printlogo


کد خبر: 217425تاریخ: 1398/12/19 00:00
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به 6566 نفر و تعداد قربانیان به 194 نفر رسید
خروج ممنوع
بخشی از مردم هشدارهای وزارت بهداشت درباره خارج‌نشدن از منزل و سفر نکردن را جدی نگرفتند و مشکلات زیادی در استان‌های شمالی ایجاد کردند

گروه اجتماعی: روند ابتلا به ویروس کرونا در کشور به میزان قابل توجهی تعدیل شده و در عین حال وزارت بهداشت برای چندمین بار اعلام کرد اگر مردم جان خود را دوست دارند، از سفر و خروج از خانه پرهیز کنند. 
به گزارش «وطن امروز»، جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا نشان می‌دهد همه استان‌های کشور درگیر ویروس کرونا شده‌اند اما این ویروس در چند استان، بیش از سایر استان‌ها مردم را تهدید می‌کند. طبق اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته استان‌های تهران با 1805 مورد، قم با 685 مورد، مازندران با 620، اصفهان با 564 مورد، گیلان با 496 مورد،  مرکزی با 335 مورد و البرز با 307 مورد 7 استانی هستند که تعداد ابتلا در آنها بالاست و مردم برای اینکه این ویروس را کنترل کنند باید توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند و از سفر و خروج بی‌مورد از خانه بپرهیزند. براساس این گزارش، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به 6566 نفر و تعداد قربانیان به 194 نفر رسید و 2134 نفر نیز بهبود یافتند. طبق جدول مبتلایان، استان‌های مازندران، گیلان و گلستان جهش ناگهانی را در ابتلا داشتند تا ثابت شود خیلی‌ها هنوز خطر کرونا را جدی نگرفته‌اند. وزارت بهداشت و استاندارهای سراسر کشور بارها و بارها اعلام کردند مردم از سفر کردن اجتناب کنند اما با وجود هشدارهای بسیار تصمیم عده‌ای برای مسافرت مشکلات زیادی در جاده‌های کشور به وجود آورد. همچنین اطلاعیه‌های متعدد و عدم هماهنگی استاندارها و کارگروه مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی و تغییر ساعت آغاز به کار ادارات موجب سرگردانی بسیاری از کارمندان شده بود. ستاد مبارزه با کرونا در برخی استان‌ها ادارات را تعطیل اعلام و ساعت کار برخی ادارات مانند بانک‌ها را کم کرد اما استانداری این استان‌ها به ناگاه اعلام کردند تعطیلی ادارات لغو شده و ساعت آغاز به کار ادارات هم به روال عادی بازگشته است. خبرهای تعطیلی و لغو تعطیلی نشان‌دهنده نبود هماهنگی درون دولت است و به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند و به نظر می‌رسد بهتر است مبازره با کرونا یک فرمانده داشته باشد تا دولت به نتیجه دلخواه برسد.
 
* محدودیت تردد در مازندران، گیلان و اردبیل
در چند روز گذشته محدودیت‌های سفر به استان‌های شمالی اعمال شد اما ممنوعیت ورود به استان مازندران و گیلان، روز شنبه برداشته شد. با این وجود محدودیت رفت و آمد با کنترل مسافران همچنان ادامه دارد. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا گفت: بر اساس تصمیمات استانی، محدودیت‌های تردد در استان‌های مازندران، گیلان و اردبیل برقرار است. سرهنگ نادر رحمانی در گفت‌وگو با فارس، درباره محدودیت‌های ورودی در برخی استان‌ها اظهار داشت: بر اساس تصمیمات استانی هم‌اکنون در 3 استان مازندران، گیلان و اردبیل محدودیت تردد اجرا می‌شود. وی گفت: هنگام ورود به این 3 استان افراد تب‌سنجی خواهند شد و در صورت داشتن مشکل از ورود آنها به استان جلوگیری خواهد شد. 
 
