printlogo


کد خبر: 219320تاریخ: 1399/2/21 00:00
همزمان با ولادت کریم اهل بیت(ع) مرحله دوم رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه با توزیع بیش از یک میلیون و 200 هزار بسته معیشتی بین اقشار محروم و آسیب‌دیده از کرونا برگزار شد
با کریمان
* رئیس سازمان بسیج سازندگی در گفت‌وگو با «وطن امروز»: بسته‌های معیشتی رزمایش همدلانه به خانوارهایی تعلق می‌گیرد که تحت پوشش هیچ‌گونه نهاد حمایتی نیستند

گروه اجتماعی: مرحله دوم رزمایش بزرگ کمک مومنانه با توزیع یک میلیون و 200 هزار بسته معیشتی در 27 استان برگزار شد.

به گزارش «وطن‌امروز»، روز گذشته 20 اردیبهشت همزمان با ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) مرحله دوم رزمایش سراسری «کمک مومنانه» با مشارکت خیرین، اصناف، ورزشکاران، هنرمندان و مداحان بسیجی در 27 استان برگزار و یک میلیون و 200 هزار بسته معیشتی به ارزش هر بسته 300 هزار تومان تهیه و توزیع شد. گفتنی است با هدف کمک به اقشار کم‌درآمد و آسیب‌دیده از بیماری کرونا، این رزمایش علاوه بر تهران به صورت همزمان در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، مرکزی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، مرکزی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، قزوین،کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، کرمانشاه، گیلان، گلستان، لرستان، همدان، مازندران، یزد، قم، کردستان، اردبیل و سمنان برگزار شد.
مکان‌های منتخب برگزاری رزمایش همدلی در تهران، سازمان بسیج اصناف در مسجد امام(ره) بازار، سازمان بسیج هنرمندان در تالار وحدت، ناحیه مقامت بسیج مطهری در میدان سپاه، حسینیه فاطمه‌الزهرا(س)، ناحیه مقاومت بسیج مقداد در خیابان آزادی بعد از یادگار امام(ره)، مهدیه امام حسن مجتبی(ع) و هیأت رزمندگان اسلام بود.
 
