printlogo


کد خبر: 218339تاریخ: 1399/1/28 00:00
یک‌سوم آمار مرگ و میر کرونا در پایتخت است
ترافیک کرونا در تهران
* طی 24 ساعت 399 بیمار کرونایی جدید در تهران بستری شدند

گروه اجتماعی: طبق آمارهای وزارت بهداشت روند کاهشی ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا دیروز هم ادامه یافت و تعداد قربانیان روزانه «کووید-19» دورقمی باقی ماند اما یک سوم آمار درگذشتگان کرونا تهرانی هستند. به گزارش «وطن امروز» از روز سه‌شنبه آمار قربانیان روزانه کرونایی در ایران دورقمی شد و به 98 نفر رسید که دیروز این آمار بهبود یافت و به 94 مورد در 24 ساعت رسید.
مسؤولان وزارت بهداشت این آمار را به فال نیک گرفتند اما خیلی‌ها بابت بازگشایی کسب‌وکارها و مشاغل و موج جدید شیوع کرونا ابراز نگرانی کرده‌اند و اعتقاد دارند در روزهای آینده شاهد موج جدید ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا خواهیم بود. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید آیا در اعلام دورقمی شدن فوتی‌های روزانه کرونا عجله نشد، بیان کرد: ما همان الگوی اولیه که موارد را حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد اعلام کردیم، همچنان حفظ کرده‌ایم. یعنی وقتی آمار قطعی شد، همان آمار ابتلا و فوتی اعلام می‌شود. الان قرار نیست به مردم مقاله علمی بدهیم و تصویری را که به دست ما رسیده به مردم اعلام می‌کنیم. وی افزود: دیروز برای ما هم خیلی خوشایند بود که تعداد فوتی‌های روزانه دورقمی شده است. البته برای ما هم خوشایند نیست خانواده‌هایی عزادار باشند اما اینکه بعد از یک ماه که مجبور بودیم عدد سه‌رقمی را برای فوت بخوانیم، برای ما خوشایند بود که تعداد این فوتی‌ها دورقمی شده است. خوشبختانه روند کاهشی است اما ممکن است دوباره افزایش داشته باشیم و هیچ‌کس نمی‌تواند قسم بخورد این روند ادامه خواهد داشت. رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: هیچ اپیدمیولوژیک و متخصص عفونی و کارشناسی در دنیا تصویر مشخصی برای روزهای آتی درباره کرونا به دنیا ارائه نکرده است. هیچ تصویر روشن و شفاف و واضحی در دنیا درباره سرنوشت هفته‌های آتی در زمینه کرونا وجود ندارد و همه این موارد بر اساس حدس و گمان مطرح می‌شود.
نکته‌ای که وجود دارد و نگرانی همگان را بیشتر می‌کند، این است که طبق گفته‌های سخنگوی وزارت بهداشت یک‌سوم تعداد فوتی‌های 2 روز اخیر (بیش از 30 نفر در روز) مربوط به تهران بوده که یادآور عدم رعایت پایتخت‌نشینان در روزهای ابتدایی هفته و ازدحام کم‌سابقه در وسایل حمل‌و‌نقل عمومی و ترافیک تهران است.  کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در این باره گفت: متأسفانه بررسی آمارها حکایت از آن دارد که در همین 2 روز اخیر یک‌سوم تعداد فوتی‌ها مربوط به شهر تهران بوده است. همچنین علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اعلام کرد طی 24 ساعت 399 بیمار کرونایی جدید در تهران بستری شدند؛ 327 بیمار جدید در بخش‌های عادی و 72 مورد جدید در بخش مراقبت‌های ویژه. به طور کلی تغییر در میزان مرگ و میر یک ماه بعد از حضور و ترددهای غیرضروری و افزایش بار ترافیکی آثارش دیده می‌شود و تأثیر ازدحام های اخیر در آینده مشخص خواهد شد.  در هر صورت همین آمار می‌تواند پیام‌های زیادی داشته باشد و به پایتخت‌نشینان این هشدار را بدهد تا پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
 
