printlogo


کد خبر: 218817تاریخ: 1399/2/9 00:00
گزارش«وطن امروز» از وضعیت قرمز اقناع جامعه درباره تداوم خطرات کرونا
همچنان در خانه بمانید!
* عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با «وطن امروز»: به آمارهای وزارت بهداشت و تداوم آن خوشبین نیستم، چون فقط 6 درصد مبتلایان شناسایی می‌شوند

اسدالله خسروی*: با آنکه کارشناسان بهداشت و درمان همچنان بر فعال بودن ویروس کرونا در سطح کشور و بی‌رحمی آن در کشتار مردم تاکید کرده و در این‌باره هشدار می‌دهند اما خیلی‌ها با خوش‌خیالی، کاهش محدودیت‌های اجتماعی و باز شدن فروشگاه‌ها و اماکن کسب‌و‌کار را نشانه پایان شیوع این ویروس مرگبار می‌دانند و نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گیری‌های اجتماعی بی‌تفاوتند، در حالی که اینچنین نیست. ضرورت رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی برای مقابله با ویروس کرونا با هدف قطع زنجیره انتقال این بیماری مرموز تا جایی است که رئیس‌جمهور نیز اخیرا به صراحت اعلام کرد چنانچه مردم به پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی بی‌توجه باشند و اصول بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت نکنند، بازگشت به محدودیت‌ها در کشور دور از ذهن نیست. علاوه بر سخنان رئیس‌جمهور، کارشناسان بهداشت و درمان نیز معتقدند جدی نگرفتن این بیماری خطرناک باعت خواهد شد شاهد موج دوم و سوم شیوع ویروس کرونا در کشور باشیم که می‌تواند مرگ بسیاری از هموطنان‌مان را در پی داشته باشد. 

