printlogo


کد خبر: 215541تاریخ: 1398/11/2 00:00
ادامه واکنش‌های بین‌المللی به حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد
شبکه «روسیه 1»: جهان شاهد سیلی ایران به آمریکا بود!

گروه بین‌الملل: حمله تاریخی ایران به مهم‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق در بامداد هشتم ژانویه/ 18 دی- نیمه‌شب هفتم ژانویه به وقت اروپا و آمریکا- نه‌تنها مایه غرور ایرانیان و بسیاری از ملت‌های مسلمان جهان شد، بلکه حتی روس‌ها هم به آن مباهات کردند. 
طبق گزارش وابستگان خبری رسانه‌های ایرانی در مسکو و دیگر شهرهای روسیه، از نخستین ساعات پس از انتشار این خبر، در حالی که مقامات کرملین و وزارت خارجه این کشور به‌خاطر رابطه پرچالش مسکو با ترامپ در موضع‌گیری رسمی‌شان محتاطانه رفتار می‌کردند اما سیل تبریکات پیامکی و تلفنی روس‌ها و همچنین آذری‌ها و دیگر مسلمانان روسیه بود که به گوشی‌های دیپلمات‌ها و وابسته‌های فرهنگی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران سرازیر شد و برخی نیز به طور حضوری به دوستان و همکاران ایرانی‌شان تبریک می‌گفتند. 
از آن جالب‌تر واکنش برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اصلی روسیه بود که در روایت و تحلیل واقعه حمله موشکی ایران به عین‌الاسد از لحنی حماسی استفاده کردند. 
شاید برجسته‌ترین آنها گزارشی بود که شبکه «روسیه‌1»  قدیمی‌ترین و پربیننده‌ترین شبکه تلویزیونی این کشور از حمله به عین‌الاسد منتشر کرد. مجری قدیمی برنامه رویدادهای بین‌المللی هفته را اینگونه تعریف کرد: «دنیا به لرزه در آمد هنگامی که ایران از داخل مرزهایش اقدام به شلیک موشک‌هایی به پایگاه نظامی آمریکا در غرب عراق کرد. در روز چهارشنبه پس از حمله موشکی وعده داده شده توسط ایران، تنش بین 2 کشور مانند آنچه تاکنون شاهد بوده‌ایم به اوج رسید به‌طوری که برای لحظاتی از نگاه بسیاری افراد اینگونه به نظر می‌رسید که جنگی بزرگ به راه افتاده است و چنین حسی با بیانیه دبیرکل سازمان ملل که گفته بود «تنش را متوقف کنید، گفت‌وگو را از سر بگیرید» بیشتر تقویت شد. اما در کمال تعجب مشخص شد ایران، ایالات متحده را به وحشت انداخته و بیشتر موشک‌هایش از سامانه دفاع موشکی آمریکا عبور کرده و به هدف برخورد کرده است اما (طبق ادعای آمریکایی‌ها) کسی مجروح نشده و تخریب به صورت محدود بوده است». 
مجری روس پس از آنکه توضیح داد این حمله به انتقام ترور ژنرال سلیمانی  به دستور شخص دونالد ترامپ انجام شده است، گفت: «با توجه به نتایج این حمله موشکی، ایران یک مجازات بی‌نقص را به نمایش گذاشت و دنیا به نوعی سیلی موشکی ایران به ترامپ را نظاره کرد».
این حرف‌ها در حالی مطرح شد که صفحه بزرگ پس‌زمینه استودیوی این برنامه تلفیقی از چهره سردار شهید قاسم سلیمانی و صورت سیلی خورده ترامپ (برگرفته از تارنمای رسمی رهبر حکیم انقلاب اسلامی) بود.
همچنین متن پیام رهبری به زبان‌های مختلف زیر عکس صورت سیلی خورده ترامپ در پس‌زمینه به نمایش در آمد و متن پیام به روسی توسط مجری قرائت شد که مهم‌ترین تاکید آن بر  پایان دادن به حضور شرارت‌آمیز آمریکا در منطقه خاورمیانه بود.
در ادامه این برنامه به این نکته اشاره شد که حتی اکثریت کنگره ایالات متحده یا همپیمانان اروپایی آمریکا در ناتو نیز با عدم حمایت از اقدام تروریستی ترامپ، به نوعی به اقدام انتقامی ایران وجهه‌ای مشروع بخشیدند.
در پایان برنامه ویژه شبکه روسیه 1، مجری آن نتیجه‌گیری خود را ارائه داد: «پرزیدنت ترامپ فهمید بازی با آتش ایران در سال انتخابات ریاست‌جمهوری بسیار خطرناک خواهد بود».
سپس وابسته خبری این شبکه در بغداد روی خط آمد و با یادآوری اینکه جنگ سوریه در زمان دولت اوباما و به تحریک هیلاری کلینتون به راه افتاده بود، گفت: «سیاستمداران آمریکا تغییر می‌کنند اما سیاست آمریکا بدون تغییر باقی می‌ماند».
 
