printlogo


کد خبر: 218680تاریخ: 1399/2/6 00:00
تشریح جزئیات جدیدی از پرتاب ماهواره نور توسط فرماندهان هوافضای سپاه
پرتاب «نور 2» در دستور کار

گروه سیاسی: سردار حاجی‌زاده و سردار جعفرآبادی در گفت‌وگوهای جداگانه‌ای جزئیات جدیدی از پرتاب ماهواره نور را اطلاع‌رسانی کردند.
به گزارش «وطن امروز»، سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به غافلگیرانه بودن خبر پرتاب این ماهواره به فضا، اظهار داشت: ما می‌دانستیم دشمنان به دنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم به صورت چراغ خاموش کار را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه زمانی که این پرتاب را انجام دادیم از ایستگاه‌های تهران، زاهدان و چابهار این ماهواره را کنترل کردیم، گفت: پس از ۹۰ دقیقه که این ماهواره یک دور به دور زمین چرخید، سیگنال آن را در شمال غرب کشور دریافت کردیم. بین ۳ تا ۱۰ روز آینده برخی فرمان‌های آن صادر خواهد شد و تنظیمات آن کامل و کاربری آن صد درصد می‌شود.
 
* تمام مراحل ماهواره‌برها را سوخت جامد خواهیم کرد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه سمت‌گیری ما به سمت استفاده از ماهواره‌برهای سوخت جامد است و تمام مراحل را سوخت جامد خواهیم کرد، گفت: در همین مورد اخیر موتور مرحله اول سوخت مایع بود برای اینکه می‌خواستیم ارزان شود. الان که کار ما تثبیت شده است، موتور مرحله اول را هم سوخت جامد خواهیم کرد. ما این پرتاب را با یک سکوی پرتاب متحرک انجام دادیم که معنای آن این است که نیازی به پایگاه ثابت پرتاب نداریم و همه اینها باعث ارزان‌سازی می‌شود.
وی ادامه داد: امروز لبه تکنولوژی دنیا در حوزه ماهواره‌برها همین ماهواره‌برهای سوخت جامد است.
درباره سوخت جامد باید این نکته را یادآور شد که وقتی موشکی به این نوع سوخت مجهز می‌شود چند قابلیت ویژه نسبت به سوخت مایع پیدا می‌کند، یکی اینکه سرعت آن به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد، دوم اینکه پایداری بیشتری در طول پرواز پیدا می‌کند که باعث دقت در هدف‌گیری می‌شود و سوم اینکه موشک‌های با سوخت جامد را می‌توان برای چند سال در انبار نگه داشت اما موشک‌های سوخت مایع این قابلیت را ندارند و بعد از یک زمان مشخص باید سوخت آنها تعویض شود. 
 
* اولین مأموریت ماهواره «نور» شناسایی است
سردار جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه نیز با حضور در بخش خبری صداوسیما از برنامه سپاه برای پرتاب ماهواره نور2 در آینده خبر داد.
وی همچنین با بیان اینکه «اولین ماموریت این ماهواره شناسایی است»، اظهار داشت: تاکنون ماهواره حدود ۱۰ دور به دور کره زمین چرخیده و سیگنال‌های آن 10 بار توسط ایستگاه‌های زمینی دریافت شده است.  
وی افزود: ماهواره‌ نور بخشی از یک پازلی بود که در این پازل قرار است عملیات‌های شناسایی، پشتیبانی راهبردی در عملیات‌های شناسایی، ارتباطی و ناوبری انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: سنسورهای ماموریتی ماهواره را طی یک هفته تا 10 روز آینده راه‌اندازی خواهیم کرد.

Page Generated in 0/0101 sec