مسؤولان کمیته ملی المپیک در نظر دارند به منظور حفظ آمادگی جسمانی ورزشکاران اعزامی به بازیهای المپیک اقدام به برپایی کمپهای تمرینی مجازی و همچنین کلاسهای آموزشی به صورت آنلاین کنند.
به نقل از روابط عمومی کمیته ملی المپیک، بعد از شیوع گسترده بیماری کرونا و تعطیلی باشگاهها و اردوی تیمهای ملی، تمرینات اردونشینان رشتههای المپیکی برای حضور قدرتمند در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ تحتالشعاع قرار گرفت و کار تا جایی پیش رفت که کمیته بینالمللی المپیک تصمیم به تعویق یک ساله بازیها گرفت تا پروسه مسابقات کسب سهمیه مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
در همین زمینه و به منظور حفظ آمادگی ۵۲ ورزشکاری که تاکنون موفق به کسب سهمیه المپیک شدهاند و همچنین ورزشکارانی که باید در رویدادهای کسب سهمیه شرکت کنند، پیشنهاد برپایی کمپ تمرینی مجازی از سوی پیمان فخری، رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی به نصرالله سجادی سرپرست کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو مطرح و مقرر شد این پیشنهاد در نشستی با مسؤولان کمیته و آکادمی ملی المپیک، کارشناسان و برخی مدیران کمیته و آکادمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
این نشست عصر روز گذشته با حضور رضا صالحیامیری رئیس کمیته، طاهره طاهریان نایبرئیس کمیته، کیکاوس سعیدی دبیرکل، نصرالله سجادی سرپرست کاروان، رضا قراخانلو رئیس آکادمی، پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی، دکتر خلیلیان سرپرست فدراسیون پزشکی- ورزشی، تقوی رئیس مرکز پزشکی آکادمی، واعظ موسوی رئیس مرکز روانشناسی، بهرامینژاد رئیس مرکز سنجش و اندازهگیری، محمود عبداللهی مدیر روابط عمومی، فرید فتاحیان مدیر امور بینالملل کمیته، میر مشاور رئیس، علینژاد مشاور آکادمی و عطارد مسؤول بخش تغذیه آکادمی برگزار شد.
در ابتدای این نشست سجادی گزارشی از روند فعالیتهای کادر سرپرستی و ارتباط مستقیم و مستمر کمیته ملی المپیک با فدراسیونهای المپیکی، کادر فنی و ورزشکاران و همچنین فعالیتهای انجام شده برای کاروان اعزامی ارائه داد.
وی سپس به تشریح طرح پیشنهادی پیمان فخری پرداخت و هدف از اجرای این طرح را تقویت روحیه، ایجاد انسجام هر چه بیشتر بین کاروان اعزامی و حفظ شرایط موجود و جلوگیری از افت بدنی ورزشکاران عنوان کرد.
پیمان فخری، رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی نیز با تاکید بر نتیجهبخش بودن طرح پیشنهادی عنوان داشت: همه به خوبی میدانیم شرایط موجود که به دلیل شیوع بیماری کرونا بهوجود آمده، نهتنها برنامههای تمرینی ورزشکاران بلکه نوع و سبک زندگی آنان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
ورزشکاران مانند قبل زمان و برنامه مشخص و منظمی برای تمرین و استراحت ندارند و همین موضوع نگرانیهایی را برای ما، کادر فنی و خود ورزشکاران ایجاد کرده که به همین منظور تصمیم گرفتیم طرحی تحت عنوان کمپ تمرینی مجازی را ایجاد و با تمرینات آنلاین در ساعات مشخص ضمن ایجاد تحرک و نشاط در ورزشکاران از افت آمادگی بدنی و روحی آنها جلوگیری کنیم.
برای این طرح از چندین متخصص و مربی دارای علم روز مشاوره گرفتهایم و در صورت تایید میتوانیم کمکحال خوبی برای کادر فنی تیمهای ملی بوده و تا حدودی از دغدغه آنان بکاهیم.
صالحیامیری با تاکید بر بررسی همهجانبه طرح پیشنهادی اظهار کرد: با کلیات طرح موافقم و در صورت تایید دوستان حمایت خواهیم کرد. ضمن اینکه پیشنهاد میکنم کلاسهای آموزشی آنلاین و مستمر در زمینههای مختلف از جمله روانشناسی، تغذیه، دوپینگ و... را نیز هم برای کادر فنی و هم ورزشکاران ایجاد کنید.
وی ادامه داد: آکادمی ملی المپیک پس از بازسازی در تمام زمینهها امکان این را هم دارد که در صورت تایید ستاد مقابله با بیماری کرونا و جمعبندی این گروه با رعایت پروتکلهای بهداشتی بهصورت برنامهریزی شده و دورهای میزبان تمرینات رشتههای اعزامی به المپیک باشد.
هدف ما کاهش دغدغه مسؤولان فدراسیون، کادر فنی و ورزشکاران اعزامی به المپیک و مسابقات کسب سهمیه است که در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنیم.
همچنین طاهره طاهریان، نایبرئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه برنامه مطرح شده بسیار خوب و مفید است، افزود: پیشنهاد میشود برای هرچه بهتر شدن این طرح جلساتی با رؤسای فدراسیونهای المپیکی برگزار کنید تا براساس نیاز ورزشکاران در هر رشته برنامه کاملتری ارائه شود.
وی ادامه داد: همچنین برای تکمیل برنامه پس از برگزاری چند جلسه حتماً از ورزشکاران نظرسنجی شود و این ارزشیابی مدام پیگیری شود تا کمبودها و نیازهای ورزشکاران در ادامه جلسات برآورده شود.
کیکاوس سعیدی، دبیرکل کمیته نیز ضمن تشکر از پیگیریها و تلاشهای سجادی و همچنین طرح کمپ تمرین مجازی برای حفظ آمادگی جسمانی و ارتقای شرایط روانی برای ورزشکاران اظهار کرد: پیشنهاد میکنم با در نظر گرفتن شرایط و مقرراتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده دورههای تمرینی مقدماتی بدون حضور حریف تمرینی و با حفظ فاصله و رعایت موارد ایمنی برای ورزشکاران را با شیب ملایم آغاز کنیم تا زمانی که به مرور به اوج آمادگی برای المپیک ۲۰۲۰ برسند، بویژه اینکه در این شرایط حفظ آمادگی فعلی ورزشکاران بسیار اهمیت دارد.
قراخانلو، رئیس آکادمی ملی المپیک هم در ادامه نشست اظهار کرد: آکادمی ملی المپیک به طور کامل آماده ارائه خدمات مشاورهای در زمینه روانشناسی، تغذیه، پزشکی و حتی تمرینات فیزیکی به ورزشکاران المپیکی و در انتظار کسب سهمیه المپیک بر اساس خواسته سرپرست کاروان اعزامی به المپیک و مرکز نظارت بر تیمهای ملی است.
در خاتمه مقرر شد یکشنبه آینده با برگزاری جلسهای، جمعبندی نهایی در این زمینه حاصل شود.