printlogo


کد خبر: 218572تاریخ: 1399/2/3 00:00
در نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران به حسن روحانی مطرح شد
درخواست بازگشایی اماکن مذهبی با پروتکل بهداشتی

گروه اجتماعی: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در نامه‌ای به حسن روحانی درخواست کرد در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اماکن مذهبی و مساجد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های خاص بازگشایی شود.
به گزارش «وطن امروز»، دکتر علیرضا مرندی در نامه به حسن روحانی خواسته با توجه به اینکه انتقال بیماری کرونا با حضور در مساجد و حرم‌های مطهر از سایر مصادیق کمتر است، دستور بازگشایی اماکن مذهبی را بدهد.
در نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران آمده است: 
نظر به اینکه ماه مبارک رمضان در پیش است و مردم عزیزمان هفته‌هاست از حضور در مساجد و حرم‌های مطهر محروم بوده‌اند و از آنجا که احتمال انتقال بیماری کرونا از این طریق در قیاس با سایر مصادیق بسیار کمتر است، در صورتی که صلاح می‌دانید دستور فرمایید از همین روزها حداقل صحن‌های حرم‌های مطهر و مساجد را با رعایت شرایط بهداشتی و فاصله‌گذاری، به روی مردم مومن باز کنند. باشد که دعای خیر همگان شامل حال حضرت‌عالی و همه دست‌اندرکاران محترم گردد و ان‌شاءالله با استجابت دعای مردم عزیز، ریشه این ویروس منحوس کنده شود. ضمنا به استحضار می‌رساند فرهنگستان علوم پزشکی طی چند جلسه، شیوه‌نامه‌هایی را آماده کرده است تا در صورت تایید حضرت‌عالی و ستاد محترم ملی مدیریت و مقابله با کرونا بتواند در زمان بازگشایی مراکز مزبور مورد استفاده قرار گیرد. 
به پیوست، تصویر شیوه‌نامه‌های مزبور را که 2 روز قبل جهت استحضار دبیر محترم ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا ارسال شده است، خدمت‌تان تقدیم می‌دارم. 
 
* جزئیات شیوه‌نامه 
فرهنگستان علوم پزشکی ایران شیوه‌‌نامه‌ای را جهت بازگشایی اماکن مذهبی در کنار رعایت پروتکل وزارت بهداشت تهیه کرده که طبق آن فقط صحن‌های غیرمسقف حرم‌های مطهر باید بازگشایی شود و در مساجد نیز نمازگزاران باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
در بخشی از شیوه‌نامه فرهنگستان علوم پزشکی درباره بازگشایی حرم‌های مطهر آمده است:
- منحصراً صحن‌های غیرمسقف (سر باز) بازگشایی و فاصله حداقل یک متری در همه جهات، به شرط استفاده از ماسک، بین زائران رعایت شود.
- با کنترل درهای ورود و خروج از ازدحام و تراکم جمعیت در صحن‌ها جلوگیری شود.
- در این مرحله و تا اطلاع بعدی، از بازگشایی فضاهای مسقف، محوطه ضریح‌های مطهر، زائرسراها، واحدهای موزه، سالن‌های اجتماعات و امثال آنها خودداری شود.
- سخنرانی‌ها، جلسات تلاوت قرآن، دعا، مناجات و پاسخگویی به مسائل شرعی در حد ظرفیت صحن‌های غیرمسقف، با رعایت فاصله مطمئن و با چینش صندلی و علامت‌گذاری محدوده هر صندلی برای جلوگیری از جابه‌جایی آنها و رعایت سایر نکات بهداشتی، تنظیم و مدیریت شود. توصیه می‌شود زائران صندلی‌های تاشو همراه داشته باشند. از مفروش کردن صحن‌ها خودداری شود.
- بوسیدن و لمس کردن در و دیوار و مانند آنها ممنوع است.
همچنین در شیوه‌نامه فرهنگستان علوم پزشکی درباره بازگشایی مساجد آمده است:
- با توجه به اینکه همه مساجد فضای مناسب غیرمسقف در اختیار ندارند، در این مرحله منحصراً فضای مسقف یا شبستان مساجدی بازگشایی شود که از تهویه مناسب ویژه مبارزه با کرونا برخوردار باشند.
- در صورت اقامه نماز جماعت، فاصله یک متر از طرفین و یک متر و 80 سانتیمتر بین صفوف رعایت شود.
- ورود به مسجد و خروج از آن طوری کنترل و تدبیر شود که از هر نوع ازدحام جلوگیری شود.
- در این مرحله از راه‌اندازی واحدهایی مانند سالن اجتماعات، موزه و کتابخانه خودداری شود.

Page Generated in 0/0065 sec