* آمارهای دیگر
آمارهای اعلامی وزارت بهداشت نشان می‌دهد میزان ابتلا به «کووید-19» نیز کاهش یافته است. آمار ابتلا در 22 فروردین که بالاترین تعداد در یک هفته اخیر محسوب می‌شود 1972 بوده و از این تاریخ روند کاهشی ابتلا آغاز شده و شنبه هفته جاری 1837 مورد، یکشنبه 1657 مورد، دوشنبه 1617 مورد، سه‌شنبه 1574 مورد و دیروز 1512 مورد ابتلا اعلام شده است. آمار ابتلای دیروز هم 62 مورد کمتر از روز سه‌شنبه بود که می‌تواند امیدوارکننده باشد. کیانوش جهانپور در این‌باره گفت: از ظهر سه‌شنبه تا ظهر چهارشنبه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷۶ هزار و ۳۸۹ نفر رسید. وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و تا امروز ۴۷۷۷ نفر از بیماران، جان باخته‌اند و دیگر در بین ما نیستند.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۴۹۹۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند و  ۳۶۴۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. جهانپور بیان کرد: تاکنون ۲۹۹ هزار و ۲۰۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
وی اظهار کرد: از اینکه مردم در 2 ماه گذشته صبر زیادی داشتند و در خانه‌ها مانده و از تردد غیرضروری خودداری کردند متشکریم. امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد و شاهد روند کاهشی مبتلایان در کشور باشیم. تلاش همکاران ما در کنار مشارکت اجتماعی مردم، یاری‌رسان سلامت عمومی جامعه بوده است.
 
* چند نوع تست کرونا وجود دارد؟
با انتشار آمارهای وزارت بهداشت این سوال وجود دارد که چگونه ابتلا به این ویروس تشخیص داده می‌شود؟ جهانپور در پاسخ به این سوال گفت: چند مدل تست در زمینه کرونا وجود دارد. یک تست اختصاصی بوده و یک تست اختصاصی نیست اما منجر به تشخیص بیماری می‌شود. یکی تست PCR است که از ته حلق و بینی نمونه‌برداری می‌شود. این تست‌ها به نوعی جداسازی ویروس را انجام می‌دهد و بررسی می‌شود که آیا در ترشحات حلق و بینی، ویروس وجود دارد یا خیر. تست PCR تست اختصاصی «کووید-۱۹» است. برای هر تست 2 معیار حساسیت و ویژگی وجود دارد. موارد مثبت تست PCR قطعی است اما ممکن است موارد منفی آن کاذب باشد.
وی بیان کرد: تست‌های سلولوژیک نیز وجود دارد که به دنبال خود ویروس نیست و به دنبال آنتی‌بادی یا پادتنی است که بدن برای مقابله با ویروس تولید می‌کند. این تست‌ها تست قطعی تشخیص در موارد اولیه نیست. ویروس باید وارد بدن شود و بدن بین یک تا 2 هفته بین ترشح آنتی‌بادی و رسیدن آن به سطح مشخص زمان نیاز دارد. این نوع تست در تشخیص زودهنگام کمک نمی‌کند و حتی ممکن است ما را به خطا بیندازد. در تست‌های سلولوژیک ظرف چند روز یا هفته بعد از ابتلا می‌توانیم این آنتی‌بادی‌ها را در افراد مشخص کنیم. در این زمینه باید پادتن یا آنتی‌بادی ویروس کرونا را شناسایی کنیم. ممکن است افراد به ویروس دیگری مبتلا شده باشند و آنتی‌بادی علیه آن ترشح شده و با آنتی‌بادی‌های ترشح شده علیه کرونا مشترک باشد. اگر معیار این آنتی باشد، در نتیجه تست سلولوژیک خطا خواهد داشت. یعنی ممکن است این آنتی‌بادی مربوط به سارس و مرس و ویروس‌های دیگر خانواده کرونا باشد. اگر فرد در اواخر بهمن‌ماه با علامت یا بی‌علامت مبتلا به کرونا شده باشد، امروز برای گواهی سلامت مراجعه کند یا بخواهد ارزیابی داشته باشد، تست PCR به درد این شخص نمی‌خورد، زیرا دقیقا زمان حال را نشان می‌دهد و در این مرحله از افراد تست سلولوژیک انجام می‌شود. وی افزود: در تست سلولوژیک از خون نمونه‌گیری می‌شود. با این کار می‌توانیم بگوییم افراد در هفته‌ها یا ماه‌های قبل به این ویروس مبتلا شده‌اند. این اطلاعات که روزانه اعلام می‌شود مربوط به دوران بحران است.
 
 

Page Generated in 0/0054 sec