printlogo


کد خبر: 217427تاریخ: 1398/12/19 00:00
بهداشت

تهران نوروز  ۹۹ میهمان‌پذیری نمی‌کند
شهردار تهران ضمن تشریح اقدامات شهرداری پایتخت در مقابله با ویروس کرونا، درباره تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای میهمان‌پذیر برای ایام نوروز اتخاذ می‌کند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که میهمان‌پذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به میهمان‌پذیری نمی‌کنند. پیروز حناچی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح آخرین تصمیمات و اقدامات شهرداری تهران در مقابله با ویروس کرونا گفت: همه فضاهای عمومی همچون اتوبوس و واگن‌های مترو روزانه 2 بار ضدعفونی می‌شود. وی درباره تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای میهمان‌پذیر برای ایام نوروز با توجه به شیوع این ویروس اتخاذ می‌کند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که میهمان‌پذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به میهمان‌پذیری نمی‌کنند. 
***
سرانجام نامعلوم  ۲۰ میلیون ماسکی که گم شد
رئیس هیات امنای صرفه‌جویی ارزی وزارت بهداشت در معالجه بیماران با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین ماسک و البسه حفاظتی در بیمارستان‌ها، از توزیع روزانه 6 هزار لباس حفاظتی برای بیمارستان‌های درگیر کرونا خبر داد. دکتر مهدی یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: تاکنون بیش از ۱۰ میلیون ماسک برای دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع کرده‌ایم که 3 میلیون آن از شرکت‌های تولیدکننده داخلی خریداری شد، نزدیک 3 میلیون هم از طریق مکشوفات تامین شد و مابقی آن را از بازارهای موجود خریداری کرده‌ایم. وی تاکید کرد: مجموع مکشوفاتی که در اختیار هیات امنا قرار گرفت حدود ۳ میلیون ماسکی بود که آن را در کشور توزیع کردیم و دیگر مکشوفات در اختیار ما قرار نمی‌گیرد، بلکه مکشوفات هر استان به طور مستقیم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی همان استان قرار می‌گیرد. وی درباره ۲۰ میلیون ماسکی که از صادراتش جلوگیری شده اما اکنون مشخص نیست کجاست، گفت: ما این موضوع را در جلسات مختلف مطرح کردیم. وقتی این ماسک‌ها به دست ما نرسیده و از طرفی صادر هم نشده است، به این معناست که در انبارها مخفی شده و از مجاری غیرقانونی وارد بازار و با قیمت‌های گران فروخته می‌شود. منتها تعزیرات تلاش می‌کند اینها را پیدا کند. 
***
هشدار نسبت به افزایش مسمومیت‌های الکلی
رئیس بخش مسمومان بیمارستان لقمان تهران با تاکید بر اینکه مصرف خوراکی الکل از هر نوعی، تاثیری در نابودی ویروس «کووید-۱۹» و ضدعفونی بدن ندارد، اظهار کرد: متاسفانه این روزها باور غلطی در برخی شکل گرفته که تصور می‌کنند شرب ترکیبات الکلی باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت ویروسی کرونا می‌شود، در حالی ‌که این مساله هیچ پایه و اساس علمی نداشته و فاقد وجاهت قانونی است. دکتر شاهین شادنیا، استاد گروه سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر عوارض شدید ناشی از مسمومیت با الکل متانول گفت: آن چیزی که عملا برای ضدعفونی سطوح و نظیر آن استفاده می‌شود، الکل اتیلیک یا اتانول یا همان الکل سفید است که محلول‌های ۷۰ درصد آن تهیه شده و به عنوان آنتی‌سپتیک برای ضدعفونی دست و سطوح استفاده می‌شود. این در حالی ‌است که گاهی به ‌جای اتانول از متانول یا الکل سمی چوب استفاده می‌شود که نقش و کارایی ضدعفونی‌کننده بالایی ندارد. وی افزود: متانول که به‌عنوان الکل چوب شناخته می‌شود، یک الکل سمی بوده و استفاده از آن برای ضدعفونی کردن پوست و سطوح توصیه نمی‌شود، چرا که خاصیت آنتی‌سپتیک بالایی ندارد. وی خاطرنشان کرد: همین باور غلط باعث شده در چند روز اخیر شاهد بیمارانی باشیم که با تصور نابودی کرونا اقدام به شرب ترکیبات الکلی کرده‌اند و در برخی موارد این الکل متانول بوده و منجر به بروز مسمومیت حاد و شدید در افراد شده است. رئیس بخش مسمومان بیمارستان لقمان تهران با اشاره به عوارض خطرناک شرب الکل متانول تصریح کرد: مسمومیت با متانول می‌تواند منجر به ایجاد عوارض جدی چشمی از تاری دید، کاهش بینایی و کوری دائمی تا در نهایت درگیری‌های مغزی، کاهش سطح هوشیاری، کما و در نهایت مرگ بیمار شود. وی با اشاره به وضعیت وخیم برخی مراجعان تصریح کرد: خوشبختانه با انجام دیالیز، عوارض و علائم چشمی برخی بیماران برطرف شده و از بیمارستان مرخص شدند ولی متاسفانه طی همین چند روز اخیر شاهد 2 مورد مرگ ناشی از مسمومیت با متانول بودیم.
***
بازداشت ۹۲ نفر از سودجویان و محتکران اقلام بهداشتی
دادستانی تهران اعلام کرد: طی چند روز گذشته 92 نفر از افراد سودجو که با سوءاستفاده از شرایط و وضعیت موجود اقدام به احتکار اقلام بهداشتی کرده بودند، بازداشت شدند. در پی شیوع بیماری کرونا در برخی شهرها و مناطق کشور از جمله شهر تهران و کمبود بعضی لوازم بهداشتی مربوطه و سوءاستفاده برخی توزیع‌کنندگان و فروشندگان لوازم و محصولات بهداشتی (از جمله دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده) 92 نفر از افراد سودجو شناسایی و دستگیر شده‌اند و با تشکیل پرونده قضایی اقدامات قانونی جهت صدور حکم و مجازات آنها در حال پیگیری است. برای 21 نفر آنها کیفرخواست به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق احتکار مایحتاج عمومی از قبیل دستکش و ماسک صادر شده و دادگاه آنها در حال برگزاری است.
 گفتنی است از متهمان دستگیر شده حدود 55 میلیون عدد دستکش، بیش از 50 میلیون عدد ماسک و هزاران لیتر انواع مختلف از محلول‌های الکلی ضدعفونی‌کننده کشف و جهت استفاده در مراکز درمانی به وزارت بهداشت تحویل شده است. 

Page Generated in 0/0128 sec