printlogo


کد خبر: 218596تاریخ: 1399/2/4 00:00
کمبود تجهیزات پزشکی 2 ماه پس از شیوع کرونا در آمریکا همچنان مهم‌ترین دغدغه کادر درمان است
اعتراض پرستاران در مقابل کاخ سفید
اعتراض پرستاران آمریکایی مقابل کاخ سفید با توجه به ادعای ترامپ مبنی بر کمک تجهیزاتی به سایر کشورها افتضاح بزرگی برای ترامپ است

گروه بین‌الملل: آمار مبتلایان کرونا در دنیا دیروز هم سیرصعودی داشت و به 2,572,776 نفر رسید. مجموع تلفات کل کشورها هم به 178,550 نفر رسید. 
آمریکایی‌ها هم در این میان با 819,175 مبتلا در آستانه ورود به مرز یک میلیون نفر مبتلا به کرونا هستند. آمار تلفات این کشور نیز به 45,343 رسیده است. 
در این کشور مهم‌ترین چالش دولت، ادامه تعطیلی کسب‌و‌کارهاست که بنا بر برخی گزارش‌ها حدود ۷ میلیون نفر بیکار روی دست دولت ترامپ گذاشته است. ترامپ در همین راستا همه کار می‌کند تا به نحوی از ادامه قرنطینه ولو با زور جلوگیری کند. 
هم اکنون جنگ بزرگی میان موافقان ادامه و پایان قرنطینه در جریان است که هر جریانی استدلال خودش را دارد و برای آن می‌جنگد. جریان مدافع قرنطینه اکثرا قشر تحصیلکرده و پزشکان آمریکایی هستند که معتقدند حفظ جان شهروندان کشور باید در اولویت همه امور حتی اقتصاد باشد. 
جریان مخالف ادامه قرنطینه هم دولت ترامپ و افرادی‌اند که قرنطینه سبب تعطیلی کسب‌و‌کارشان شده است. 
دونالد ترامپ هم این روزها برای توجیه اهمیت پایان دادن به قرنطینه مرتبا از آمار تلفات در کشورش دفاع کرده و آن را پایین‌تر از تلفات سایر کشورها از جمله چین می‌داند. این در حالی است که چین با وجود جمعیت چندبرابری نسبت به آمریکا تلفات به مراتب کمتری از این کشور داشته است. از سویی ترامپ معتقد است چینی‌ها در آمار خود دستکاری کرده‌اند و آمار آنها بیش از این حرف‌هاست. اگر این استدلال را بپذیریم ارجاعی هم باید به گزارش هفته پیش واشنگتن‌پست داد که صراحتا نوشت آمار آمریکا بسیار بیش از آن چیزی است که دولت اعلام کرده است. 
هر چه باشد ترامپ در کنفرانس خبری دیروز خود گفت: نرخ مرگ‌ومیر به دلیل ابتلا به کرونا در آمریکا بین کمترین‌ها در میان کشورهای جهان است. وی در ادامه افزود: ۲۰ ایالت قصد دارند فعالیت‌های اقتصادی را از سر بگیرند. ترامپ همچنین گفت: بزودی قانونی را ابلاغ خواهم کرد که مهاجرت به آمریکا را متوقف می‌کند و ناعادلانه است که کارگرانی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند به وسیله مهاجرانی که تازه وارد آمریکا شده‌اند جایگزین شوند. وی اضافه کرد: توقف مهاجرت به آمریکا تا ۶۰ روز ادامه خواهد داشت و پس از آن نیز شرایط ارزیابی خواهد شد.
 
