printlogo


کد خبر: 215315تاریخ: 1398/10/26 00:00
* ستاد اجرایی فرمان امام معادل 140میلیارد تومان به مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان کمک نقدی و غیرنقدی می کند
کمک ستاد اجرایی به سیل‌زدگان

گروه اجتماعی: سیستان‌وبلوچستان هنوز با مشکلات ناشی از سیل دست و پنجه نرم می‌کند و پیش‌بینی می‌شود با ورود موج جدید سرما مشکلات سیل‌زدگان دوچندان شود.
به گزارش «وطن امروز»، گروه‌های جهادی، سپاه پاسداران، ارتش، جمعیت هلال‌احمر و... با حضور در سیستان‌وبلوچستان امید را در مناطق سیل‌زده زنده نگه داشته‌اند اما با توجه به گستردگی سیل همچنان سیل‌زده‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند. راه‌های مواصلاتی قطع ‌شده و تخریب خانه‌های بسیاری از روستاها بزرگ‌ترین مشکل سیل‌زده‌هاست و با توجه به شرایط جوی، مردم این منطقه بشدت نیازمند وسایل گرمایشی هستند.
در روزهای آینده موج جدید سرما سیستان‌وبلوچستان را فرا خواهد گرفت. علی ملاشاهی، رئیس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی سیستان‌وبلوچستان در این‌باره گفت: پیش‌بینی می‌شود دمای هوای استان بین 3 تا 6 درجه کاهش پیدا کند و از بامداد پنجشنبه (امروز) این موج ایجاد می‌شود.
وی ادامه داد: در این مدت وزش باد شدید با سرعت 40 تا 70 کیلومتر بر ساعت در شمال، مرز شرقی، برخی نواحی مرکزی، نوار غربی و سواحل استان دور از انتظار نیست. وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک و کاهش دمای هوا را نیز به دنبال خواهد داشت، همچنین مه‌آلودگی در برخی ارتفاعات دور از انتظار نیست.
 
* خسارت 1100 میلیارد تومانی سیستان‌وبلوچستان
خوشبختانه سیل جنوب شرق کشور خسارت جانی چندانی نداشته اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این سیل بیش از هزار میلیارد تومان به بخش‌های مختلف خسارت وارد کرده است. احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان‌وبلوچستان در این‌باره گفت: سیل اخیر استان بیش از 1100 میلیارد تومان خسارت وارد کرده است. وی افزود: همزمان با بارندگی‌های ۲۰ تا ۲۲ دی در سیستان‌وبلوچستان بویژه نیمه جنوبی، راه ارتباطی ۸۹۰ روستای این استان به طور کامل قطع شد که با تلاش شبانه‌روزی نیروهای امدادی تاکنون راه ۵۰۰ روستا باز شده است. وی ادامه داد: همچنین بر اساس آخرین آمار از مجموع ۸۷۷ روستای سیستان‌وبلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق ۸۱۲ روستا وصل شده است. در سیلاب اخیر آب ۲۴۵ روستا قطع شده بود که با تلاش تیم‌های شرکت آب و فاضلاب، سیستم آبرسانی ۹۳ روستا مجدد به شبکه بازگشته است. وی افزود: بیشترین بارندگی این مدت با ۲۲۶ میلیمتر از فنوج گزارش شده اما با توجه به بارندگی‌های بی‌سابقه این مدت در سیستان‌وبلوچستان هم‌اینک علاوه‌بر دستگاه‌های خدمات‌رسان 7 فروند بالگرد، ۴۶ فروند قایق و یک لنج در مناطق جنوبی استان درحال ارائه خدمات به سیل‌زدگان هستند. تمام ظرفیت‌های سیستان‌وبلوچستان برای کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده بسیج شده و مسؤولان در کنار مردم به خدمات‌رسانی مشغولند.
 
