printlogo


کد خبر: 216782تاریخ: 1398/12/4 00:00
انتشار جزئیات تازه از فراز و نشیب‌های زندگی جهادی جانشین شهید ابومهدی المهندس
از تأسیس یگان موشکی تا قهرمان مبارزه با داعش

با گذشت 48 ساعت از انتصاب ابوفدک المحمداوی به عنوان جانشین شهید ابومهدی المهندس در حشدالشعبی، تحلیل‌های رسانه‌ای درباره آینده حشدالشعبی در دوران فرماندهی وی همچنان ادامه دارد. 
کارشناسان معتقدند ابوفدک المحمداوی به واسطه درگیری مداوم در میدان‌های عملیاتی نیروهای حشدالشعبی به نوعی مغز متفکر و طراح استراتژیک حشدالشعبی محسوب می‌شود و انتخاب وی به عنوان جانشین ابومهدی المهندس می‌تواند قوه محرکه جدیدی برای حشدالشعبی باشد. شبکه تلویزیونی المیادین دیروز در تحلیلی پیرامون انتصاب ابوفدک المحمداوی نوشت: ابو فدک المحمداوی از سابقه درخشانی در مبارزه با تروریسم برخوردار است. بر اساس این گزارش، عبدالعزیز المحمداوی، دبیر کل سابق کتائب حزب‌الله و عضو شورای کتائب حزب‌الله است. 
المحمداوی یگان‌های موشکی در عراق را تاسیس کرده و مسؤول و ناظر بومی‌سازی ساخت موشک‌ها در عراق بوده است. المحمداوی همچنین فرمانده بسیاری از نبردهای حشدالشعبی در سوریه از جمله آزادسازی تل شعیب، ملیحه دوار الحجیره و الغوطه بوده است. المحمداوی فرمانده نظامی نیروهای عراقی همپیمان ارتش سوریه در آزادسازی کفر نبل و الزهرا در استان ادلب بوده است.
شهید ابومهدی المهندس نیز از فرماندهان کتائب حزب‌الله عراق بود. هسته اصلی کتائب حزب‌الله در سال ۲۰۰۷ برای مقاومت در برابر حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی و انگلیسی در خاک عراق و دفاع از اماکن مقدس شکل گرفت. نیروهای ائتلاف بین‌المللی که با مداخله نظامی در عراق جان صدها هزار عراقی بی‌گناه را گرفتند بین مارس ۲۰۰۷ تا ژوئن ۲۰۰۸ در معرض حملات مجاهدان گردان‌های حزب‌الله قرار گرفتند. تا جایی که در سال ۲۰۰۹ آمریکا کتائب حزب‌الله به همراه ابومهدی المهندس، از بنیانگذاران این گروه را در لیست سیاه خود قرار داد، زیرا محصول فعالیت حزب‌الله عراق در چارچوب گروه‌های مقاومت عراقی، خارج شدن اجباری نیروهای آمریکایی با خسارات سنگینی بود که در عراق متحمل شدند. عملیات آزادسازی جرف الصخر، شکست حصر آمرلی، آزادسازی تکریت، آزادسازی استان صلاح‌الدین، آزادسازی بیجی و در نهایت آزادسازی فلوجه مهم‌ترین عملیات‌هایی است که کتائب حزب‌الله برای مبارزه با تروریسم داعش در آن مشارکت داشت.
 
* جنگ لفظی حشدالشعبی و بارزانی
علی الحسینی، سخنگوی سازمان حشدالشعبی (بسیج مردمی) در محور شمال عراق به اظهارات مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکراتیک کردستان درباره کرکوک پاسخ داد. به گزارش العالم، الحسینی گفت که حشدالشعبی بخشی از سیستم امنیتی رسمی عراق است و در داخل کرکوک نیز پلیس محلی و سرویس اطلاعات حضور دارد. این فرمانده حشدالشعبی گفت  که از زمان ورود گروه تروریستی داعش به کرکوک، نیروهای حشد در اطراف این شهر حضور دارند. بارزانی ادعا کرده برخی کردها به نیروهای حشد کمک کرده‌اند که وارد استان کرکوک شوند و این استان را تحت کنترل نیروهای حشد دانست. وی خاطرنشان کرد که از زمان تشکیل حشد با فتوای مرجعیت دینی عراق، همه از اتهام‌های تکراری مسعود بارزانی علیه حشد اطلاع دارند؛ زیرا حشد، تفکرات و رؤیای وی را برای تشکیل حکومت مستقل کُرد از بین برد. این فرمانده حشد تصریح کرد که اتهامات بارزانی، بی‌اساس است و حق ندارد به حشد اتهام بزند... حشدالشعبی یک سازمان رسمی و متعلق به کل مردم عراق است، نه فقط کرکوک. الحسینی در پایان ابراز امیدواری کرد که بارزانی در اطلاعات خود بازبینی کند، زیرا چنین اتهاماتی هیچ سودی در پی ندارد.

Page Generated in 0/0058 sec