* ممنوعیت برپایی چادر در فضاهای باز
عید امسال در سراسر کشور ادارات دولتی که میهمانسرا یا زائرسرا دارند پذیرش مسافر نخواهند داشت و چادرهای اسکان در پارک‌ها و فضاهای دیگر برپا نخواهد شد. پرهام جانفشان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در گفت‌وگو با فارس، درباره اقدامات انجام‌شده درباره شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: ما تابع تصمیمات ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا هستیم  و تا این لحظه خیلی از استان‌های کشور ورود مسافر را ممنوع اعلام کردند ولی هنوز چنین تصمیمی درباره استان تهران گرفته نشده است. جانفشان خاطرنشان کرد: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران که به عنوان رئیس کمیته گردشگری ستاد مبارزه با کرونا محسوب می‌شود دستورالعملی را ارسال کرده است که در عید امسال در سراسر کشور ادارات دولتی که میهمانسرا یا زائرسرا دارند پذیرش مسافر نداشته باشند و چادرهای اسکان در پارک‌ها و فضاهای دیگر برپا نخواهد شد و از برپایی چادر در پارک‌ها و فضاهای باز برای اسکان جلوگیری خواهد شد.
 
* اگر در خانه نمانید به احتمال زیاد کرونایی می‌شوید
ماندن در خانه امن‌ترین جایگاه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کروناست. عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا اکنون در اوج اپیدمی است و تا 2 هفته دیگر و شاید تا نیمه اول فروردین‌ماه سال آینده همچنان با شدت ادامه‌دار باشد، بنابراین خودقرنطینه‌ای و ماندن در خانه بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است. مینو محرز در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه پس از سیر اوج انتقال ویروس کرونا در 2 تا 3 هفته آینده، اپیدمی این بیماری به مرور فروکش می‌کند، افزود: چنانچه مردم توصیه‌های بهداشتی و خودمراقبتی و از همه مهم‌تر ماندن در خانه را رعایت نکنند ممکن است خیل عظیمی از جمعیت کشور دچار کرونا شوند، بنابراین انجام مسافرت‌های نوروزی یا خروج از منزل باعث می‌شود زنجیره انتقال ویروس کرونا طولانی شود و شیوع آن در جامعه بشدت گسترش یابد.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه آمار ابتلا به ویروس کرونا در پی کم‌توجهی به پیشگیری از آن در پیک انتقال افزایش یابد، کار رسیدگی کادر پزشکی به بیماران نیز سخت و سخت‌تر می‌شود.
عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت تصریح کرد: از آنجایی که اکنون و در هفته‌های آینده اوج بیماران مبتلا به این ویروس در کشور نمایان می‌شود، این احتمال وجود دارد که 40 تا 50 درصد افراد در معرض ابتلا به ویروس کرونا شوند. محرز به مقاوم بودن بنیه کودکان زیر 10 سال در برابر ابتلا به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: این بیماری همه‌گیر است و سن و سال نمی‌شناسد اما چون کودکان قوی‌ترند یا در طول فصول سرد سال بارها به ویروس سرماخوردگی مبتلا می‌شوند، بنابراین بدن آنها مقاوم شده و در برابر ویروس کرونا خیلی زود بهبود می‌یابند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه 80 درصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا ابتدا بدون علامت هستند و بعد از چند روز علائم آن بروز می‌کند، افزود: نماندن در خانه و مسافرت‌ها باعث می‌شود شخصی که احساس سلامت می‌کند ویروس نهفته کرونا را در ایام تعطیلات نوروزی به جاهای دیگر ببرد و زنجیره انتقال این بیماری را گسترده‌تر کند.
وی خاطرنشان کرد: دفن افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا می‌روند باید کاملا بهداشتی باشد، چرا که ممکن است این بیماری بسیار مرموز حتی بعد از مرگ بیمار نیز قابلیت سرایت داشته باشد.
 

Page Generated in 0/0145 sec