* 3 میلیون و 500 هزار بسته معیشتی
در رزمایش‌های مومنانه در 20 روز اخیر 3 میلیون و 500 هزار بسته معیشتی بین اقشار محروم توزیع شده و قرار است با مشارکت مردم این رزمایش‌ها ادامه یابد. 
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همزمان با آغاز مرحله دوم رزمایش کمک مومنانه و همدلی که صبح دیروز در ۲۷ استان با توزیع بسته‌های معیشتی آغاز شد، گفت: مرحله دوم این رزمایش همزمان با خجسته سالروز میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع)، در ۲۷ استان آغاز شد و در لبیک به فرمان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر کمک مومنانه به نیازمندان، با استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه‌های استانی، تا امروز بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیر نقدی مردمی از طریق پایگاه‌های مقاومت جمع‌آوری و در قالب ۳ میلیون و 550 هزار بسته معیشتی و حمایتی آماده و با حفظ کرامت و شأن افراد توزیع شده است.
وی افزود: علاوه بر حماسه‌ای که ملت شریف و نوع‌دوست ایران اسلامی با اعطای کمک به نیازمندان خلق کردند، تمام ۵۴ هزار پایگاه مقاومت بسیج در سراسر کشور، عملیات جمع‌آوری کمک‌ها و بسته‌بندی و توزیع را به طور منسجم و با کیفیت مطلوبی به انجام رساندند. سخنگوی سپاه در ادامه خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های درمانی ایجاد شده و فعالسازی بیمارستان‌های ثابت و سیار در تهران و مراکز استان‌ها که توسط معاونت سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) مدیریت و هدایت می‌شوند، کماکان یاری‌رسان وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا در حوزه‌های بستری، امور نقاهتگاهی، درمان و اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی هستند.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ نفر از بیماران کرونایی در بیمارستان‌های سپاه بستری شده‌اند، گفت: همچنین بنا بر ضرورت و در راستای کمک‌رسانی به ظرفیت‌های بهداشت و درمان کشور ۹ باب بیمارستان سیار به ظرفیت ۵۶۱ تخت بستری در مناطقی که نیاز به ایجاد و ارتقای تخت‌های بیمارستانی و خدمات تخصصی بود، ایجاد شده است. علاوه بر این ۱۵ هزار و ۷۰۰ تخت نقاهتگاهی در اماکن با کاربری متفاوت و مجموعه‌های ورزشی متعلق به سپاه و بسیج در کمترین زمان ممکن آماده و تجهیز شده است که در حال خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی هستند.
سردار شریف با بیان اینکه اجرای عملیات پاکسازی و ضد عفونی کردن اماکن و معابر عمومی شهرها با سازماندهی تیم‌ها و تجهیزات تخصصی در قالب رزمایش سراسری دفاع بیولوژیک و عملیات پاکسازی محیطی شهدای مدافع سلامت انجام شد، گفت: این اقدامات با هدف رفع آلودگی از اماکن عمومی و معابر شهری همچنان توسط بسیجیان ادامه دارد.
سخنگوی سپاه در ادامه ایجاد همسویی و هم‌افزایی اقدامات نهادهای حمایتی در کمک به نیازمندان را از اهداف تشکیل قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) عنوان و تصریح کرد: این قرارگاه در گام نخست کمک به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار از نیازمندان و اعطای بسته‌های معیشتی و حمایتی به آنان را در دستور کار قرار داد که بحمدالله این کمک‌ها از طریق ظرفیت‌های بسیج تحویل داده شده و میزان هدف‌گذاری شده در مرحله دوم رزمایش نیز مشخص و بتدریج تا پایان ماه مبارک رمضان به نیازمندان تحویل خواهد شد. وی همچنین از تولید و توزیع بیش از ۴۵ میلیون لیتر مایع ضدعفونی‌کننده سطوح و دست، بیش از ۲۶ میلیون جفت انواع دستکش و ۶۲ میلیون ماسک طبی توسط سپاه‌های استانی، بسیج و گروه‌های جهادی بین اقشار مختلف مردم خبر داد و گفت: در همین راستا با همکاری مردم، کشف محموله‌های بهداشتی احتکار شده و نیز کنترل نامحسوس شبکه توزیع اقلام بهداشتی و معرفی متخلفان به مراجع ذی‌صلاح قضایی دنبال می‌شود.
