printlogo


کد خبر: 218503تاریخ: 1399/2/2 00:00
تعداد مبتلایان «کووید - 19» در ایران به 83505 و شمار قربانیان به 5209 نفر رسید
کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها
* معاون استاندار قم: احتمال موج دوم کرونا هست

گروه اجتماعی: بررسی‌ آمارهای جدید کرونایی در کشور نشان می‌دهد بار دیگر روند مرگ‌و‌میر افزایش یافته اما روند ابتلا همچنان نزولی است. به گزارش «وطن‌امروز» مسؤولان وزارت بهداشت اعلام کردند که مراجعه به بیمارستان‌ها برای درمان کرونا به طور محسوسی کاهش یافته است. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار کرونا گفت: از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه تعداد هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید -۱۹» در کشور شناسایی شده‌اند که با این احتساب آمار مبتلایان به ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر رسید. جهانپور ادامه داد: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت  ۹۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند که بر همین اساس، تا امروز ۵ هزار و ۲۰۹ نفر از بیماران کرونا در کشور فوت شده‌اند. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: تا امروز ۵۹ هزار و ۲۷۳ نفر از بیماران بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند. همچنین تعداد ۳ هزار و ۳۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید بیماری و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند. جهانپور گفت: تاکنون ۳۵۳ هزار و ۱۲ مورد آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
 
* علل کاهش روند ابتلا
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به روند رو به کاهش مراجعان سرپایی، بیماران بستری و مورتالیتی کرونا در روزهای اخیر، افزود: نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم آمار کرونا در ماه‌های آتی به صفر می‌رسد ولی با توجه به روند رو به کاهش آن، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باید هر چه سریع‌تر نسبت به ساماندهی بیماران مبتلا به کرونا و خروج از بحران برنامه‌ریزی کنند. قاسم جان‌بابایی ادامه داد: از ابتدای بحران کرونا تاکنون درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها بشدت کاهش یافته و از طرفی توقف پیگیری درمان بیمارانی که به علت ترس از همه‌گیری کرونا از ادامه درمان و مراجعه به بیمارستان‌ها اجتناب کرده‌اند نیز پیامدهای ناگواری را در پی خواهد داشت. جان‌بابایی با بیان این نکته که هزینه درمان کرونا بسیار بالاتر از بیماران معمولی است، افزود: در ادامه مسیر بحران کرونا باید پرداختی کارکنان و سایر هزینه‌های مراکز ریفرالی که به عنوان مرکز خدمت دهنده کرونا تعیین می‌شوند به ‌طور ویژه دیده شود. وی گفت: طبق تجربیات این بحران، نحوه مدیریت بیماری کرونا در کاهش مورتالیتی آن نقش بسزایی دارد. از این رو تیم‌های مدیریتی و درمانی قوی در بیمارستان‌ها بر میزان موفقیت در این بحران و نجات جان مردم بسیار موثرند.
 
* هیچ تغییری در رفتار خانوادگی 85 درصد مردم رخ نداده است
با شیوع کرونا خیلی‌ها نگران تغییر رفتار اعضای خانواده و افزایش تنش‌های خانوادگی بودند اما معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: با شیوع ویروس کرونا و حضور بیشتر مردم در منازل 85 درصد مردم اعلام کرده‌اند هیچ تغییری در رفتار خانوادگی آنها رخ نداده است. تقی رستم‌وندی در گفت‌وگو با فارس، درباره افزایش خشونت‌های خانوادگی به واسطه شیوع ویروس کرونا و حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل اظهار داشت:‌ چنین چیزی مطرح نیست. بر اساس آخرین آمایش‌های انجام شده توسط ایسپا (مرکز افکارسنجی ایران) 85 درصد از مردم اعلام کردند هیچ تغییری در رفتار خانوادگی آنها رخ نداده و آن 15 درصد هم ناشی از تغییر سبک زندگی است. وی افزود: به واسطه اینکه اعضای خانواده بیشتر کنار هم هستند، بتدریج مهارت‌های ارتباطی نیز افزایش پیدا می‌کند و با کاهش قرنطینه نیز این مشکل برطرف خواهد شد.
 
