printlogo


کد خبر: 219087تاریخ: 1399/2/16 00:00
تلاش‌های فرهنگی و رسانه‌ای سعودی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در آستانه روز قدس 2020 شدت گرفته است
فتنه ام‌شارون

گروه فرهنگ و هنر: در روزها و هفته‌های اخیر مسأله پخش سریال‌ها و برنامه‌هایی از یک شبکه سعودی در راستای پروژه عادی‌سازی روابط با اسرائیل تحلیل شده است؛ پروژه‌ای که از مدت‌ها پیش در دستور کار سران رژیم سعودی قرار گرفته است و از طریق بنگاه‌های رسانه‌ای آن دنبال می‌شود. به گزارش «وطن امروز»، درخواست‌های زیادی برای توقف پخش سریال‌های شبکه mbc در روزهای گذشته شده است و اعتراضات کاربران شبکه‌های اجتماعی ادامه دارد. کاربران شبکه‌های اجتماعی تولید و پخش این سریال‌ها توسط رژیم سعودی را روی دیگری از نمایش ریاکارانه سران این کشور در رابطه با مسأله فلسطین می‌دانند. چند روز پیش جبهه مردمی آزادی فلسطین با صدور بیانیه‌ای، سخنان و اقدامات تحریک‌آمیز و اظهارات کریه و نفرت‌انگیز علیه ملت فلسطین از سوی برخی رسانه‌های سعودی مانند شبکه «ام‌بی‌سی» را بشدت محکوم کرد. جبهه مردمی آزادی فلسطین همچنین اعلام کرد این شبکه سعودی از طریق پخش سریال‌های «ام هارون» کویتی و «مخرج‌۷» عربستانی به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و بهبود وجهه این رژیم و در مقابل بد جلوه دادن فلسطینیان دعوت می‌کند. این گروه مردمی در بیانیه خود آوردند: نمایش این دو سریال همزمان است با گسترش هجمه‌های رژیم صهیونیستی علیه ملت ما در تمام زمینه‌ها و تهدید به مصادره و اشغال بیشتر اراضی کرانه باختری و اجرای طرح آمریکایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا آن را اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد.
کاربران فراوانی در شبکه‌های اجتماعی با ساختن تعابیر و هشتگ‌های متفاوت واکنش‌های اعتراضی خود را ابراز کرده‌اند. «ام شارون» یکی از این گزاره‌هاست که توسط معترضان به سریال ام هارون ساخته شده است. کاربران حتی پوستری مشابه پوستر سریال با تصویری از شارون تولید کرده و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته‌اند. عمده کسانی که نسبت به پخش سریال اعتراض کرده‌اند هم عرب‌زبانان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هستند. جمعی از مردم کویت با به راه انداختن کمپینی توئیتری در مخالفت با پخش سریال ام هارون اعلام کرده‌اند: «مردم کویت از دوستداران واقعی فلسطین هستند و فیلم‌هایی مانند ام هارون باید توقیف شوند. اگر چه تلاش‌هایی که توسط رژیم سعودی می‌شود، نمی‌تواند روابط ما را با فلسطینیان با چالش مواجه کند».
در گزارش دیگری پیرامون این سریال آمده است: «این سریال قصد دارد با روایت‌ها و داستان‌های جعلی و دروغین، از ابزار «انسانیت، همزیستی با ادیان و تسامح انسانی» برای توجیه اشغالگری صهیونیست‌ها استفاده کند». این گزاره موضوعی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز آن را تصدیق می‌کنند. یک کاربر زن عرب با به اشتراک گذاشتن یک سکانس از «ام هارون» نوشته است: «ام هارون، چهره بد و خشنی از زنان حاشیه خلیج‌فارس به نمایش می‌گذارد و در مقابل زن یهودی را به عنوان نماد مهر و عاطفه معرفی می‌کند. ما اینگونه نیستیم».
ام هارون به دلیل داستان خود که پرداختن به زندگی یهودیان عرب ساکن کشورهای عربی در خلیج‌فارس در دهه 40 قرن گذشته است، باعث چنین بازخوردهایی شده است. این سریال اینطور وانمود می‌کند که یهودیان به دلیل دیانت خود مورد ظلم و ستم واقع شده و از جامعه عربی اسلامی طرد شده‌اند.
سریال «ام‌ هارون» که در آن تحریف علنی تاریخ درباره اعلامیه بالفور و تاسیس رژیم جعلی اسرائیل دیده می‌شود، باعث ایجاد موجی از اعتراضات از سوی کاربران عرب‌زبان نسبت به این سریال شد. «ام هارون» قصه یک پزشک یهودی ساکن کویت است که در دوران رخدادهایی که منجر به اشغال فلسطین و تاسیس رژیم اسرائیل شد، زندگی می‌کند؛ رخدادهایی که با مشکلات یهودی‌های ساکن در کشورهای عربی خلیج‌فارس گره خورده است و در نهایت هدفی جز عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ندارد. به همین خاطر هم بود که از کاربران عرب شبکه‌های اجتماعی گرفته تا شماری از گروه‌های مقاومت فلسطینی نسبت به محتوای این سریال اعتراض کردند.  هر چند برخی کاربران با اشاره به اینکه نباید میان این سریال و کشور کویت رابطه برقرار کرد، از این نوشته‌اند که بازیگر نقش «ام هارون» و نویسنده این سریال بحرینی هستند و کار تولید آن بر عهده یک شرکت سعودی بوده است.
تولید و پخش این سریال‌ها در ایام ماه مبارک رمضان هم دلیل روشنی بر برنامه‌ریزی و عملیات روانی مشترک میان رژیم سعودی و رژیم اشغالگر قدس است. با توجه به اینکه جمعه آخر ماه مبارک رمضان برای مسلمانان و آزادی‌خواهان در اقصی نقاط دنیا به عنوان یک نماد و سمبل برای یادآوری مسأله فلسطین شناخته می‌شود، تلاش سعودی کاستن از اهمیت این روز مهم در قالب سریال‌هایی به نفع رژیم سعودی است. «مخرج 7» هم یکی دیگر از سریال‌هایی است که پخش آن در ماه مبارک رمضان با اعتراض مواجه شده است. این سریال نیز محصول سعودی اینکه در mbc پخش می‌شود. قابل تامل است که در قسمت اول این سریال یک بازیگر صراحتا به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در زمینه تجارت فرامی‌خواند و فلسطینی‌ها را «دشمن» توصیف می‌کند. 
اعتراضات به این دو سریال ادامه دارد و مسؤولان و چهره‌های مطرح مسلمان و عرب هم واکنش‌هایی داشته‌اند. در یکی از این واکنش‌ها محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: پناه بردن [عربستان] به سریال‌های تلویزیونی برای ترویج عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و چشم‌پوشی و کوتاه آمدن از آرمان و آرزوهای فلسطین، خیانت بزرگی به امت (عربی و اسلامی) است که باید این امر برملا شود. همگان باید با عادی‌سازان روابط و جنایتکارانی که در خدمت دشمن صهیونیستی هستند، مقابله کنند.
در این بین و در حالی که چهره‌های برخی کشورهای مسلمان اعتراض‌هایی را پیرامون پخش این سریال‌ها و فتنه تازه رژیم سعودی در راستای معامله قرن مطرح کرده‌اند، مسؤولان و چهره‌های فرهنگی کشور نسبت به این مسأله مهم بی‌تفاوت بوده‌اند.
***
اتحادیه کل تولیدکنندگان برنامه‌های تلویزیونی جهان عرب خواستار توقف پخش 2 سریال شبکه سعودی شد
[عادی‌سازی ممنوع]

