printlogo


کد خبر: 218669تاریخ: 1399/2/6 00:00
تعداد مبتلایان «کووید - 19» در کشور به 88194 و شمار قربانیان به 5574 نفر رسید
خروج استان‌ها از وضعیت قرمز کرونا

گروه اجتماعی: جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد 75 درصد بیماران کرونایی به بهبودی کامل دست پیدا کرده‌اند.
به گزارش «وطن امروز»، آمارها نشان می‌دهد تعداد مبتلایان روزانه کرونا از سوم اردیبهشت بین 1000 تا 1200 نفر در نوسان بوده و تعداد مرگ‌ومیر روزانه ناشی از «کووید-19» همچنان زیر 100 نفر است اما روند بهبود‌ها همچنان امیدوارکننده است. این آمارها در حالی است که تاکنون ۳۹۹ هزار و ۹۲۷ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام شده است. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در این‌باره گفت: بر اساس گزارش‌ها تاکنون ۶۶ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند که حدود ۷۵ درصد مبتلایان هستند. ۳۱۲۱ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند. وی افزود: از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه بر اساس گزارش آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۱۶۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور به ۸۸ هزار و ۱۹۴ نفر رسید. همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته ۹۳ بیمار دیگر مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۵۵۷۴ نفر جان سپرده‌اند.
 
* استان قرمز نداریم
مسؤولان وزارت بهداشت اعتقاد دارند وضعیت استان‌ها در مقابله با کرونا خوب است و استان حادی نداریم، حتی استان تهران که رکورددار مرگ‌ومیر کرونایی است. سخنگوی وزارت بهداشت در این‌باره گفت: هیچ استانی در وضعیت قرمز نیست اما هشدارها به قوت خود باقی است. وضعیت عادی نیست و همچنان رعایت بهداشت فردی، اجتماعی و فاصله‌گذاری اکیدا توصیه می‌شود. با وجود اظهارات مسؤولان وزارت بهداشت اما علیرضا زالی، فرمانده مقابله با کرونای تهران اعتقاد دارد تهرانی‌ها باید مراقبت کنند، چون ازدحام و ترددهای غیرضروری در پایتخت نگران‌کننده است. مسؤولان استانی همچنان به مردم هشدار می‌دهند که پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند، اگرنه شاهد موج دوم شیوع کرونا خواهیم بود.
در همین باره بهرام سرمست، استاندار قم در نشست با تشکل‌های کارگری گفت: شرایط کرونایی قم آرام نشده و احتمال بحرانی شدن وضعیت قم در ابتلا به این ویروس همچنان پابرجاست. تهدید کرونا به فرصتی گران‌قدر برای تکمیل ظرفیت‌های درمانی و تخت‌های بیمارستانی قم تبدیل شد و اعتبارات قابل‌توجهی برای راه‌اندازی بیمارستان‌های امیرالمؤمنین(ع) و مادر اختصاص یافت. ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در دوران تهدید کرونا برای پرداخت مطالبات کادر درمانی قم اختصاص یافت.
 
* کرونا از طریق اهدای خون منتقل نمى‌شود
بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران در رابطه با کمبود خون در برخی استان‌ها گفت: در اکثر شهرها بیماران تالاسمی وجود دارند که نیاز همیشگی به دریافت خون دارند اما هموطنان اهدای خون خود را به ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر موکول مى‌کنند در صورتی‌که نیاز به خون یک نیاز همیشگی است.
وی افزود: در استان‌هایی مانند تهران، کرمانشاه، سیستان‌وبلوچستان و بویژه استان‌هایى که بیماران خونى از جمله بیماران تالاسمى دارند مردم باید توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند. سخنگوی سازمان انتقال خون در پاسخ به سوالی درباره احتمال ابتلا به بیماری کرونا هنگام اهدای خون گفت: ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمى‌شود و مردم مى‌توانند بدون دغدغه خون اهدا کنند و تمام مراکز ما سال‌هاست به صورت استریل فعالیت می‌کنند. مردم کشور هیچ دغدغه و نگرانی از این بابت نداشته باشند.
وی در رابطه با طرح جمع‌آوری و ذخیره پلاسما گفت: افرادی که به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا شده و سلامتی خود را دوباره به دست آورده‌اند پس از ۲۸ روز مى‌توانند پلاسمای خود را اهدا کنند. این پلاسما برای بیمارانی که در بستر بیماری هستند مصرف مى‌شود، ما پاسخ‌های مثبتی از این طرح گرفته‌ایم و در آینده نزدیک نتایج قطعی در این زمینه را به مردم اعلام خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: همه هموطنان با تمام گروه‌های خونی مى‌توانند پلاسما و خون را اهدا کنند. آقایان در سال ۴ بار و خانم‌ها ۳ بار مى‌توانند خون اهدا کنند و هموطنان مى‌توانند با مراجعه به سایت انتقال خون اسامی مراکز و پایگاه‌های اهدای خون را مشاهده کنند.
وى در پاسخ به سوالی درباره مبتلا نشدن افراد دارای گروه خونی O منفی به کرونا گفت: این موضوع فقط در حد گمانه‌زنی است و مستند علمی در رابطه با آن وجود ندارد و نمى‌توان آن را تایید کرد.
 

Page Generated in 0/0057 sec