* شمارش معکوس برای تظاهرات ضدآمریکایی در عراق
همزمان با ادامه رایزنی‌ها برای انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق، مردم و گروه‌های عراقی خود را برای مشارکت در تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی که قرار است روز جمعه برگزار شود، آماده می‌کنند.
به گزارش «وطن امروز»، این تظاهرات به نوعی حمایت افکار عمومی و مردم عراق از مصوبه پارلمان این کشور مبنی بر اخراج سربازان آمریکایی از عراق محسوب می‌شود. 
در پی شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، افکار عمومی عراق چهره ضدآمریکایی به خود گرفت. مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج سربازان آمریکایی و در پی آن اعلام رسمی دولت عراق به آمریکایی‌ها مبنی بر اهمیت ترک عراق در اسرع وقت، آمریکا را با بحران عجیبی روبه‌رو کرده است. 
تظاهرات روز جمعه عراقی‌ها در اعتراض به ترور فرماندهان مقاومت و ادامه حضور آمریکا می‌تواند فصل جدیدی را در مواجهه عراقی‌ها با حضور نظامی آمریکا در عراق آغاز کند. 
در پی مصوبه پارلمان عراق برای اخراج آمریکایی‌ها، ابتدا ترامپ و بعد پمپئو هر یک به زبان خاص خود اعلام کردند حاضر به ترک عراق نیستند. فاز بعدی که آمریکایی‌ها در پی اجرای آن هستند، بازکردن پای ناتو به تحولات خاورمیانه بویژه عراق است. 
با این حربه، آمریکایی‌ها می‌توانند حضور خود را در عراق توجیه کرده و با توجه به جایگاه خود در ناتو، عملا همان سازوکار فعلی را دنبال کنند. 
 
* 4 کاندیدای نخست‌وزیری
ماجرای انتخاب نخست‌وزیر عراق همچنان از مهم‌ترین مباحث مطرح این کشور است که تحولات اخیر عراق پیرو ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس آن را تا حدودی کمرنگ کرده بود. با این حال در چند روز گذشته یک نشست فوق‌العاده در دفتر برهم صالح، رئیس جمهوری عراق برای انتخاب نخست‌وزیر برگزار شد.
در همین ارتباط یک منبع آگاه به شبکه الفرات گفته است رئیس‌جمهور همچنین از برخی نمایندگان برای حضور فوری در دفترش با هدف بررسی مسأله نامزد تصدی نخست وزیری و تشکیل دولت انتقالی دعوت کرده است. شبکه الفرات از 4 نامزد مطرحی خبر داده که در میز مذاکرات نام‌شان مطرح شده است که شامل مصطفى الکاظمی، محمد توفیق علاوی، علی شکری و محمد عبدالامیر علاوی بوده و شانس آنها برابر است و احتمال ورود نامزدهای جدید در صورت عدم دستیابی به توافق درباره یکی از این 4 نامزد وجود دارد. این احتمال هم وجود دارد که تکلیف نخست‌وزیر آینده پس از بازگشت برهم صالح از سفر سوییس مشخص شود.
***
[تظاهرات سریلانکایی‌ها در محکومیت ترور  سردار سلیمانی]
صدها نفر از مردم سریلانکا در محکومیت ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا در پایتخت این کشور تظاهرات کردند. آنها با در دست گرفتن عکس‌های سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، شعارهای ضدآمریکایی سرداده و این ترور را مغایر با قوانین بین‌المللی خواندند. گفتنی است از زمان ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی صدها نفر در بخش‌های مختلف دنیا  بویژه خاورمیانه در اعتراض به این ترور به خیابان‌ها آمده و شعارهای ضدآمریکایی سر داده‌اند.

Page Generated in 0/0074 sec