گروه اجتماعی: اولین روز اجباری شدن زدن ماسک در مترو و اتوبوس با نظارت مأموران نیروی انتظامی و همراهی مردم سپری شد.
مشاهدات میدانی خبرنگار «وطنامروز» نشان میدهد اجباری شدن زدن ماسک در مترو بیش از سایر وسایل نقلیه عمومی مورد توجه مسؤولان قرار گرفته است تا جایی که مأموران نیروی انتظامی از ورود مسافرانی که ماسک همراه نداشتند، جلوگیری میکردند. مسافرانی که قصد استفاده از مترو را داشتند برای ورود به قطار غیر از تهیه بلیت باید ماسک نیز تهیه میکردند. در اغلب ایستگاههای مترو در کنار باجههای بلیتفروشی میز فروش ماسک تعبیه شده بود تا مسافران برای ورود به مترو مانعی نداشته باشند؛ هر ماسک به قیمت 2000 تومان و هر بسته 7 عددی به قیمت 10000 تومان به شهروندان فروخته میشد. حضور پلیس مترو و نظارت نیروی انتظامی موجب شد تقریبا همه مسافران مترو با ماسک به محوطه اصلی وارد شوند و در قطار نیز اکثر قریب به اتفاق از ماسک استفاده میکردند.
البته در اتوبوسها مانند مترو نظارت دقیق نبود و اگر شهرداری میخواهد مانند مترو طرح اجباری شدن استفاده از ماسک اجرا شود، باید بیش از پیش نظارت کند.
* حضور پلیس مترو؛ ضامن اجرای طرح اجباری شدن ماسک
سرهنگ سعید عطاءاللهی، رئیس پلیس متروی پایتخت درباره اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر لزوم استفاده از ماسک توسط مسافران مترو و چگونگی نظارت بر اجرای این طرح اظهار داشت: پلیس مترو نیز به همراه سایر عوامل انتظامات در ورودی گیتها مستقر شده و برای حفظ سلامت مسافران و اجرای فاصلهگذاری اجتماعی، اجرای طرح جدید را در دستورکار دارد.
رئیس پلیس متروی پایتخت تصریح کرد: حضور مسافران با ماسک در مترو اجباری شده و عوامل انتظامی نسبت به کنترل مسافران موارد لازم را اجرا میکنند و از ورود مسافرانی که ماسک به صورت نداشته باشند، ممانعت به عمل میآورند.
سرهنگ عطاءاللهی اعلام کرد: اگرچه داشتن ماسک از سوی بسیاری از مسافران رعایت شده و استقبال خوبی از طرح مذکور در ایستگاههای صادقیه، امام خمینی(ره)، تئاتر شهر و انقلاب داشتیم اما افرادی نیز بودندکه ضمن ابراز بیاطلاعی، پس از مشورت و توجیه توسط عوامل مترو نسبت به تهیه ماسک از غرفههای فروش ماسک اقدام میکردند.
وی گفت: پایانه جنوب ایستگاهی بود که بیشترین تعداد مسافران را داشت که از اجباری بودن ماسک ابراز بیاطلاعی میکردند، چرا که این دسته از مسافران از شهرستانها به تهران مراجعه کرده بودند که خوشبختانه بعد از صحبت، مشاوره و راهنمایی نسبت به تهیه ماسک اقدام کرده و سپس وارد قطارهای مترو شدند.
رئیس پلیس متروی پایتخت در پاسخ به دیگر پرسش فارس که آیا در اجرای این طرح با مقاومت افراد مبنی بر عدم استفاده از ماسک مواجه بودید یا خیر، اظهار داشت: بالاخره افرادی هستند که خواسته یا ناخواسته در برابر برخی عوامل مقاومت کنند؛ البته اکثریت شهروندان مراعات کرده و تعداد انگشتشماری از افراد که حاضر به استفاده از ماسک نبودند، مانع از عبورشان از گیتها شده و اعلام کردیم بعد از تهیه ماسک امکان استفاده از مترو را دارند.
وی اظهار امیدواری کرد با راهاندازی غرفههایی که ماسک را با قیمت ارزانتر در اختیار مردم قرار میدهند، بتوان شرایط استفاده از ماسک را در راستای حفظ سلامتی افراد سهل کرد.
زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران اجباری شدن استفاده مسافران حملونقل عمومی از ماسک و دستکش را اقدامی درست و بجا عنوان کرد و به «وطن امروز» گفت: البته بستر این کار باید فراهم شود. به طور مثال برخورد با بینظمان و افرادی که نسبت به اجرای پروتکلهای بهداشتی و رعایت اصول بهداشتی بیتوجهند باید از سوی پلیس ایستگاهها البته با حفظ احترام انجام شود. نژادبهرام همچنین به توزیع ماسک ارزانقیمت در مبادی ورود مسافران به خطوط مترو و ایستگاههای بیآرتی اشاره کرد و افزود: این اقدام درستی است تا مسافران بهانهای برای استفاده نکردن از ماسک نداشته باشند و از طرفی کمک میکند با رعایت اصول بهداشتی همگانی زنجیره این بیماری قطع شود.
* ۹۰ درصد مردم هنوز به کرونا مبتلا نشدهاند
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید دارد برای مقابله با کروناویروس سلاحی جز رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در دست نداریم و این در حالی است که با توجه به بازگشاییهای اخیر، بسیاری به اشتباه تصور میکنند از قدرت شیوع این ویروس کاسته شده و از این رو چندان به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه نمیکنند. به گزارش «وطن امروز»، رفع محدودیت ترددها، بازگشایی مراکز خرید، پاساژها و آغاز فعالیت مشاغل و کسب و کارها باعث شد تا خیلیها به گمان اینکه ویروس کرونا ضعیف شده است، پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند. غافل از اینکه ویروس کرونا همچنان میتازد و با قدرت انتقال بالایی که دارد باعث مرگ هموطنانمان در کشور میشود. کارشناسان حوزه بهداشت و درمان معتقدند؛ این ویروس مرموز و ناشناخته به این زودیها از بین نمیرود، چرا که دارویی برای آن کشف نشده است. همه کارشناسان تاکید دارند؛ بهترین راه درمان یا رهایی از ابتلا به ویروس کرونا خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی و از همه مهمتر توجه به فاصلهگذاری اجتماعی است تا از این طریق زنجیره انتقال کرونا قطع شود. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: طبق آمار، در آلودهترین شهرهای کشور در سختترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشدهاند. محمدمهدی گویا اظهار کرد: حدود 3 هفته است که وارد مرحله حمله به ویروس کرونا شدهایم. زمانی که همهگیری این ویروس آغاز شد، ما از سلامت مردم دفاع میکردیم، یعنی بیماری مراجعان به بیمارستان سریعا تشخیص داده و درمان مورد نظر برای آنها انجام میشد. وی افزود: بیماری «کووید- ۱۹» درمان قطعی و تاییدشدهای ندارد و واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نیز وجود ندارد.