* دستور تخلیه برخی روستاهای هرمزگان صادر شد
بارش‌های اخیر به غیر از سیستان ‌و بلوچستان،  استان هرمزگان را نیز درگیر کرده و سیل‌زده‌های این استان به توجه زیادی نیاز دارند. آخرین خبر درباره سیل هرمزگان اینکه با توجه به خطرات بسیار، دستور تخلیه برخی روستاها صادر شده است.  علی صالحی، رئیس کل دادگستری هرمزگان در جمع خبرنگاران در این باره گفت: در پی دستور ویژه ریاست محترم قوه قضائیه به منظور تعامل و هماهنگی همه‌جانبه مراجع قضایی با دستگاه‌های ذی‌ربط بویژه هلال احمر و نیروی انتظامی برای رسیدگی فوری به مشکلات مردم و تأمین امنیت و آرامش خانواده‌های درگیر حادثه سیل در شرق استان هرمزگان، دستگاه قضایی استان با تشکیل کارگروه ویژه و بسیج تمام امکانات در همان لحظات اولیه اقدام به مشارکت در روند امدادرسانی و صدور دستورات قضایی ویژه در این رابطه کرد. با دستور قضایی و تصویب شورای تأمین شهرستان‌های جاسک و بشاگرد، تمام روستاهای درگیر سیل تخلیه شده و ساکنان آنها به اردوگاه‌های موقت منتقل شده‌اند. وی همچنین از استمرار امدادرسانی زمینی و هوایی به مناطق سیل‌زده شرق هرمزگان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل مسدود شدن راه‌های ارتباطی، 3 فروند بالگرد هلال‌احمر، ارتش و سپاه در حال انجام عملیات امدادرسانی هوایی هستند و قایق‌های تندرو سپاه نیز در مجاورت ساحل جاسک مستقر شده‌اند.
 
* حضور پزشکان بسیجی در مناطق سیل‌زده
سازمان بسیج جامعه پزشکی کل کشور جزئیات خدمت‌رسانی پزشکان بسیجی در مناطق سیل‌زده سیستان‌و‌بلوچستان را تشریح کرد. در پی وقوع باران‌های سیل‌آسا در بخش‌هایی از استان سیستان‌و‌بلوچستان و آسیب رسیدن به زیرساخت‌ها، تاسیسات شهری و در معرض خطر قرار گرفتن سلامتی هموطنان‌مان در این مناطق، سازمان بسیج جامعه پزشکی کل کشور و کانون‌های زیرمجموعه آن در مناطق سیل‌زده، در حال خدمت‌رسانی به هموطنان آسیب دیده هستند. در عین حال وزیر بهداشت گفت: 169 مادر باردار از محل‌های پرخطر در مناطق سیل‌زده استان سیستان‌وبلوچستان به محل‌های امن منتقل شده‌اند و هیچ مشکلی در حوزه دارو و نیروی انسانی در این مناطق نداریم. به گزارش فارس، سعید نمکی افزود: خوشبختانه هیچ مشکلی در حوزه دارو و نیروی انسانی و سایر موارد در حوزه سلامت در مناطق سیل‌زده استان سیستان‌وبلوچستان نداریم. وی ادامه داد: نخواهیم گذاشت خانه بهداشت یا مرکز بهداشتی و درمانی، تخریب شده باقی بماند. بر اساس برآوردها حدود 7 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر وارد شده که برای بررسی‌های دقیق این خسارت، تیمی از وزارت بهداشت پس از فروکش کردن آب، به این مناطق اعزام می‌شوند.
 
* افزایش عقرب گزیدگی و بروز بیماری پس از فروکش سیل
با توجه به احتمال بروز بیماری‌های واگیردار و نیز کمک‌رسانی‌های پزشکی و درمانی به مردم سیل‌زده، امدادرسانان وزارت بهداشت و درمان نیز در این منطقه حضور دارند. مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۲۰۰ هزار نفر در استان سیستان‌و‌بلوچستان درگیر سیل هستند و خطر افزایش عقرب و مارگزیدگی و بیماری‌های تنفسی، پوستی و گوارشی بعد از فروکش سیل وجود دارد. محمداسماعیل مطلق در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: وزارت بهداشت اکنون با ارائه خدمات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌ها به طور گسترده در مناطق سیل‌زده حضور دارد. وی افزود: مشکل این است که پس از فروکش کردن سیل در هفته‌های آینده خطر افزایش موارد مار و عقرب‌گزیدگی در مناطق سیل‌زده افزایش می‌یابد. واکسن و سرم‌های مورد نیاز برای مراقبت از افرادی که دچار حیوان‌گزیدگی می‌شوند موجود است و آماده شده است. مطلق ادامه داد: علاوه بر آن با توجه به وضعیت سیل و مشکلات بهداشتی موجود احتمال افزایش بیماری‌های پوستی در بین سیل‌زدگان زیاد است و خطر افزایش موارد بیماری‌های گوارشی و اسهالی نیز بیشتر شده است.
 
