printlogo


کد خبر: 218970تاریخ: 1399/2/13 00:00
دانشمند ایرانی در زندان‌های آمریکا کرونا می‌گیرد و نازنین زاغری همچنان در مرخصی به سر می‌برد
زاغ ‌حقوق بشر!

گروه سیاسی: دکتر سیروس عسگری در زندان سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا در ایالت لوییزیانا به ویروس کرونا مبتلا شد. این خبری بود که روز چهارشنبه توسط نشریه انگلیسی گاردین منتشر شد تا برگ جدیدی از قربانیان ویروس کرونا را این بار در زندان‌های آمریکا باز کند. در بخشی از گزارش این مجله و در توصیف وضعیت زندانیان آمریکایی اینگونه آمده که مسؤولان بازداشتگاه به عمد ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در اختیار زندانیان قرار نمی‌دهند تا بیماری «کووید-۱۹» آنها را از پای درآورد. مسؤولان این بازداشتگاه همچنین مخالفت کرده‌اند که عسگری ماسک محافظتی به صورت بزند و با وجود سابقه مشکلات حاد تنفسی، اجازه تهیه ماسک را نیز به وی نمی‌دهند. پیگیری‌های رسانه‌ای و همچنین برخی سازمان‌های مردم‌نهاد حقوق بشری برای کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت وی، با کارشکنی دولت آمریکا بی‌نتیجه ماند و در حال حاضر، خانواده‌ دکتر عسگری در شرایط روحی نامناسبی به سر می‌برند. عسگری هنگام مصاحبه با خبرنگار گاردین نیز سرفه می‌کرده و از تب خود خبر داده بود. او در این زمینه گفته بود: هم‌اکنون به نظرم عاقلانه است که مرا در اسرع وقت به بیمارستان بفرستند. من به آنها اطمینان ندارم.
این حادثه اما زمانی تبدیل به یک تراژدی می‌شود که این استاد دانشگاه صنعتی شریف که پس از ورود به خاک آمریکا توسط دادستانی این کشور به کتمان حقیقت در گرفتن روادید، دور زدن تحریم‌ها و انتقال فناوری از آمریکا به ایران متهم شده بود با اینکه در نهایت از این اتهامات تبرئه شد اما دولت آمریکا کماکان از آزادی وی خودداری می‌کند. با این همه و در شرایطی که دکتر سیروس عسگری به‌رغم تبرئه از زندان آزاد نشده و آنجا نیز به ویروس کرونا مبتلا شده اما نهادهای حقوق بشری هیچگونه اعتراضی نسبت به این جنایت آشکار از خود نشان نداده‌اند اما در نقطه مقابل نازنین زاغری، زندانی امنیتی دوتابعیتی که فروردین سال 95 دستگیر شده و در دادگاه محکوم شده بود و همواره از وی و پرونده‌اش به‌عنوان اهرمی حقوق بشری برای دخالت در امور داخلی کشورمان استفاده می‌شد، در آخرین روزهای اسفند سال98 و پس از شیوع ویروس کرونا همراه هزاران زندانی دیگر با پابند الکترونیکی آزاد شد و وکیل وی در گفت‌وگویی در اوایل اردیبهشت با ایلنا خبر از تمدید مرخصی موکل خود تا پایان اردیبهشت داد.
وضعیت دوگانه و شرایط متفاوتی که دکتر سیروس عسگری در آمریکا و نازنین زاغری در ایران می‌گذرانند، تبدیل به آوردگاهی در صحت‌سنجی پایبندی به حقوق بشر از سوی دولت‌های ایران و آمریکا شده است. در همین زمینه، علی باقری‌کنی، دبیر ستاد حقوق بشر در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی این ستاد درباره‌ آخرین وضعیت عسگری، اظهار داشت: ما نسبت به سلامتی همه‌ ایرانیان دربند در زندان‌های آمریکا نگرانیم، در این میان اعلام ابتلای اندیشمند ایرانی دربند در آمریکا به کرونا بر نگرانی‌ها افزوده است و لذا از مراجع ذی‌ربط پیگیر آزادی ایشان هستیم، چرا که فقط آزادی هر چه سریع‌تر عسگری است که می‌تواند به نگرانی‌ها درباره سلامتی این استاد دانشگاه پایان دهد.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اخبار رسانه‌ها درباره‌ وضعیت نامناسب زندان‌های آمریکا افزود: سابقه‌ بیماری تنفسی این دانشمند ایرانی، نگرانی درباره‌ سلامتی عسگری را بسیار جدی‌تر کرده است، لذا از وزارت امور خارجه می‌خواهیم تلاش‌های خود را برای آزادی دانشمند ایرانی شدت بخشیده و از همه‌ ظرفیت‌های سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی برای رهایی هر چه سریع‌تر ایشان بهره بگیرد.
سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز روز پنجشنبه در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران با اشاره به ابتلای سیروس عسگری، دانشمند ایرانی به کرونا در زندان آمریکا اظهار کرد: سوال ما از مدعیان دموکراسی این است که چرا باید دانشمند ایرانی که هفته‌هاست به علت شرایط جسمی‌اش خواستار آزادی از زندان مهاجران آمریکا شده است، در شرایط شیوع کرونا در زندان اسیر باشد. وی با بیان اینکه در حالی که  جمهوری اسلامی اقدام به آزادی زندانیان سیاسی و اقتصادی مانند نازنین زاغری می‌کند تا در شرایط فعلی به بیماری کرونا مبتلا نشوند، دولت آمریکا حتی از آزادی زندانیان علمی ممانعت می‌کند، افزود: آمریکا در شرایطی دانشمند ایرانی را در زندان خود نگه داشته است که نشان داد توان مقابله با ویروس کرونا را ندارد، این امر ضعف بزرگی برای کشوری تلقی می‌شود که ادعای رهبری جهان را دارد.
لازم به ذکر است دکتر سیروس عسگری تیرماه سال96 در خاک آمریکا دستگیر شده است. همسر وی اخیرا در گفت‌وگویی با تشریح شرایط تبرئه و در نهایت امتناع از آزادی عسگری گفته بود: «دادگاه به نفع آقای دکتر رای داد و همسرم از اتهامات‌شان تبرئه شدند. دولت آمریکا یک‌بار محکوم شده بود و درخواست تجدید نظر هم داده بود و می‌دانستند شانسی ندارند، بنابراین از قبل به اداره مهاجرت اطلاع داده بودند و در دادگاه حضور داشتند و به محض اینکه قاضی همسر من را تبرئه کرد، افراد اداره مهاجرت آمدند و به آقای دکتر دستبند زدند و ایشان را مستقیما به زندان منتقل کردند و گفتند که پرونده شما از دست قوه‌قضائیه خارج شده است و شما الان در اختیار اداره مهاجرت هستید و چون ویزا ندارید حضور شما در اینجا غیرقانونی است، بنابراین ایشان از آبان‌ماه در اختیار اداره مهاجرت هستند».

Page Generated in 0/0056 sec