پنتاگون: تا امروز 109 نظامی با آسیب مغزی شناسایی شدهاند که نسبت به گزارش قبلی 45 نفر افزایش داشته است
گروه سیاسی: بعد از گذشت بیش از یک ماه از حمله موشکی بیسابقه نیروی هوافضای سپاه به پایگاه آمریکایی عینالاسد در عراق که در واکنش به ترور سپهبد شهید سلیمانی انجام شد و 10 روز پس از آنکه وزیر دفاع آمریکا از احتمال افزایش تعداد زخمیهای این حمله گفته بود، پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق، 109 نظامی آمریکا دچار آسیب مغزی شدهاند. به گزارش «وطن امروز»، وزارت دفاع آمریکا بامداد سهشنبه اعلام کرد در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق، 109 نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شدهاند. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است: «تا به امروز (22 بهمن) 109 نظامی با آسیب مغزی تروماتیک شناسایی شدهاند که نسبت به گزارش قبلی 45 نفر افزایش داشته است». بر اساس این بیانیه، 76 نفر از آنها در حال حاضر به محل وظیفه خود بازگشتهاند که 75 نفر آنها در عراق درمان شده و یک نفر پس از انتقال به آلمان و طی مراحل درمان به محل وظیفه خود در عراق بازگشته است. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است: «همچنین در مجموع 27 نفر از نظامیان آمریکایی برای طی مراحل درمانی به آلمان منتقل شدند که افزایش 6 نفری را در مقایسه با گزارش قبلی نشان میدهد و 21 نفر از آنها نیز برای تکمیل درمان به آمریکا منتقل شدهاند». آسیب مغزی تروماتیک به آسیب دیدن مغز به دلیل یک نیروی خارجی گفته میشود که میتواند به اختلال موقت یا دائم عملکردهای جسمی، روانی و شناختی فرد منجر شود. این در حالی است که یک مقام نظامی آمریکایی شامگاه روز دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری «رویترز» از افزایش دوباره آمار رسمی نظامیان آمریکایی آسیبدیده در جریان عملیات موشکی جمهوری اسلامی ایران علیه پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق خبر داده بود. به نوشته رویترز، این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفته است بر اثر این حمله موشکی بیش از ۱۰۰ نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شدهاند.
* زاد و ولد تلفات عینالاسد
اعلام آمار جدید زخمیهای عینالاسد که توسط مقامات آمریکایی از آن به عنوان آسیب خفیف مغزی(!) نیز یاد میشود در حالی است که یک روز پس از انجام حمله موشکی ایران، ترامپ در نشست خبری خود مدعی شده بود: هیچ نیروی آمریکایی در حمله موشکی ایران به این پایگاه صدمه ندیده است! ترامپ همچنین 2 بهمن در حاشیه حضور خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس در واکنش به پرسشی درباره کتمان زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله موشکی به پایگاه عینالاسد گفت: من شنیدم که آنها سردرد و چیزهای دیگری (مشکلات دیگری) داشتند! چیزی که من میگویم و میتوانم گزارش کنم این است که چیز جدیای نبود! خبرنگار از او پرسید: درباره ضربات مغزی احتمالی چطور؟ دونالد ترامپ گفت: آنها چند روز بعد در این باره به من گفته بودند. شما باید از وزارت دفاع بپرسید. من اینها (جراحتها و صدمات به نظامیان آمریکایی در عینالاسد) را در مقایسه با سایر جراحتهایی که دیدهام، جراحتهایی جدی نمیدانم! بهرغم این نوع موضعگیریهای ترامپ، نحوه اعلام قطرهچکانی تلفات این حمله توسط پنتاگون نیز تامل برانگیز بود، چنانکه ابتدا پنتاگون تعداد زخمیهای عینالاسد را 11 نفر اعلام و 2 روز بعد، سنتکام (فرماندهی نیروهای تروریستی آمریکا در منطقه) تعداد زخمیها را 16 نفر اعلام کرد. این در حالی است که نهم بهمن، «توماس کمپبل» سخنگوی پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد تا آن تاریخ آسیب مغزی در 50 نیروی نظامی آمریکایی تشخیص داده شده است. پس از انتشار این آمار، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز در یک نشست خبری اذعان کرد احتمالا آمار نظامیان آمریکایی مجروحشده در جریان حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد باز هم افزایش خواهد یافت. افزایش میزان زخمیها و تلفات آمریکاییها در عینالاسد در شرایطی اتفاق میافتد که پنجشنبه هفته گذشته فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با اشاره به خبرهای جدیدی از حمله به پایگاه عینالاسد گفته بود: ناگفتهها زیاد است و یک جلسه مستقل میخواهد تا ایرانیهای عزیز از این حمله بیشتر مطلع شوند. ناگفتهها و مطالب زیاد است. سردار حاجیزاده تصریح کرد: احتمال دارد تا مدتی دیگر در رسانهها بگویند چند تن از نظامیهای آمریکایی دچار مرگ خفیف مغزی شدهاند. گفتنی است سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 12 بهمنماه در گفتوگو با «وطن امروز» گفته بود: «برآورد بنده این است آنهایی که آمریکا اعلام میکند در جریان حمله به عینالاسد دچار ضربه مغزی شدهاند، استعاره از کشتهشدگان آمریکایی است. بالاخره اصطلاح مجروح تعریف و تفسیری دارد ولی ضربه مغزی تعبیری دوپهلو است. من فکر میکنم کلیدواژه ضربه مغزی اعم از ملایم یا سخت و کامل، عدد کشتهشدههای آنهاست که آمریکا از اعلام رسمی آن احتراز میکند و الا هیچ موقع در ادبیات نظامی مجروح را نمیگویند دچار ضربه مغزی شده! اگر آسیب زخمیها محدود باشد میگویند دچار جراحات سطحی شدهاند. من فکر میکنم هم آمار مجروحان آمریکاییها بیشتر از این حرفها باشد و هم آمار کشتههای آنها».
