printlogo


کد خبر: 218864تاریخ: 1399/2/10 00:00
گزارش «وطن امروز» از هشدارکارشناسان درباره انتقال ویروس کرونا از طریق وسایل حمل و نقل عمومی و تبعات اجباری‌کردن ماسک در مترو و اتوبوس
قطار ابدی!
* در مترو حتی با ماسک و دستکش هم خطر ابتلا به کرونا از بین نمی‌رود و مسافران باید محافظ (شیلد) به صورت بزنند

اسدالله خسروی*: اجباری شدن استفاده از ماسک در حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری نشان می‌دهد خطر انتقال ویروس کرونا در محیط‌های شلوغ مانند مترو و اتوبوس بیشتر از حد تصور مردم است.

به گزارش «وطن امروز»، وزیر کشور روز سه‌شنبه اعلام کرد استفاده از ماسک و دستکش از شنبه هفته آینده در وسایل نقلیه اجباری می‌شود اما هنوز معلوم نیست آیا این تصمیم ضمانت اجرایی دارد یا نه. رحمانی‌فضلی با اشاره به مصوبه ستاد ملی درباره ضرورت استفاده از ماسک و دستکش در حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری، به معاون عمرانی وزارت کشور دستور داده بازه زمانی حداکثر ۴ روزه‌ای برای شهرداری‌های کلانشهرها و مراکز استان‌ها در این زمینه تعیین شود تا پس از آن، این طرح همراه با اطلاع‌رسانی کافی به اجرا در آید.
در این باره عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری «کووید-۱۹» وزارت بهداشت گفت: پایان محدودیت‌های اجتماعی در کشور آغازی برای شیوع دوباره ویروس مرگبار کرونا بویژه در کلانشهرها شده است، چرا که هنوز خیلی‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بی‌تفاوتند.
دکتر مینو محرز در گفت‌وگو با «وطن امروز» افزود: نوسان آماری در گزارش‌های ارائه شده توسط وزارت بهداشت حکایت از آن دارد که ویروس کرونا روز به روز فعال‌تر می‌شود، چرا که زنجیره انتقال آن در کشور قطع نشده و حتی این زنجیره توسط افرادی که نکات بهداشتی، ایمنی و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را رعایت نمی‌کنند، در حال وصل شدن و در نتیجه همه‌گیری دوباره این ویروس خطرناک است.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه رفع محدودیت‌ها و ترددها ضربه سنگینی به سلامت شهروندان وارد می‌کند، افزود: «در خانه ماندن» تنها راهکار جلوگیری از ابتلا به این بیماری است اما مشاهده می‌شود خیلی‌ها بدون اینکه کار خاص یا شغل مشخصی داشته باشند، در کوچه و خیابان‌ها در حال پرسه زدن هستند و بعضا نکات بهداشتی و فواصل اجتماعی را نیز رعایت نمی‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی با مشاهده کاهش میزان آمار مرگ و مبتلایان به ویروس کرونا آن را به منزله کاهش سرایت یا ضعیف شدن ویروس کرونا می‌دانند و نسبت به رعایت اصول بهداشتی کم‌توجه می‌شوند، در حالی که اینطور نیست و این ویروس مرموز همچنان برای گرفتن جان مردم فعال است و اگر اقدامات لازم در راستای کنترل آن در جامعه با رعایت اصول بهداشتی، ماندن در خانه و فاصله‌گیری اجتماعی انجام نشود، باید منتظر موج‌های دیگر شیوع ویروس کرونا و مرگ هموطنان و عزیزان‌مان باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با هشدار به مردم گفت: کرونا در ایران لنگر سنگینی انداخته است که شکست آن جز با همراهی و همکاری همه آحاد مردم با گوش سپردن به توصیه کارشناسان وزارت بهداشت و درمان در کنار رعایت دقیق نکات بهداشتی امکان‌پذیر نیست؛ پس ماندن در خانه، حذف سفرهای غیرضروری و ترددهای بی‌جا در کنار رعایت فاصله‌گیری اجتماعی را به مردم توصیه می‌کنم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت استفاده عموم مردم از ماسک، دستکش و در صورت امکان عینک برای جلوگیری از ابتلای ویروس کرونا در امکان عمومی، شلوغ و پرتردد، چون مترو تاکید کرد و اظهار داشت: مترو دارای تراکم فراوان و ازدحام جمعیت است، بنابراین ضروری است مسؤولان نسبت به اجباری شدن استفاده مسافران از ماسک و دستکش اقدام جدی کنند، چرا که منشأ شیوع کرونا اماکنی است که فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نمی‌شود.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلا به کرونا مردم باید حداقل یک متر و نیم از هم فاصله داشته باشند، گفت: در مترو و در مواقع پیک رفت و آمد، این فاصله در حد 15 تا 20 سانتیمتر است که بسیار خطرناک است و ریسک ابتلا به کرونا را بشدت بالا می‌برد. بنابراین عامل اصلی شیوع کرونا مترو است.
عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری «کووید-۱۹» وزارت بهداشت تاکید کرد: برای اطمینان هر چه بیشتر، مسافران مترو و اتوبوس باید علاوه بر استفاده از ماسک و دستکش، عینک یا شیلد محافظ صورت را با هدف ممانعت از ترشح سرفه یا عطسه سایرین بزنند، تا با این کار مانع ورود ویروس بسیار خطرناک کرونا از طریق صورت بویژه چشم به بدن شوند.
 