* تظاهرات کادر درمان مقابل کاخ سفید
ادامه کمبود تجهیزات پزشکی در آمریکا سبب شد پرستاران آمریکایی ادامه وضع فعلی را غیرقابل تحمل بدانند و بعد از 2 ماه هشدار به دولت بالاخره تظاهرات پرسروصدایی مقابل کاخ سفید ترتیب دادند. 
این تظاهرات توسط اتحادیه ملی پرستاران مقابل کاخ سفید ترتیب داده شد. آنها در این تظاهرات اعلام کردند دونالد ترامپ از ملت و از جمله کارکنان حوزه سلامت در مقابل ویروس کرونا محافظت نکرده است. به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی دیلی‌میل، پرستاران با رعایت مقررات فاصله‌گذاری اجتماعی، عکس‌هایی را در دست داشتند و نام بیش از ۴۰ نفر از کارکنان بهداشت و درمان این کشور را که بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند، با صدای بلند خواندند. یکی از اعضای این اتحادیه بیانیه‌ای را با این محتوا قرائت کرد: «شما در محافظت از دکترها، پرستارها و سایر کارکنان خدمات درمانی موفق نبودید». آنها همچنین نیازشان برای داشتن تجهیزات حفاظتی بویژه ماسک‌های N95 را مطرح کردند. 
از ۱۴ آوریل (۹ روز قبل)، آزمایش کرونای بیش از ۹ هزار نفر از کارکنان خدمات درمانی آمریکا مثبت شده است. بنا بر اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، از این تعداد ۷۳ درصد زن هستند. «اتحادیه ملی پرستاران» بزرگ‌ترین اتحادیه پرستاری در آمریکا در بیانیه‌ای مطبوعاتی که پیش از برگزاری تجمع منتشر کرده بود، اعلام کرد بیمارستان‌های سراسر آمریکا با کمبود ماسک، دستکش و سایر تجهیزات حفاظتی برای کارکنان خود در بحبوحه شیوع کرونا در این کشور مواجهند. این گروه اعلام کرد: برای پرستاران و سایر کارکنان حوزه سلامت در بسیاری از بیمارستان‌ها، تجهیزات مکفی حفاظت شخصی به منظور محافظت از آنها در برابر ویروس فراهم نشده است. در ادامه بیانیه، از کنگره آمریکا خواسته شد قانون تولید دفاعی را به منظور تولید تجهیزات و لوازمی که کارکنان حوزه سلامت و درمان برای مراقبت از بیماران «‌کووید-۱۹» نیاز دارند و همچنین انجام آزمایش‌های تشخیصی به منظور کنترل شیوع این بیماری، اجرایی کند. 
 
* نماینده مجلس نمایندگان: واکنش ترامپ به کرونا مانند جنایت جنگی است
 ترامپ در 2 ماه گذشته بارها عملکرد دولتش در حوزه کرونا را عالی توصیف کرده است. آمار و ارقام مبتلایان و کمبود تجهیزات اما حرف دیگری می‌زند. این موضوعات از چشم نمایندگان آمریکایی پنهان نمانده و موج انتقاد از عملکرد ترامپ همچنان ادامه دارد. در همین ارتباط خبرگزاری اسپوتنیک انتقادات به نحوه مدیریت نامناسب و ارائه پاسخ ناکافی از سوی دونالد ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا در آمریکا را عامل نگرانی‌های گسترده در این کشور خواند و نوشت: همچنان که ویروس کرونا در حال نابودی کشور آمریکاست، یک نماینده دموکرات از خانه نمایندگان آمریکا عملکرد ترامپ برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا را بشدت مورد انتقاد قرار داد. آیانا پریسلی، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا واکنش ترامپ به شیوع ویروس کرونا در آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اقدامات رئیس‌جمهوری آمریکا در بحبوحه بیماری کرونا مانند جنایت جنگی است. نماینده دموکرات آمریکایی در ادامه گفت: پاسخ کاخ سفید به این بیماری همه‌گیر نیز مانند یک بحران در میان یک بحران دیگر بود.
آیانا پریسلی در جریان یک کنفرانس خبری مجازی با تعدادی از نمایندگان دموکرات دیگر، در مرحله بعدی ارائه بسته حمایتی برای ویروس کرونا، خواستار ارائه یک کمک مالی حجیم و بلندمدت برای مردم آمریکا شد. وی همچنین خواستار اصلاح ناعدالتی ساختاری و نظام‌مند در آمریکا شد که در حال حاضر به طور نامتناسبی در جوامع رنگین‌پوستان و سیاه‌پوستان آمریکایی وجود دارد. 
این قانونگذار آمریکایی در ادامه گفت: این ویروس برای نژاد، درآمد یا وضعیت مهاجرتی افراد، تبعیض قائل نمی‌شود و ما نیز نباید در اقدامات خود برای کمک به آنها تبعیض قائل شویم. این گرفتاری در آمریکا بی‌سابقه بوده و همه مردم آن را حس کرده‌اند و این بسته حمایتی باید برای همه باشد. پریسلی در ادامه همچنین با اشاره به اینکه هم‌اکنون در سیاست‌های آمریکا در مقابله با کرونا تبعیض‌ وجود دارد، گفت: «قوانین تبعیض‌آمیز و آزاردهنده» که سال‌ها در آمریکا وجود داشته، موجب شده ویروس کرونا رنگین‌پوستان را در این کشور بیشتر بکشد. 
 