* ترامپ: ضربه مغزی که هست!
رئیسجمهور آمریکا که پیشتر آسیب مغزی به نظامیان حاضر در پایگاه «عینالاسد» را «سردرد» خوانده بود، در مصاحبهای بار دیگر گفت این آسیب چندان مهم نیست.
ترامپ که شامگاه دوشنبه با شبکه «فاکس نیوز» گفتوگو میکرد، درباره ادامه روند افزایشی تعداد آسیبدیدگان در این حمله و تناقض میان ادعاهای او و آمارهای پنتاگون، گفت: «آن [موشکها] به نحوی فرود آمد که به هیچکس اصابت نکرد. و زمانی که این اتفاق افتاد و به من گفتند که کسی کشته نشده، من تحتتأثیر قرار گرفتم. میدانید! چیزی (حمله به ایران) را متوقف کردم که میتوانست برای آنها (ایرانیها) بسیار ویرانگر باشد». رئیسجمهور آمریکا گفت بعدا متوجه شده که تعدادی از نظامیان این کشور بر اثر این حمله آسیب مغزی دیدهاند. وی توضیح داد: «ضربه مغزی که هست اما میدانید! دیدگاه من درباره آن کمی با دید اکثر افراد فرق دارد و من دیدگاهم را درباره آن تغییر نمیدهم». ترامپ پیش از این هم در تلاش برای جزئی نشان دادن آسیب واردشده به نظامیان آمریکایی گفته بود آسیب خفیف مغزی در مقایسه با قطع شدن دست و پای نظامیان یا کشته شدن آنها اتفاق چندان مهمی نیست و به همین دلیل هم از تلافی کردن این حمله خودداری کرده است. بعد از این اظهارات ترامپ، اعضای گروه «کهنهسربازان جنگهای خارجی» آمریکا با صدور بیانیهای از ترامپ خواستند بابت کوچک جلوه دادن مصدومیت نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه «عینالاسد»، عذرخواهی کند. به گفته این گروه، آسیب مغزی یکی از جدیترین صدماتی است که نظامیان در جریان درگیریها با آن مواجه میشوند.
***
[شمخانی: ایران با حمله به عینالاسد ابهت پوشالی واشنگتن را فرو ریخت]
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران با اتخاذ تصمیم راهبردی درباره حمله موشکی به نماد اقتدار نظامی آمریکا در عراق، ابهت پوشالی واشنگتن را فرو ریخت و نقطه عطفی در روند فرار نظامیان آمریکا از عراق و سپس منطقه رقم زد. دریابان علی شمخانی در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن در شهر اهواز در گفتوگویی با نورنیوز گفت: برنامه سیاستگذاران کمخرد آمریکا این بودکه با ترور سردار سلیمانی جمهوری اسلامی و ساختار تصمیمگیری آن را با استفاده از «دکترین شوک و بهت» در «وضعیت روانی فوقالعاده» قرار داده و «اشتباه در محاسبه» شرایط و تصمیمگیری را به ما تحمیل کنند. دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: بدون شک آمریکا به دلیل محاسبات غلط، هرگز فکر نمیکرد که جمهوری اسلامی با عبور از وضعیت روانی فوقالعاده، دوگانه جعلی «جنگ یا تسلیم» را باطل کند و تصمیم نهایی را بر اساس «درک واقعی از توان متزلزل آمریکا» اتخاذ و اقدام به «پاسخگویی کوبنده» کند. شمخانی گفت: ایران با اتخاذ تصمیم راهبردی درباره حمله موشکی به نماد اقتدار نظامی آمریکا در عراق، ابهت پوشالی واشنگتن را فرو ریخت و نقطه عطفی در روند فرار نظامیان آمریکا از عراق و سپس منطقه رقم زد.