* ایجاد پایانه‌های فروش ماسک در مترو با قیمت یارانه‌ای
 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بر لزوم استفاده از ماسک در مترو برای جلوگیری از سرایت و گسترش کرونا ویروس تاکید کرد.
دکتر زالی با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر لزوم استفاده از ماسک برای افرادی که سوار مترو یا ناوگان اتوبوسرانی می‌شوند، گفت: با توجه به میزان بالای تردد در متروی تهران که در روز دوشنبه  شاهد استفاده حدود ۵۲۰ هزار نفر از متروی تهران بودیم، طبیعی است تامین این تعداد ماسک دشوار است که براساس مصوبه ستاد ملی، وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) مسؤولیت این کار را برعهده گرفته است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه گفت: بر این اساس مقرر شد پس از انجام مقدمات کار تهیه ماسک با استفاده از ظرفیت وزارت صمت و با کمک وزارت بهداشت و شهرداری تهران انجام پذیرد و با قیمت یارانه‌ای و مناسب در مبادی مترو در اختیار افراد قرار داده شود.
به گفته وی، پس از انجام مقدمات، ماسک‌های مورد نیاز با قیمت یارانه‌ای و مناسب در مبادی ورودی مترو عرضه و بین افراد توزیع می‌شود، در غیر این صورت با توجه به تراکم جمعیت در مترو ممکن است با چالش شیوع بیماری روبه‌رو شویم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های لازم  و شرایط تسهیل‌یافته برای تهیه ماسک خاطرنشان کرد: با هماهنگی‌های انجام شده، مکانیسمی برای ایجاد پایانه‌های فروش ماسک در مترو با قیمت یارانه‌ای برای تسهیل دسترسی شهروندان تدارک دیده شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زالی در ادامه به شهروندان تهرانی که از مترو و ناوگان اتوبوسرانی استفاده می‌کنند، توصیه کرد: افرادی که امکان خرید ماسک ندارند برای محافظت خود می‌توانند از ماسک‌های پارچه‌ای که می‌توان در منزل تهیه کرد استفاده کنند و آن را پس از استفاده شسته و اتو بکشند. اگر این ماسک‌ها از پارچه‌های ضخیم تهیه شود بهتر است و می‌تواند بین ۷-۵ بار مورد استفاده قرار گیرد و تا حدی از سرایت بیماری جلوگیری می‌کند.
 
* اعلام سقف قیمت فروش «ماسک» و «دستکش» 
سقف قیمت فروش توزیع‌کننده و مصرف‌کننده اقلام حفاظت فردی شامل دستکش و ماسک پزشکی از طریق داروخانه‌ها اعلام شد.  سرپرست اداره نظارت تجهیزات پزشکی گفت:  سقف قیمت فروش توزیع‌کننده و مصرف‌کننده نهایی اقلام حفاظت فردی با توجه به آغاز مرحله دوم فاصله‌گذاری اجتماعی و ضرورت توزیع و عرضه اقلام حفاظت فردی شامل دستکش و ماسک پزشکی از طریق شرکت‌های توزیعی و پخش و داروخانه‌ها اعلام شده است. 
مودت همایی افزود: همچنین به منظور شفافیت قیمت این اقلام در شبکه توزیع و با توجه به اینکه برخی از این اقلام از جمله دستکش‌های پزشکی مشمول ارز رسمی است، سقف قیمت فروش توزیع‌کننده (پخش) و مصرف‌کننده نهایی از طریق داروخانه، در قالب قیمت 3 ستونی، در پورتال اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی به آدرس imed.ir در بخش استعلام، در دسترس عموم قرار گرفته است. 
* خبرنگار
***
[اجبار استفاده از ماسک در مترو طبق دستورالعمل‌ها اجرا می‌شود]
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه با اشاره به اخبار منتشر شده در سایت‌های خبری و روزنامه‌ها درباره اجرا نشدن طرح اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو، گفت: این طرح به تصویب رسیده است و در صورت ابلاغ دستورالعمل این کار اجرایی خواهد شد. فرنوش نوبخت در گفت‌وگو با ایسنا، تصریح کرد: اقدامات و برنامه‌ریزی‌های شرکت بهره‌برداری مترو براساس سیاست‌های کلی شهرداری تهران و ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام می‌شود و در صورت ابلاغ طرح اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو براساس دستورالعمل، این کار را اجرایی خواهیم کرد. وی افزود: برای حفظ و ارتقای سلامتی مسافران آمادگی هر نوع همکاری برای تامین و توزیع ماسک توسط شرکت‌ها، خیریه‌ها و نهادهای تامین و تولید‌کننده ماسک را داریم. نوبخت ضمن تشکر از مسافرانی که با  استفاده از ماسک به نوعی به شکسته شدن زنجیره انتقال کمک می‌کنند، از سایر مسافران نیز خواست نسبت به تهیه و تأمین ماسک و استفاده از آن در مترو اقدام کنند.

Page Generated in 0/0077 sec