هر چند آمار مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا طی چند روز اخیر با روندی کاهشی همراه شده است اما به عقیده کارشناسان کاهش مرگ‌ومیر نشانه ضعیف شدن ویروس کرونا و عدم سرایت آن به افراد جامعه نیست. 
طبق اعلام مسؤولان، شهر تهران وضعیت مناسبی ندارد و تعداد مبتلایان و مرگ و میر در پایتخت بیش از متوسط کشوری است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در این‌باره گفت: ممکن است حجم زیاد ترافیک، تراکم جمعیت در ناوگان حمل‌ونقل عمومی و ترددهای غیرلازم در سطح شهر، آمارها را در هفته‌های پیش رو دستخوش تغییر کند.
زالی با بیان اینکه هر گونه تغییر در آمار مبتلایان به کرونا پس از طی دوره نهفتگی 2 تا 3 هفته‌ای مشخص خواهد شد، گفت: بخشی از فراز و فرودهای آماری در تهران مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی و بخش دیگری مربوط به اجرای طرح‌هایی است که در تعطیلات نوروزی اعمال شده است.  در روز یکشنبه ۸۸ بیمار جدید با توجه به شدت علائم بالینی ویروس «کووید-۱۹» در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های استان تهران بستری هستند. در طول شبانه‌روز یکشنبه در بیمارستان‌های تحت پوشش استان تهران مجموعا ۲۹۴ مورد جدید ابتلا به کرونا تشخیص داده شده که این افراد در بخش‌های عادی بستری هستند.
عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره علت سیر نزولی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در چند روز اخیر افزود: بر خلاف گزارش‌های امیدوار‌کننده از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا نسبت به کم شدن میزان ابتلا و مرگ‌و‌میر ناشی از این بیماری، بنده به عنوان یک متخصص بیماری‌های عفونی و ویروس‌شناس به این آمارها خوشبین نیستم، چرا که تاکنون فقط 6 درصد از مبتلایان به کرونا در کشور شناسایی شده‌اند. 
محمدرضا محبوب‌فر با بیان اینکه خیلی‌ها به این بیماری مبتلا شده‌اند اما به علت نداشتن علامت از ابتلای خود بی‌خبرند، افزود: این افراد همچنان ناقل بیماری هستند. از طرفی برخی‌ها با وجودی که حامل این بیماری هستند اما به بیمارستان‌ها مراجعه نمی‌کنند و در منزل تحت نظر پزشکان خانواده هستند یا اینکه از ترس قرنطینه خود را به مراکز درمانی معرفی نمی‌کنند. وی گفت: ویروس مرموز کرونا در ایران و دنیا تاکنون بیش از 35 مرتبه جهش یافته و دچار تکامل شده است و هر از چند گاهی تغییراتی در علائم آن به چشم می‌خورد به طور مثال اکنون علائمی چون تهوع، سردرد، اسهال و استفراغ و خونریزی مغزی خود را نشان داده است و چه بسا این بیماری علامتی ندارد. 
وی به قرمز بودن وضعیت کشور در پی شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: دولت در برداشته شدن محدودیت‌ها اجتماعی و ترددها خیلی زود عمل کرد و دغدغه نان را بر سلامت ترجیح داد که البته تبعات منفی چنین تصمیم‌گیری عجولانه‌ای هفته‌های آینده خود را نشان خواهد داد. 
محبوب‌فر با بیان اینکه تاکنون فقط 6 درصد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده‌اند، گفت: آمار کنونی بیماری کرونا 20 برابر آن چیزی است که توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود و این موضوع باعث شده است شهروندان این بیماری مرگبار را جدی نگیرند.
عضو کمیته ملی پیشگیری و مقابله با کرونا افزود: شیب ابتلا به ویروس کرونا تا اواخر فروردین‌ماه در کشور شدید بود اما با ورود به فصل خنک سال و سپری شدن روزهای بسیار سرد، ویروس کرونا تا حدی ضعیف شده است، چرا که این ویروس در مقابل گرما بویژه نور خورشید بسیار شکننده است، بنابراین از اواسط فروردین تاکنون شیب ابتلا به کرونا در کشور کاهشی شده است اما این به معنای آن نیست که کشور از وضعیت قرمز این بیماری خارج شده است.
محبوب‌فر به ترددهای بی‌مورد شهروندان، شلوغی خیابان‌ها، معابر و مراکز فروش و... در شهرها اشاره کرد و افزود: بی‌توجهی مردم به رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی، همچنین خروج از منزل نشانه خوبی برای کنترل این بیماری نیست و در صورت ادامه این شلوغی‌ها بی‌شک موج انتشار وسیع کرونا را در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود.
عضو کمیته ملی پیشگیری و مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: ارائه آمار کاهش مرگ‌و‌میر و ابتلا به کرونا در کشور باعث شده است خیلی‌ها با زیر پا گذاشتن پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی نه‌تنها نسبت به فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بی‌تفاوت شوند بلکه ماسک‌ها را نیز از روی صورت خود بردارند، در نتیجه پیش‌بینی می‌شود با ادامه این بی‌تفاوتی‌ها هفته سوم اردیبهشت‌ماه جاری موج دوم شیوع بیماری کرونا دوباره کشور را در بر گیرد.
وی با اعلام این خبر خوش به مردم درباره کاهش کارآیی و سرایت ویروس کرونا در فصل گرم سال گفت: کرونا مقاومت خود را در برابر گرما از دست می‌دهد، بنابراین شیب ابتلای این بیماری در تابستان بشدت کاهش می‌یابد اما با شروع فصل سرد سال در پاییز بی‌شک موج سوم آن نیز به کشور بر می‌گردد.
عضو کمیته ملی پیشگیری و مقابله با کرونا به پیک سوم شیوع بیماری کرونا در پاییز اشاره کرد و افزود: با شروع فصل پاییز و سردی هوا، ویروس آنفلوآنزا نیز جان می‌گیرد با این وجود در پاییز با 2 ویروس کشنده کرونا و آنفلوآنزا مواجه خواهیم شد. 
وی افزود: از آنجایی که ویروس آنفلوآنزا نیز خطرناک است اما داروی آن در کشور وجود دارد، بنابراین به همه مردم توصیه می‌شود با شروع فصل پاییز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، چرا که اگر کسی به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شود بدنش از لحاظ ایمنی بشدت کاهش می‌یابد و این کاهش ایمنی، زمینه ابتلا به کرونا را فراهم می‌کند.
محبوب‌فر خاطرنشان کرد: البته به یاری خدا واکسن کرونا نیز تا پاییز توسط نخبگان کشورمان ساخته می‌شود و به صورت انبوه در دسترس مردم قرار می‌گیرد.
* خبرنگار
***
[هیچ داروی قطعی برای مقابله با کرونا وجود ندارد]
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: تا امروز داروهای زیادی در دنیا برای درمان کروناویروس مورد آزمایش قرار گرفته اما هنوز درمان قطعی برای آن یافت نشده است. به گزارش مهر، سیدعلیرضا مرندی گفت: ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن قدمت طولانی ندارد، چین از چند ماه پیش و ما هم 2 ماه است که تجربه برخورد با آن را داریم. کشورهای درگیر این ویروس هنوز اطلاعات کاملی درباره آن ندارند. وی ادامه داد: نقض شدن مطالبی درباره این بیماری که امروز فکر می‌کنیم درست است اتفاق عجیبی نیست، مثلاً وقتی گفته می‌شود فلان دارو برای این بیماری مفید است، می‌بینیم تجربه نشان می‌دهد بی‌اثر است. از طرفی دارویی که مستقیم روی این ویروس اثر بگذارد وجود ندارد، ضمن اینکه واکسنی هم برای آن ساخته نشده است. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: حتی اگر تمام شواهد نشان دهد این ویروس اتفاقی پخش شده و دست کسی در کار نبوده است، باز هم باید برای فردا آماده باشیم، شاهد کشتار مردم با سلاح‌های مختلف بوده‌ایم و ممکن است از ویروس هم برای چنین کاری استفاده شود. وی تاکید کرد: به طور کل کشور باید آمادگی لازم برای برخورد با هر تهدیدی را داشته باشد و سازمان‌های مسؤول مانند پدافند غیرعامل، وزارت بهداشت و... باید به این فکر باشند تا راه‌های مقابله سریع را در برابر تهدیدها فراهم کنند.

Page Generated in 0/0066 sec