* تردیدها درباره زمان اولین مرگ مرتبط با کرونا در آمریکا
با اعلام پزشکی قانونی یک شهر در ایالت سان‌فرانسیسکو، اظهارات قبلی مقام‌های آمریکایی درباره تاریخ ثبت اولین فوتی کرونا در این کشور زیر سوال رفت. تازه‌ترین خبرها درباره شیوع کرونا در آمریکا نشان می‌دهد تاریخ اولین مورد فوتی در این کشور بر اثر ابتلا به این ویروس حدود یک ماه قبل‌تر از تاریخ اعلامی پیشین بوده است. به گزارش شبکه «ای‌بی‌سی»، مقام‌های شهر سانتا کلارای ایالت سان‌فرانسیسکو اعلام کردند اولین مورد فوت مبتلایان به ویروس کرونا در این منطقه قبل‌تر از تاریخی که تاکنون به عنوان تاریخ ثبت اولین مورد مرگ اعلام شده رخ داده است. تا پیش از این مقام‌های این منطقه از ایالت سان‌فرانسیسکو، نهم مارس ۲۰۲۰ (۱۹ اسفند ۱۳۹۸) را به عنوان تاریخ اولین فوت ناشی از کرونا اعلام کرده بودند. دفتر پزشکی قانونی شهرستان سانتا کلارا خبر داد اطلاعات جدید نشان می‌دهد که فوت یک نفر در ششم فوریه (۱۷ بهمن ۱۳۹۸) و یک نفر دیگر در تاریخ ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) بر اثر ابتلا به کرونا بوده است.
طبق اعلام این دفتر، اجساد این 2 که در خانه خودشان فوت کرده بودند، کالبدشکافی و نمونه‌برداری‌های اجساد به مرکز فدرال کنترل بیماری و پیشگیری ارسال شد. پزشکی قانونی سانتا کلارا همچنین خبر داد این مرکز دولت فدرال آمریکا روز سه‌شنبه به این نهاد اعلام کرد که فوت آنها بر اثر ویروس کرونا بوده است. مقام‌های این منطقه ایالت سان‌فرانسیسکو همچنین تایید کردند سومین مورد فوت بر اثر ویروس کرونا در سانتا کلارا هم ششم مارس (۱۶ اسفندماه) به وقوع پیوست. به گفته مقام‌های این منطقه، دلیل طول کشیدن اطلاع از اینکه کرونا علت فوت این 3 فرد بوده، کمبود تجهیزات تست این ویروس در آن موقع بوده است. تایید خبر فوت یکی از ساکنان سانتا کلارا در تاریخ ششم فوریه (۱۷ بهمن سال گذشته) تردیدها درباره زمان مرگ‌ومیرهای کرونایی در آمریکا را تشدید کرده است. پیش از این در تاریخ ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ (۱۰ اسفند ۱۳۹۸) مقام‌های آمریکایی ثبت اولین مورد فوت بر اثر کرونا در این کشور را اعلام کرده بودند.
 
* پیش‌بینی موج دوم کرونا در ایالات متحده
رابرت ردفیلد، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا پیش‌بینی کرده است به احتمال زیاد موج دوم بیماری ناشی از کروناویروس پیش از زمستان به وقوع خواهد پیوست که ممکن است از وضعیت فعلی ایالات‌متحده بسیار بدتر باشد. رابرت ردفیلد همچنین گفت: احتمال شیوع کرونا در کشورمان در زمستان آینده در واقع سخت‌تر از آن چیزی خواهد بود که ما اکنون در آن قرار داریم. وقتی من این مسأله را به دیگران گفتم روی برگرداندند، آنها متوجه نمی‌شوند چه می‌گویم. ردفیلد گفت: شیوع همزمان آنفلوآنزای فصلی و کروناویروس که به نظر می‌رسد واکسن آن بموقع در دسترس نخواهد بود، می‌تواند سیستم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی ایالات‌متحده را بویژه در نقاط حساس و مهم مانند شهر نیویورک بشدت تحت تأثیر قرار دهد. وی همچنین گفت پس از پایان همه‌گیری کرونا و کاهش محدودیت‌ها، مسؤولان باید به اهمیت فاصله‌گذاری اجتماعی واقف شوند و بر آن تأکید کنند.
 