* ۸۰۸۵۶ پرستار در تماس مستقیم با بیماران کرونا
معاون پرستاری وزارت بهداشت به ارائه گزارشی از خدمات نیروهای پرستاری در بحران کرونا پرداخت. مریم حضرتی در ارتباط ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، با اشاره به خدماتی که پرستاران در مراقبت از بیماران کرونا ارائه می‌دهند، گفت: ارتباط مستقیم با بیماران و در مدت زمان طولانی، باعث شده تعدادی از نیروهای پرستاری، گرفتار این ویروس شده و جان خود را از دست بدهند. وی افزود: بیش از ۶۵ درصد از نیروهای پرستاری در مراقبت مستقیم از بیماران کرونایی قرار دارند. در واقع ۸۰۸۵۶ پرستار فقط در مراکز دانشگاهی و دولتی درگیر بیماران کرونا هستند. وی با اعلام اینکه ۱۴۲۹۰۵ نفر از بیماران دچار بیماری حاد تنفسی در بیمارستان‌ها تحت مراقبت پرستاران قرار داشته‌اند، گفت: ۴۰۵ مرکز مشاوره مراقبت در منزل نیز به طور فعال مشغول ارائه خدمت به بیماران کرونایی هستند. معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۳۰۵۴ نفر نیروی داوطلب پرستاری در خدمت بیماران کرونایی بوده‌اند، افزود: تاکنون ۴۴۵۶ پرستار خارج از روال اداری، جذب و مشغول کار شده‌اند و مجوز جذب ۳۰۰۰ نفر نیروی پرستاری نیز صادر شده است. حضرتی درباره تعدیل نیروهای پرستاری در برخی بیمارستان‌های خصوصی، گفت: ما اصلاً با این موضوع موافق نیستیم پرستاری که در دوره بحران تلاش کرده تعدیل شود و از سازمان نظام پرستاری خواستیم فهرست اسامی پرستاران تعدیل شده را اعلام کند. وی افزود: پرستارانی که از اسفند ۹۸ تعدیل یا اخراج شده‌اند به سازمان نظام پرستاری مراجعه کنند تا موضوع را پیگیری کنیم.
 
* مبادی ورودی و خروجی در 2900 نقطه کشور کنترل شد
«با شیوع ویروس کرونا و در راستای اجرای تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، در 2900 نقطه از کشور مبادی ورودی و خروجی کنترل شد». مصطفی رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در جلسه شورای اجتماعی کشور که با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شده بود، با اعلام این مطلب اظهار داشت: در جلسه درباره آثار اجتماعی شیوع ویروس کرونا مباحثی مطرح شد و از سوی دستگاه‌های مختلف همه ابعاد آن نیز دیده شده است. وی یادآور شد: دستگاه‌ها گزارش‌های مفید و جامعی درباره مقابله با ویروس منحوس کرونا ارائه دادند که به دلیل نظام اطلاع‌رسانی ضعیف این اقدامات کمتر به استحضار مردم رسیده است. رحمانی‌فضلی افزود: در روزهای نخست ما شناختی از این ویروس نداشتیم و حتی کیت شناسایی آن هم در اختیار ما نبود. قبل از شیوع این بیماری تولید ماسک در کشور 609 هزار عدد بود که امروز به 4 میلیون در روز رسیده است. وی خاطرنشان کرد: درباره تولید دستگاه اکسیژن نیز امروز توانسته‌ایم به حد نیاز این دستگاه را در کشور تولید کنیم. وزیر کشور بیان داشت:‌ مشکلات تخت بیمارستانی داشتیم ولی امروز با کمک نیروهای مسلح و همت مراکز بهداشتی و درمانی این مشکل وجود ندارد. رحمانی‌فضلی  گفت: بلافاصله با شیوع ویروس کرونا تمام مراکز تجمعی مانند مدارس، دانشگاه‌ها و دیگر مشاغل تعطیل شدند. وی گفت: در 2900 نقطه در کشور، ورودی و خروجی‌ها را کنترل می‌کردیم و در هر شیفت 20 نیروی انسانی حضور داشت که این نیروها از سوی هلال‌احمر و دیگر نهادهای مردمی تامین می‌شد.  وزیر کشور با تاکید بر اینکه مردم همکاری خوبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ‌داشتند، گفت: ستاد مقابله با این ویروس تشکیل شد و در حال حاضر رئیس‌جمهور مسؤول این ستاد است و جلسات را در حد کارگروه‌ها و کمیته‌های مختلف پیگیری می‌کند و بارها به صورت ویدئوکنفرانس با استانداران جلساتی داشته‌اند.
رحمانی‌فضلی گفت: پس از 2 ماه از شیوع ویروس کرونا در هیچ حوزه‌ای مشکل نداریم و با قدرت با این ویروس مقابله می‌کنیم.
 
 
 
***
[معاون استاندار قم: احتمال موج دوم کرونا هست]
«در صورتی‌ که فاصله‌گذاری هوشمند به ‌صورت عملی در استان اجرا نشود، ممکن است بار دیگر شاهد موج فزاینده این بیماری باشیم». بیژن سلیمانپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان قم در سالن کرامت استانداری بیان کرد: تخت‌های بیمارستانی قم در روزهای اخیر با افزایش تقریبی بیماران مبتلا به کرونا روبه‌رو شده و در صورت ‌غفلت ممکن است موج دوم این بیماری در قم آغاز شود. وی در ادامه گفت: ۱۰ هزار واحد صنفی فاقد پروانه در قم مشغول فعالیت هستند و باید برای ثبت‌نام آنها در سامانه سلامت و ملزم کردن شان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تدبیر بهتری اندیشیده شود. معاون استاندار قم اضافه کرد: آن چیزی که در رابطه با اصناف مهم است، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و نباید به ثبت‌نام ۹۰ درصد واحدهای صنفی قم در سامانه سلامت دلخوش بود. وی گفت: مدیران استانی در بیان واقعیت‌های کرونا و خطرات ناشی از آن شجاعت بیشتری به خرج بدهند و از ترس حضور رسانه‌ها و انتشار خبر واهمه‌ای به خرج ندهند و سلامت مردم را فدای مصلحت‌های شغلی نکنند.

Page Generated in 0/0073 sec