روحالله زم در چهارمین جلسه دادگاهش از نقش سرویس امنیتی فرانسه در هدایت و جهتدهی به افکار و اقداماتش پرده برداشت
گروه سیاسی: چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده روحالله زم صبح دیروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. به گزارش مرکز رسانه قوهقضائیه، در ابتدای این جلسه نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه در بخشی از اظهاراتش گفت: به عنوان اولین سوال از تمام جلسات بازپرسی شما فیلمبرداری شده است، شما اقاریری هم داشتهاید؛ آیا اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارید؟ متهم زم مدعی شد: بعضی از موارد را قبول دارم، بعضیها را نه. نماینده دادستان با اشاره به دفاعیات متهم در جلسه قبل، بیان کرد: شما در جلسه قبل دادگاه گفتید که اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارم. متهم زم بیان کرد: بله! رفتار بازپرس شرعی، قانونی و انسانی بود اما برخی موارد را الان که مرور میکنم قبول ندارم.
نماینده دادستان بیان کرد: آیا قبول دارید به صورت گسترده مرتکب اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران شدهاید؟
متهم گفت: خیر! من کار مطبوعاتی میکردم.
نماینده دادستان گفت: سوءنیت در همان پیام ارسالی به ساغر کسرایی قابل تشخیص است، شما رسانه نبودید، چرا که رسانه با سرویس جاسوسی خارجی ارتباط نمیگیرد و به مسؤول میز براندازی در کنگره آمریکا پیام نمیدهد. متهم زم گفت: یکسری از مطالب کپی بود و فردی به من زنگ میزد و میگفت مطلب مرا کار کن، در حال حاضر یادم نیست. نماینده دادستان گفت: چرا به کسرایی وصل شدی و پیام دادی و گفتی که در جنگ روانی تبحر داری. متهم زم گفت: او را آقایی به من معرفی کرد و گفت برای آنکه بشود برای آمدنیوز بودجه گرفت با این خانم صحبت کن؛ 5-4 ماه صحبت کردم.
نماینده دادستان بیان کرد: مسؤولیت خانم ساغر کسرایی در کنگره آمریکا چه بوده است؟
متهم زم پاسخ داد: خانم کسرایی منشی یک سناتور آمریکایی بود. از طرف فخرآور به من معرفی شد. خانم کسرایی اسم من را برای کنفرانسی که قرار بود در آمریکا برگزار شود داده بود و اسمم داخل لیست رفته بود همچنین پیشنهاد داده شد که اقدامات دیگری انجام بدهیم. نماینده دادستان با اشاره به ارکان تشکیلدهنده بزه افساد فیالارض گفت: در ماده ۲۸۶ ارکان تشکیلدهنده افساد فیالارض تشریح شده که یکی از ارکان اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی است، شما در جلسه قبل پذیرفتید که برای یکی از سرویسهای اطلاعاتی کشورهای منطقه جاسوسی کردید. متهم زم گفت: از میان همه مطالب ارسال شده 4-3 مورد بیشتر مستند ندارم.
نماینده دادستان در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: شما خودت گفتی رضا پهلوی اذعان کرده من رهبر جنبش ۹۶ بودم، شما با انتشار اخبار و فراخوانهایی خواستید ماشینهای نیروهای انتظامی به آتش کشیده شود همچنین در اظهاراتت گفتهای که نقش محوری داشتی. متهم زم مدعی شد: بعضی حرفها در شرایط خاص بوده است.
نماینده دادستان گفت: تقاضا دارم که جلسه بعد فیلمها پخش شود.
متهم زم در این بخش از جلسه در پاسخ به قاضی درباره نوع رفتار بازجویان با وی اظهار کرد: با بهترین روش رفتار میکردند و هرجا که خود میخوابیدند من نیز آنجا میخوابیدم، همان غذایی را که خودشان میخوردند به من میدادند.
قاضی گفت: پس از دیماه ۹۶ با افسران وزارت خارجه فرانسه ملاقات کردی دلیل آن چه بوده است؟ متهم پاسخ داد: بنا بر توصیه مقامات این کشور (فرانسه) ملاقات کردم.
نماینده دادستان بیان کرد: در اقرارت گفتهای که پس از بسته شدن کانال آمدنیوز، مراد با من تماس گرفت و گفت که یک کانال جایگزین بزنید و نام کانال جایگزین را صدای مردم گذاشتیم. متهم زم گفت: درست است اما در مقطعی مسؤول نشر اخبار نبودم.
نماینده دادستان بیان کرد: در روز دهها خبر با عناوین تحریک برای تخریب و اغتشاش منتشر میکردید، بعد میگویید معاونت در احراق و تخریب نداشتید؟ متهم زم گفت: قبول دارم که برخی عبارات را اشتباهی به کار بردم، برخی عبارات اشتباه بوده و پشیمانم.
نماینده دادستان گفت: درباره همکاری با سرویس اطلاعات فرانسه توضیح دهید؟
متهم زم پاسخ داد: 7-6 جلسه برگزار شد تا آشنا شویم.
نماینده دادستان گفت: تو یک نیروی ضدامنیتی بودی، نه یک خبرنگار. متهم زم پاسخ داد: مگر من فقط این رابطه را داشتم؟ افراد دیگری نیز در فرانسه با سرویس آنجا ملاقات دارند و تحت حفاظت هستند. نماینده دادستان بیان کرد: متهم در اقرارش گفته زمانی که حفاظت برقرار شد، گفتند هزینه سنگینی برای حفاظت تو متقبل شدهایم.
نماینده دادستان در ادامه گفت: متهم در اقاریر خود در جایی گفته در شکلگیری شورای ۲۹ رسانه برانداز نقش داشته است.
متهم زم در واکنش به توضیحات نماینده دادستان گفت: با یک آقایی آشنا شدم و به او گفتم خسته شدم، لذا به این نتیجه رسیدیم همه پای کار بیایند و در شورای هماهنگی رسانهها همه را مشارکت بدهیم. مسؤول آن آقای تهرانی بود و ما نیز نماینده داشتیم. درباره موضوعات مختلف بحث میکردند. اساسنامه طوری طراحی شده بود که اگر عضوی بعد از 3-2 بار حمایت نکند اخراج میشود.
رئیس دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه اعلام کرد: زمان جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.