پخش سریال «ام‌ هارون» از یک شبکه عربی و تلاش برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی آن هم در شرایطی که جهان عرب همچنان درگیر مسأله مهم «معامله قرن» است، نشانی از تلاش‌های مخفیانه اسرائیل و مهم‌ترین متحد عربی آن یعنی سعودی دارد. به گزارش ایسنا، در ادامه واکنش‌ها، درخواستی به اتحادیه عرب ارائه شده مبنی بر اینکه پخش سریال‌های «أم هارون» و «مخرج ۷» از شبکه «mbc» متوقف شود. به گزارش سایت عربی ۲۱، موج مخالفت‌ها با 2 سریال «أم هارون» و «مخرج ۷» روز به روز در حال افزایش است، به طوری که موج این مخالفت‌ها اتحادیه عرب را هم درگیر کرده است. در این راستا، اتحادیه کل تولیدکنندگان برنامه‌های تلویزیونی جهان عرب به ریاست ابراهیم ابوذکری بیانیه‌ای را به احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب فرستاده و در این بیانیه خواهان توقف پخش فعالیت‌های هنری‌ای شده که علیه پرونده فلسطین بوده و می‌خواهند وجهه اعراب را به نفع مستند کردن برخی افکار پخش شده توسط رسانه‌ها و ابزارهای صهیونیستی در راستای تلاش‌های ناکام برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بد جلوه دهند. در این بیانیه همچنین آمده است: ما خواستار مداخله شما برای جلوگیری از پخش سریال‌ها و فعالیت‌های هنری‌ای هستیم که به پرونده و مسأله فلسطین اهانت می‌کنند. در ادامه این بیانیه تاکید شده است: ما در اتحادیه کل تولیدکنندگان برنامه‌های تلویزیونی جهان عرب تلاش‌های شما را برای حفظ وحدت و همکاری مشترک عربی به نفع شهروندان عربی می‌ستاییم. ما برای جلوگیری از این بی‌عدالتی در حق خود به عنوان امت عرب و نیز در حق ملت فلسطین که در انتظار تحقق عدالت و بازگرداندن حق و حقوق خود هستند، پناه می‌بریم. در یک سکانس از سریال «مخرج۷» دو بازیگر این سریال یعنی ناصر القصبی و راشد الشمرانی درباره موضوع عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی با هم بحث می‌کنند و القصبی مخالف این امر و الشمرانی موافق آن است و بعد هم هر دو دلایل این موضع‌گیری خود را بیان می‌کنند. سریال «ام هارون» نیز که داستان یک پزشک زن یهودی در دهه ۴۰ و چالش‌های پیش روی خانواده و اقلیت‌های یهودی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس را بازگو می‌کند، هموارسازی مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را تبلیغ می‌کند.


Page Generated in 0/0065 sec