدود نماند و مصطفی میرسلیم نیز در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به لایحه بودجه پیشنهادی و گواهی آن بر شرایط سخت دولت گفت: رفع این مشکل با رویکرد داخلى نیازمند مراجعه به مردم و کمک گرفتن از آنها چه براى سرمایه‌گذارى و چه براى تعدیل توقعات عمومی با هدف خروج از رکود است و اینها مستلزم اعتماد مردم به دولت است و چنان اعتمادى با سابقه مکرر بدقولى‌ها، ناکارآمدی‌ها و ضعف‌ها، بعید به نظر مى‌رسد. میرسلیم در عین حال افزود: اما راه‌حل دیگرى که دولت به آن امید بسته بود و هنوز به آن متمایل است، رویکرد به خارج براى چاره‌جویى تحریم‌ها و نیز سرمایه‌گذارى خارجى است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا FATF در برطرف شدن تحریم‌ها و بهبود معیشت مردم نقش مثبتی دارد؟ تصریح کرد: هیچ یک از اصحاب دولت و مدافعانش تضمین نمی‌کنند که پذیرش FATF تحریم‌ها را برطرف کند و موجب بهبود شرایط معیشتی مردم شود ولی نتیجه طبیعی آن میثاق‌ها و اقدامات مالی است که پیوستن به آن، آگاه کردن دشمن از روش‌هایی است که ایران برای جبران آثار تحریم‌ها در چند سال گذشته اتخاذ کرده و این نتیجه‌ای است که آمریکا پیگیری می‌کند تا قدم بعدی، یعنی افزایش فشار بر ما را بردارند و به قول معروف اشک کباب باعث طغیان آتش می‌شود.
میرسلیم در پایان افزود: با توجه به اینکه مجلس بر مصوبه خود به‌رغم مخالفت شورای نگهبان اصرار ورزیده، موضوع برای بررسی در مجمع تشخیص مصلحت مطرح شده است. در شکل کنونی بعید است دولت و نمایندگان مجلس بتوانند دوسوم آرای مجمع را برای تصویب آن لوایح به دست آورند. البته مجمع می‌تواند راه‌حل‌های دیگر را نیز برای رسیدن به تشخیص مصلحت بررسی کند و این موضوعی است که در حال حاضر در دست بررسی است.

Page Generated in 0/0070 sec