printlogo


کد خبر: 218627تاریخ: 1399/2/4 00:00
اخبار

تسهیلات مقابله با کرونا به دست کسب‌و‌کارها نرسیده است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، گفت: دولت تسهیلاتی را برای کسب‌و‌کار‌های آسیب‌دیده از کرونا در نظر گرفت اما در تماس‌هایی که با برخی فعالان کسب‌و‌کار داشتیم حتی یک مورد از این تسهیلات به دست مردم نرسیده است. عبدالرضا مصری اظهار داشت: در 14 اسفند 98 وزارت صمت خبر‌هایی را درباره معافیت‌های مالیاتی،  تامین اجتماعی و استمهال وام‌های بانکی اعلام کرد اما بخشودگی و معافیت مالیاتی محقق نشده است و فقط مالیات بر ارزش افزوده 3‌ماه پایانی پارسال را تا آخر اردیبهشت، مهلت پرداخت دادند. وی افزود: درباره استمهال وام‌های بانکی هم تولیدکنندگان می‌گویند طبق گفته بانک‌ها، هنوز هیچ دستورالعملی برای استمهال به بانک‌ها نرسیده است.
***
جزئیات جدید از عرضه سهام دولت در بورس؛ نیازی به کد بورسی نیست
رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: در گام اول واگذاری سهام دولت در قالب صندوق‌های قابل معامله(ETF)، افراد می‌توانند بدون نیاز به کد بورسی در سامانه صندوق مورد نظر تنها با کد ملی پذیره‌نویسی کنند. علیرضا صالح اظهار داشت: در روش ETF، صندوق‌هایی از شرکت‌های مختلف وجود دارد و هر فرد می‌تواند با پس‌انداز 2 میلیون تومان در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کند، بنابراین یک خانواده 4‌نفره می‌تواند 8 میلیون تومان واحد بخرد. رئیس سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: ما در این صندوق‌ها از سهام یک شرکت نگذاشتیم، بلکه مجموعه‌ای از شرکت‌های مختلف را گذاشتیم که نتیجه جمعی آن به نفع مردم باشد. این مقام مسؤول با اشاره به تخفیف این سهام برای مردم گفت: برای مردم تخفیف 20 درصدی در نظر گرفته شده است؛ ضمن این تخفیف، مبلغ سهام میانگین ارزش در ماه گذشته از زمان صدور آگهی محاسبه می‌شود و این هم خود نوع تخفیف دیگری است. صالح در زمینه ارزش هر واحد صندوق گفت: ارزش هر واحد این صندوق 10 هزار تومان است و هر فرد در مجموع می‌تواند 2 میلیون تومان واحد بخرد. وی افزود: اساسنامه و امیدنامه اولین صندوق بزودی در کدال منتشر می‌شود و مردم می‌توانند با علم و آگاهی به جزئیات آن، تصمیم به پذیره‌نویسی کنند. رئیس سازمان خصوصی‌سازی همچنین گفت: برای آزادسازی سهام عدالت منتظر نامه رهبری هستیم به محض اینکه اجازه داده شود این کار را دنبال خواهیم کرد. علیرضا صالح در پاسخ به این سوال که برآورد شما از ارزش فعلی سهام عدالت هر نفر چقدر است، گفت: به محض اینکه این سازوکار تأیید شود ما ارزش هر سهم را تعیین می‌کنیم، چرا که قیمت بورس نوسان دارد. صالح ادامه داد: مبنای زمانی برای تعیین ارزش هر سهم، روزی است که نامه نهایی شود؛ بنابراین نمی‌توان عددی قطعی گفت اما در حال حاضر ارزش فعلی به بیش از ۸ برابر رسیده است.
***
فروش سهام دولت با هدف پوشش هزینه‌های جاری نگران‌کننده است
نماینده منتخب مجلس یازدهم با نگران‌کننده دانستن تصمیم دولت برای واگذاری شرکت‌های خود به مردم گفت: نگرانی از این بابت است که منابع حاصل از محل فروش سهام دولت صرف هزینه‌های جاری دولت شود. جعفر قادری اظهار داشت: به کارگیری این درآمدها در جهت تکمیل پروژه‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی واحدهای تولیدی می‌تواند وابستگی ما به خارج از کشور و اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش دهد اما اگر بنا باشد واگذاری‌ها صرفا برای پوشش هزینه‌های دولت انجام شوند هیچ فایده‌ای برای اقتصاد نخواهد داشت. نماینده منتخب مجلس یازدهم بهبود فضای کسب‌و‌کار در این شرایط را بشدت ضروری خواند و درباره علت آن هم گفت: در این صورت مردم منابع در اختیار خود را در حوزه تولیدی، صنعتی و کشاورزی سرمایه‌گذاری خواهند کرد.
***
نشست غیررسمی وزیران نفت و انرژی اوپک‌ پلاس برگزار شد
برخی وزیران نفت و انرژی کشورهای امضاکننده توافقنامه همکاری اعضای اوپک و غیراوپک برای چاره‌اندیشی درباره شرایط بازار نفت یک نشست غیررسمی از طریق ویدئوکنفرانس برگزار کردند. اعضای حاضر در این نشست غیررسمی از طریق ویدئوکنفرانس همچنین تصمیم تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک در دهمین نشست فوق‌العاده وزارتی اوپک ‌پلاس از طریق وبینار را در تاریخ ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین‌) برای کاهش عرضه نفت در 3 مرحله که از یکم ماه مه (۱۲ اردیبهشت‌) اجرایی می‌شود با اهمیت برشمردند. وزیران نفت و انرژی کشورهای حاضر در این نشست غیررسمی بر تعهد خود به اجرای توافق کاهش عرضه اوپک‌پلاس تاکید کردند. اعضا همچنین از رئیس دوره‌ای اوپک خواستار تداوم برگزاری منظم چنین نشست‌هایی برای مشورت درباره شرایط بازارهای جهانی نفت‌خام شدند.

Page Generated in 0/0067 sec