سردار شریف همدلی، نوع‌دوستی، ایثار و مجاهدت بسیجیان در یاری رساندن به هموطنان در این ایام را یادآور دوران باشکوه دفاع‌مقدس توصیف و با اشاره به اقدامات روحانیت سپاه در عرصه مقابله با کرونا تصریح کرد: طلاب و روحانیون بسیجی از روزهای اول مقابله با ویروس کرونا در قالب قرارگاه معنویت و سلامت سپاه پای در عرصه خدمت‌رسانی گذاشتند؛ پس از فتوای رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) نیز ادای وظایف شرعی نسبت به متوفیان اعم از تغسیل، تکفین و تدفین را با رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی ایثارگرانه به انجام می‌رسانند. وی افزود: با تلاش‌های طلاب و روحانیون بسیج در همراهی با سنگرنشینان عرصه بهداشت و سلامت و ایفای نقش در تمام عرصه‌های خدمت‌گذاری، برنامه سرکشی به خانواده‌های متوفیان و آسیب‌دیدگان کرونا و نیز کمک به بیماران اعم از همراهی و انجام امور در بیمارستان، نقاهتگاه و حتی منازل همچنان در دستور کار قرار دارد.
مسؤول روابط عمومی کل سپاه در پایان با بیان اینکه پدیده کرونا پرده از چهره فرهنگ و تمدن غربی و نوع نگاه آنها به انسانیت و رفتار تبعیض‌آمیز نسبت به شهروندان برداشت و بویژه شیفتگان لیبرال سرمایه‌داری آمریکایی را با تناقضی بزرگ مواجه کرد، تعظیم دولت‌ها و کشورهای داعیه‌دار ابر قدرتی و حکمرانی بر جهان برابر ویروس کرونا را واقعیت انکار‌ناپذیر امروز دانست و گفت: در مقابل، نظام مقدس جمهوری اسلامی با راهبری و هدایت‌های مدبرانه مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا امام خامنه‌ای مدظله العالی و هماهنگی و همدلی تمام سازمان‌های اجرایی، نهادها و نیروهای مسلح و نیز همیاری و همراهی مردم صبور ایران اسلامی توانست در شرایط به مراتب مطلوب‌تری نسبت به بسیاری از کشورهای به ظاهر پیشرفته در مقابله با این ویروس منحوس قرار گیرد.
***
[کمک به جهش تولید پس از توزیع بسته‌های معیشتی]
سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور به خبرنگار «وطن امروز» گفت: دور دوم کمک‌های مومنانه مردمی توسط بسیجیان در قالب اجرای رزمایش «همدلی و کمک مومنانه» همزمان با ولادت با سعادت امام حسن مجتبی علیه‌السلام در 27 استان کشور برگزار و یک میلیون و200 هزار بسته معیشتی بین افرادی که ویروس کرونا معیشت آنها را با مشکل مواجه کرده است، توزیع شد.  وی با بیان این مطلب که این بسته‌ها به خانوارهایی تعلق می‌گیرد که تحت پوشش هیچ‌گونه نهاد حمایتی یا امدادی نیستند، گفت: مرحله سوم توزیع بسته‌های معیشتی در عید فطر انجام می‌شود. زهرایی خاطرنشان کرد: این رزمایش توسط سازمان بسیج یک روز پس از بیانات مقام معظم رهبری در نیمه شعبان طراحی شد و در سریع‌ترین زمان ممکن شکل اجرایی به خود گرفت. وی افزود: از 23 فروردین 5/3 میلیون خانوار توسط بانک اطلاعاتی موجود در بهزیستی و کمیته امداد و نیز توسط پایگاه‌های مقاومت بسیج سراسری در مناطق و محلات شناسایی شدند که این خانوارها تحت هیچ‌گونه پوشش حمایتی نبودند. رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: مرحله اول توزیع گسترده بسته‌های معیشتی چهارم اردیبهشت‌ماه انجام شد. وی با بیان اینکه مردم برای حمایت از همنوعان خود در این رزمایش بخوبی وارد میدان شدند، افزود: عمده‌ترین کمک‌ها برای تامین بسته‌های حمایتی توسط نیروهای مردمی انجام و بخشی نیز توسط سپاه و بسیج و سایر نهادها چون ستاد اجرایی حضرت امام«ره»، کمیته امداد و بنیاد مستضعقان تهیه و تدارک دیده شده است. وی خاطرنشان کرد: پس از عید سعید فطر نیز برنامه‌های حمایتی در قالب‌های خاصی آنگونه که بتواند به کمک مردم و تحرک اقتصاد کشور منجر شود، تداوم خواهد داشت. سخنگوی رزمایش همدلی و کمک‌ مومنانه افزود: علاوه بر خدمات ارزنده‌ای که در این رزمایش ارائه می‌شود، بسیجیان برای کاهش بار مشکلات اقتصادی و معیشتی خانوارهای نیازمند، اقداماتی نظیر «هم‌سفره با همسایه» یا مقوله «دست به دست» را که به معنای تسویه‌حساب بدهی برخی افراد ناتوان و بی‌بضاعت در دفتر حساب مغازه‌ها و سوپرمارکت‌های محله‌ای و... است هم انجام می‌دهند. زهرایی افزود: «پیش‌خرید خدمت یا انجام کار» نیز اقدام دیگری است که توسط بسیجیان انجام می‌شود تا افرادی که فقیر نیستند اما به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند، این روزها قبل از انجام کار پول کار را به عنوان پیش‌خدمت کار، تحویل بگیرند و پس از آن در شرایط معمولی، کارها را انجام دهند. دبیر رزمایش همدلی و کمک مومنانه با اعلام این خبر که پس از پایان ماه مبارک رمضان در نظر داریم به بخش تولید در قالب «رزمایش تولید» کمک شود، افزود: بسیج در حال طراحی طرحی است که بتواند کمک‌یار جهش تولید در کشور شود، چرا که کسب‌و‌کار و در نهایت اقتصاد کشور در پی شیوع کرونا دچار مشکل شده است.

Page Generated in 0/0078 sec