* ده‌ها اکیپ مشغول ارزیابی خسارات در سیستان و بلوچستان
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه 43 اکیپ مشغول ارزیابی خسارت در سیستان و بلوچستان هستند، گفت: هنوز ارزیابی دقیقی از میزان خسارات وارد شده در پی وقوع سیل در این استان انجام نشده است و در صورت جمع‌بندی دقیق خسارات وارد شده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی، نیرو و سایر دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط، این آمار به صورت دقیق اعلام می‌شود. امیر قادری در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه خسارت‌ها به صورت غیررسمی از سوی مدیران شهری و دهداری‌ها چند هزار میلیارد تومان اعلام شده است، افزود: این رقم مورد تایید ما نیست، چراکه باید برآوردها لازم بسیار دقیق و حساب‌شده از سوی تمام دستگاه‌ها و ارگان‌های مرتبط انجام شود.  وی به بحث امدادرسانی به سیل‌زدگان استان سیستان‌وبلوچستان اشاره کرد و گفت: نیروهای مسلح نظیر سپاه، ارتش و بسیج از روز اول پای کار بوده و همچنان در حال امدادرسانی و کمک به سیل‌زدگان هستند.  وی تصریح کرد: خدمات نیروهای مسلح در خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان ستودنی است. دوشنبه فرمانده سپاه پاسداران و معاونان وی همچنین وزیر نیرو در منطقه بودند و سه‌شنبه نیز وزیر بهداشت برای بازدید به اینجا آمد. این در حالی است که خیلی از مردم نیز به صورت خودجوش در حال کمک به سیل‌زدگان هستند. قادری از مردم خواست در صورت ارسال کمک نقدی به سیل‌زدگان کمتر برخوردار کمک‌های خود را فقط به مراجع مشخص چون کمیته امداد بفرستند.
***
[کمک 140 میلیارد تومانی ستاد اجرایی فرمان امام  به سیل‌زدگان سیستان و  بلوچستان]
ستاد اجرایی فرمان امام یکی از نهادهای پیشتاز در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان بود. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خبر داده که این نهاد 140 میلیارد تومان برای جبران خسارت مردم سیل‌زده بلوچستان در بخش‌های مختلف هزینه خواهد کرد. محمد مخبر دیروز در مناطق سیل‌زده چابهار اظهار کرد: قرارگاه ستاد اجرایی فرمان امام در سیستان‌و‌بلوچستان مستقر بوده و از ساعات اولیه سیل اقدامات امدادی و خدمات‌رسانی را آغاز کرده است. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام افزود: در مجموع در 10 نقطه کشور برای مقابله با چنین اتفاقاتی قرارگاه راه‌اندازی کردیم. وی ادامه داد: اقلامی مانند پتو، چادر، غذا، آب معدنی و اقلام دیگر در نقاط بحرانی توزیع شده و در مجموع 9 قرارگاه فرعی نیز راه‌اندازی شده که 24 ساعته غذای گرم توزیع می‌کنند. مخبر گفت: در شهرهایی مانند کنارک که حجم آبگرفتگی زیاد بود، تعداد زیادی لجن‌کش و کف‌کش و تجهیزات اینچنینی تهیه شد که یک بخشی را هم از استان‌های همجوار و تهران ارسال کردیم. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه این خدمات از ابتدای وقوع سیل به صورت 24 ساعته همچنان ارائه می‌شود، افزود: یکسری اقدامات نیز بعد از سیل انجام می‌شود که از جمله آنها تامین لوازم خانه است و در حد توان در تامین امکانات منزل نیز کمک می‌کنیم. وی ادامه داد: دام‌های مردم منطقه تلف شده است که در حد توان 2 تا 3 هزار راس دام به ساکنان داده خواهد شد تا جبران شود. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بیان کرد: با هماهنگی بنیاد مسکن نیز به بازسازی خانه‌ها کمک خواهیم کرد. وی افزود: کار مهم دیگری که انجام می‌دهیم این است که به دنبال وقوع سیل قطعا بخش زیادی از اشتغال مردم از بین رفته است، راهکار و تلاش ما این است که  2 تا 3 هزار شغل خانگی خرد نیز برای مردم منطقه ساماندهی و ایجاد می‌کنیم. وی از فعالیت پایگاه‌های سلامت از روز اول وقوع سیل در منطقه خبر داد و گفت: این فعالیت‌ها همچنان در حال انجام است. وی گفت: هم‌اکنون 10 تا 15 اکیپ از ستاد اجرایی امام در مناطق سیل‌زده در حال خدمات‌رسانی هستند که تلاش می‌کنیم به 50 اکیپ برسد. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بیان کرد: در مجموع ستاد اجرایی فرمان امام 140 میلیارد تومان برای جبران خسارت مردم سیل‌زده بلوچستان در بخش‌های مختلف هزینه خواهد کرد.

Page Generated in 0/0052 sec