* مخالفت آمریکایی‌ها با قرنطینه‌شکنی حامیان ترامپ
بر اساس یک نظرسنجی جدید، اکثر آمریکایی‌ها مخالف اعتراض علیه ماندن در خانه و سایر اقدامات مقابله با کرونا هستند. به نوشته مجله نیوزویک، این نظرسنجی توسط یاهو نیوز و سایت YouGov مشخص کرد ۶۰ درصد آمریکایی‌ها مخالف اعتراضات برای پایان سریع فاصله‌گذاری اجتماعی و دستور در خانه ماندن برای مقابله با کروناویروس هستند. همچنین کمتر از یک‌چهارم از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی (۲۲ درصد) گفته‌اند از راهپیمایی‌ها برای از سرگیری فعالیت‌ها حمایت می‌کنند و ۱۸ درصد هم گفته‌اند مطمئن نیستند احساس‌شان در این‌باره چیست. بر اساس نظرسنجی یاهو نیوز، اکثریت جمهوری‌خواهان نیز مخالف اعتراضات ضدقرنطینه هستند که در چندین ایالت آمریکا  برگزار شده است. همچنین ۴۷ درصد از جمهوری‌خواهان نیز گفته‌اند درخواست اعتراضات را رد می‌کنند و ۳۶ درصد هم اعلام کرده‌اند از این راهپیمایی‌ها حمایت می‌کنند. تنها ۲۶ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به اینکه آیا موافق توئیت روز جمعه دونالد ترامپ، برای «آزادی مینه‌سوتا» و «آزادی میشیگان» در بحبوحه کرونا هستند یا خیر، گفتند با آنچه وی گفته موافقند. همچنین ۴۲ درصد نیز گفته‌اند با اظهارات ترامپ مخالف هستند و ۳۲ درصد هم اعلام کرده‌اند نمی‌دانند این سوال درباره چیست. همچنین این نظرسنجی‌ها مشخص کرد آمریکایی‌ها درباره بازگشایی و از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی کشور در دوره بحران کرونا محتاط هستند.
 
***
[دیدار خبرساز ترامپ و فرماندار نیویورک]
«نیویورک» خبرسازترین نام در دنیا در ماجرای کروناست. نه فقط بخش بزرگی از بار اقتصاد آمریکا بر دوش این ایالت ثروتمند آمریکا است، بلکه جزو پرتلفات‌ترین ایالات آمریکا در کرونا هم به شمار می‌آید. همین هفته پیش خبر گورهای دسته‌جمعی ویژه کرونایی‌ها در نیویورک خبرساز شده بود.  حالا فرماندار نیویورک بعد از چند هفته جنگ لفظی با ترامپ بر سر نرسیدن تجهیزات و بی‌توجهی ترامپ، بالاخره دیروز با وی دیدار کرد و قول‌هایی از ترامپ برای کمک به ایالتش گرفت. نیویورک از جمله ایالاتی است که فرماندارش با وجود تلفات بالا برای نابود نشدن اقتصاد ایالت به دنبال راهکاری برای پایان دادن به قرنطینه می‌گردد.  از محتوای آنچه بین فرماندار نیویورک و ترامپ گذشت کسی چیزی نمی‌داند جز اینکه فرماندار نیویورک آن را سازنده توصیف کرده است. وی گفت: ما به کمک دولت فدرال برای راه افتادن زنجیره تامین برای تولیدکنندگان کیت‌های آزمایشی و دیگر تجهیزات نیاز داریم و گفتیم که تمایل داریم با هم در ایالت نیویورک همکاری کنیم تا نرخ کنونی انجام آزمایش‌ها را که حدودا به طور میانگین روزانه ۲۰ هزار آزمایش است دو برابر کنیم و آن را به ۴۰ هزار آزمایش برسانیم. کومو افزود: این هدفی است که پشتکار بسیاری نیاز دارد و ما گفتیم برای رسیدن به این هدف با یکدیگر همکاری می‌کنیم به همین خاطر این یک گفت‌وگوی بسیار خوب بود.

***

[آخرین وضعیت قرنطینه در آمریکا]
* ایالت جورجیا تا یکشنبه هفته دیگر به برخی مشاغل اجازه بازگشایی خواهد داد. 
* کارولینای جنوبی اعلام کرد از امروز خرده‌فروشی‌ها اجازه بازگشایی خواهند داشت. * ایالت تگزاس از دوشنبه هفته آینده به همه صنوف اجازه بازگشایی داد. 
* در میشیگان، ویسکانسین و آیداهو از اول ماه مه ‌یعنی ۷ روز دیگر بر اساس توصیه‌های دولت مرکزی اجازه بازگشایی به مشاغل داده شده است. 
* پیش‌بینی می‌شود وضعیت قرنطینه در برخی ایالات همچنین نیویورک تا اواسط ماه مه ‌ادامه یابد. 
* 7 ایالت آرکانزاس، آیووا، نبراسکا، داکوتای شمالی، داکوتای جنوبی، یوتا و وایومینگ همچنان از قانون قرنطینه تبعیت نکرده‌اند.

Page Generated in 0/0083 sec