printlogo


کد خبر: 217432تاریخ: 1398/12/19 00:00
اخبار

تحقق 95 درصد درآمد مالیاتی امسال
بر اساس گزارش‌های رسمی، 95 درصد درآمدهای مالیاتی تا 10 اسفند‌ماه محقق شد. سال جاری بالغ بر 142 هزار و 500 میلیارد تومان مالیات مصوب شده بود که از این میزان رقمی حدود 134 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است. پیش از این زمانی، رئیس مرکز آموزش و پژوهش و برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی از وصول ۱۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۱۰ ماه امسال خبر داده بود.
***
عدم همکاری زنگنه با سامانه تدارک الکترونیک دولت
کارشناس نفت و انرژی گفت: تا سال 92 مناقصات پروژه‌های نفتی در برخی شرکت‌های وزارت نفت مثل شرکت پتروشیمی در سامانه ستاد انجام می‌شد که با آمدن زنگنه متوقف شد. کنار گذاشتن سامانه ستاد، فساد در مناقصات نفتی را افزایش داد. یحیی کیانوش اظهار داشت: سال 89 در دولت آقای احمدی‌نژاد طرحی در این زمینه تعریف و قرار شد سامانه تدارک الکترونیک دولت بر مبنای فناوری اطلاعات طراحی شود تا جلوی فساد در مناقصات دولتی و بویژه در حوزه نفت و گاز گرفته شود. با اجرایی شدن این سامانه دیگر فرآیند اجرای مناقصات از حالت سفارشی و زد و بند خارج شده و همه‌ پیشنهادها به صورت شفاف روی سامانه مشاهده می‌شود. وی تصریح کرد: از سال 89 که مصوبه سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) توسط آقای رحیمی، معاون اول وقت رئیس‌جمهور به دستگاه‌های ابلاغ شده بود تاکنون متاسفانه این مصوبه بخوبی اجرایی نشده است. در برخی دستگاه‌ها مثل شرکت پتروشیمی نیز که این مصوبه تا سال 92 اجرا می‌شد با آمدن آقای زنگنه این موضوع متوقف شد. این کارشناس انرژی همچنین گفت: راه‌اندازی این سامانه در پروژه‌های نفت و گاز که پروژه‌های کلانی نیز هستند امکان دسترسی رسانه‌ها و نظارت آنها بر فرآیند مناقصات را نیز فراهم می‌کند. یعنی می‌توان با ایجاد شفافیت برای عموم جلوی فساد موجود در مناقصات را گرفت و آنها را مورد ارزیابی کیفی و کمی قرار داد. آقای زنگنه الان باید پاسخگو باشد چرا با اجرای این سامانه مخالفت و آن را از روند اجرای مناقصات صنعت نفت به کلی حذف کرده است. کیانوش افزود: در صورت اجرای سامانه تدارک دیگر ملاک اهدای پروژه‌های نفتی به شرکت‌ها، وزارت نفت نیست بلکه ملاک را سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کل کشور تعیین و مشخص می‌کند این شرکت صلاحیت دارد یا نه. این اقدام به صورت جدی جلوی فساد در مناقصات نفتی را می‌گیرد.
***
عراق 5 مرز زمینی با ایران را به صورت موقت بست
به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران و بر اساس اعلام هیأت گذرگاه‌های مرزی عراق، این کشور 5 مرز زمینی خود با ایران را به صورت موقت از دیروز تا یک هفته بست. بر همین اساس 5 مرز زمینی شلمچه، شیب، زرباطیه، منذریه و مندلی میان ایران و عراق از دیروز بسته شدند و این گذرگاه‌ها از 8 مارس تا 15 مارس بسته خواهند بود. این اقدام دولت عراق با هدف افزایش تجهیزات بهداشتی در مرزهای زمینی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و اقدامات پیشگیرانه بهداشتی و افزایش کنترل‌های مرزی به مدت یک هفته انجام شده است. بر اساس اعلام مسؤولان گمرکات مرزی ایران، رایزنی‌ها و مذاکرات برای تجهیز سریع مرزها به امکانات بهداشتی و بهبود کنترل‌ها میان دو طرف در حال انجام است و پیشنهاداتی به طرف عراقی اعلام شده است تا مدت زمان یک هفته‌ای به چند روز کاهش یابد. این گزارش می‌افزاید مرزهای مشترک ایران و عراق در منطقه اقلیم کردستان عراق همچنان باز است اما تردد کامیون‌ها در این مرزها با ترافیک سنگینی همراه است.
***
حکم حکومتی یعنی مسؤولان وظایف عادی خود را هم انجام نمی‌دهند
کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب برای باز کردن گره بودجه ۱۳۹۹ کل کشور نشان از نقص کارکردی دولت دوازدهم و مجلس دهم دارد که فعالیت‌های تعریف‌شده خود را هم بدرستی انجام نداده و بار برنامه‌ریزی عادی برای اداره کشور را هم بر دوش رهبری نهاده‌اند؛ کاری که در تمام دوران انقلاب بی‌سابقه است و از زمان ظهور نظام بودجه‌ریزی مدرن در ایران مانند ندارد.
 عطا بهرامی اظهار داشت: اگر دولت و مجلس در سال‌های اخیر به وظایف عادی خود بدرستی عمل کرده بودند، شاهد ظهور چنین پدیده بی‌سابقه‌ای نبودیم. وی افزود: منطقی نیست که دولت و مجلس در ۷- ۸ سال گذشته بر ریل درست قانونگذاری و اجرا حرکت کرده باشند و به یکباره باعث روی دادن چنین اتفاق شگرفی شوند.

Page Generated in 0/0064 sec