printlogo


کد خبر: 218722تاریخ: 1399/2/7 00:00
اخبار

رهبر انقلاب در پایان اولین روز برگزاری محفل انس با قرآن نکاتی درباره معارف و مبانی قرآنی تبیین فرمودند
درس‌هایی از قرآن
در اولین روز از ماه مبارک رمضان، بهار قرآن و موسم ضیافت الهی، مراسم انس با قرآن در مصلای تهران و ارتباط زنده تصویری با حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد و قاریان قرآن کریم به تلاوت آیات نور پرداختند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن، به بیان مواردی از دستورهای کاربردی و سعادت‌بخش قرآن برای تنظیم قواعد و روابط فردی و جمعی زندگی انسان‌ها پرداختند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تنها راه نجات بشریت از ظلم، تبعیض، جنگ، ناامنی، لگدمال شدن ارزش‌ها و حاکم شدن امنیت و سلامت و آسایش را عمل به دستورهای کاربردی قرآن دانستند و گفتند: یک دسته از دستورهای کاربردی قرآن، نحوه قاعده‌سازی در زندگی است. اگر این قاعده‌سازی بر مبنای قدرت و پول و شهوت باشد، انسان از زندگی واقعی و اخروی بی‌نصیب خواهد ماند اما اگر انسان‌ها بنای زندگی خود را در دنیا بر اساس نیکی و حسنه قرار دهند، علاوه بر منافع دنیوی قطعا به مقاصد واقعی و حقیقی زندگی نیز خواهند رسید. وسیله قرار دادن نعمت‌های الهی همچون ثروت و قدرت برای آباد کردن زندگی انسان‌های دیگر و نجات نیازمندان و نیکی به همنوعان، یکی دیگر از دستورهای کاربردی قرآن بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، عمل به دسته دیگری از آیات قرآن و دستورهای کاربردی آن را موجب تنظیم مناسبات اجتماعی دانستند و افزودند: از جمله این دستورها، «نهی از غیبت در جامعه» و «رعایت انصاف حتی در قبال مخالفان و دشمنان» است. ایشان «پیروی نکردن از موضوعاتی را که نسبت به آنها یقین وجود ندارد» از جمله دستورهای قرآن خواندند و یکی از مشکلات ژورنالیسم رایج در دنیا را عمل نکردن به این دستور و تلاش برای شایعه‌پردازی و خبرسازی دانستند. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: متأسفانه در داخل جامعه ما هم از این موارد به چشم می‌خورد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «پرهیز از اعتماد و گرایش به ظالمان»، «رعایت قسط و عدل و انصاف در زندگی» و «خیانت نکردن در امانت» را از دیگر دستورهای اسلام برشمردند و با تأکید بر اینکه خیانت نکردن در امانت شامل مسؤولیت هم می‌شود، گفتند: «نترسیدن از دشمن و محکم ایستادن در مقابل او» از دستورهای مهم قرآن است و وضعیت امروز برخی دولت‌های اسلامی و تحقیر آنها به‌وسیله قدرت‌های ظالم نتیجه ترسیدن آنها از دشمنان اسلام است. ایشان با اشاره به سیره و درس بزرگ امام بزرگوار مبنی بر نترسیدن از قدرت‌های زورگو تأکید کردند: هراس از آمریکا نتایج تلخی را به بار خواهد آورد و ما در سال‌های گذشته در برخی دولت‌های خودمان مشاهده کردیم که ترس از آمریکا، آنها را دچار چه مشکلات سختی کرد. رهبر انقلاب اسلامی «اقامه نماز با توجه و برای یاد خدا» و «توبه و درخواست عفو و بخشش از خداوند بویژه در ایام ماه مبارک رمضان» را زمینه‌ساز اعتلای روحی دانستند و در پایان اظهار امیدواری کردند آحاد ملت و مسلمانان بویژه دولت‌های اسلامی و مسؤولان توفیق عمل به دستورهای کاربردی قرآن را بیابند، زیرا نسخه شفابخش مشکلات است.
***
تغییر الگوی عملیاتی ارتش با ارتقای تحرک‌پذیری
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان افزایش۵۰ درصدی قدرت تحرک این نیرو، از تجهیز تمام یگان‌های اطلاعات رزمی نیروی زمینی ارتش به سامانه پهپاد خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش، سرتیپ علی جهانشاهی با اشاره به اهمیت تحرک‌پذیری و ارتقای توان رزمی در سطح این نیرو اظهار داشت: براساس منویات فرمانده معظم کل قوا و با بهره‌گیری از رهنمودهای فرمانده کل ارتش و تدابیر هوشمندانه فرمانده نزاجا تاکنون تغییرات ساختاری قابل توجهی در راستای تحقق تحرک‌پذیری بیشتر نیروها و آمادگی آنها جهت پاسخگویی به تهدیدات، در سطح نیرو انجام شده است. معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش افزود: در همین راستا تیپ‌ها و گردان‌های سنگین به تیپ‌ها و گردان‌های متحرک هجومی تبدیل شدند. همچنین یگان‌های پیاده و تکاور نیز در راستای همین تغییر ساختار به نیروهای واکنش سریع و نیروی مخصوص تبدیل شدند. 
***
گزارش عضو حقوقدان شورای نگهبان به مردم از فعالیت‌های اخیر این شورا
عضو حقوقدان شورای نگهبان در یادداشتی فعالیت‌های اخیر این شورا را تشریح کرد. به گزارش «وطن امروز»، در یادداشت هادی طحان‌نظیف آمده است: چهارشنبه سوم اردیبهشت 99 جلسه شورای نگهبان به ریاست آیت‌الله جنتی و با حضور اکثریت فقها و حقوقدانان در تهران- به صورت حضوری- و قم - به صورت ویدئوکنفرانس- برگزار شد. در این جلسه «طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی» و «لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی» مورد بررسی قرار گرفت که هر دو اعاده شده از سوی شورای نگهبان به مجلس بود. همچنین به «اساسنامه کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران» پرداخته شد که البته بررسی آن به انتها نرسید و ناتمام ماند. درباره طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی نیز اشکال سابق این بود که شورای نگهبان اطلاق واگذاری تصویب آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ به هیات وزیران را مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته بود، چرا که این واگذاری، بدون تعیین ضوابط تشکیل و فعالیت احزاب و تشکل‌ها توسط قانون، امکان تضییع حقوق آنها و مردم را فراهم می‌کند. در اصلاحیه ارسالی، مجلس محترم به جای تعیین این ضوابط، قسمت مربوط به تصویب آیین‌نامه اجرایی توسط هیات وزیران را حذف و آن را در اختیار وزیر کشور قرار داده بود که به نظر می‌رسد ایراد نه‌تنها مرتفع نشده بلکه شدیدتر شده است. از نظر شورای نگهبان ضوابط و نظامات حاکم بر فعالیت این تشکل‌ها واجد ماهیت تقنینی است و واگذاری امری با این اوصاف به یک نفر ولو وزیر باشد، مغایر قانون اساسی است.

Page Generated in 0/0078 sec