printlogo


کد خبر: 219416تاریخ: 1399/2/23 00:00
با وجود ابتلای اطرافیان معاون اول ترامپ به کرونا وی در مقابل توصیه‌های پزشکی مقاومت می‌کند
امتناع پنس از رفتن به قرنطینه
* مشاور کاخ سفید: نرخ بیکاری در آمریکا به بالای ۲۰ درصد می‌رود

گروه بین‌الملل: تعداد مبتلایان به کرونا در دنیا دیروز به 4,196,193 و آمار تلفات هم به 284,033 نفر رسید.  تعداد افراد بهبود یافته هم 1,500,181 نفر شد. تا عصر دیروز مبتلایان به 2,411,979 نفر رسیدند که از این تعداد حال 47,035 نفر معادل 2 درصد افراد درگیر وخیم گزارش شده است. 
در میان کشورهای دنیا آمریکا با 1,367,963 مبتلا و 80,787 فوتی همچنان درگیرترین کشور دنیا با کروناست. انگلیس هم پرتلفات‌ترین کشور دنیا بعد از آمریکا محسوب می‌شود.
 
* مایک پنس به قرنطینه نمی‌رود
در آمریکا اندکی بعد از آنکه اعلام شد مشاور مطبوعاتی «مایک پنس» معاون ترامپ به کرونا مبتلا شده است، قرار بر این شد پنس هم به قرنطینه برود و حتی برخی رسانه‌ها خبر قرنطینه شدن وی را نیز منتشر کردند. با این وجود اما شبکه تلویزیونی دویچه‌وله صبح دیروز گزارش داد معاون رئیس‌جمهور آمریکا با وجود تایید ابتلای سخنگوی مطبوعاتی‌اش به کرونا، حاضر نیست قرنطینه شود. شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از دفتر پنس اعلام کرده او در محل کارش در کاخ سفید حاضر خواهد شد. پنس و ترامپ روزانه تست کرونا می‌دهند و جواب آزمایش آنها تاکنون منفی بوده است.
گفتنی است تاکنون 3 عضو ارشد بخش وزارت بهداشت و درمان آمریکا که به نوعی کارمند پنس محسوب می‌شوند به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند و طبق توصیه پزشکان او باید به دلیل تماس‌ با مبتلایان، ایزوله شود. «آنتونی فائوچی» مدیر موسسه ملی آلرژی بیماری‌های واگیردار آمریکا، «رابرت ردفیلد» مدیر مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا و «استفن هن» کمیسر سازمان غذا و داروی آمریکا از جمله کسانی هستند که به دلیل تماس با افراد مبتلا به این ویروس، قرنطینه شده‌اند.  
همزمان در آمریکا اعلام شد به دنبال ابتلای یک عضو دفتر رئیس کمیته بهداشت، آموزش، کار و بازنشستگی مجلس سنای آمریکا به کرونا و قرنطینه شدن اعضای ارشد کارگروه ویژه کاخ سفید برای مقابله با ویروس کرونا، نشست استماع این کمیته به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود.
جلسه استماع ویدئوکنفرانس کمیته بهداشت، آموزش، کار و بازنشستگی سنای آمریکا در حالی برگزار خواهد شد که روز یکشنبه خبر قرنطینه شدن 3 عضو ارشد بخش بهداشت و درمان این کشور از جمله آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار خبرساز شد. فائوچی به همراه دکتر رابرت ردفیلد، مدیر مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا و دکتر استفن هان، کمیسر سازمان دارو و غذای آمریکا بعد از تماس با فردی مبتلا به کرونا در کاخ سفید به قرنطینه 2 هفته‌ای رفتند.
 
* مشاور کاخ سفید: نرخ بیکاری در آمریکا به بالای ۲۰ درصد می‌رود
یکی از مهم‌ترین تبلیغات ترامپ در ایام پیش از کرونا پایین بودن نرخ بیکاری در این کشور بود که آن هم در ایام کرونا تبدیل به فاجعه‌ای بزرگ برای آمریکایی‌ها شده است. نرخ بیکاری این روزهای آمریکا را با بحران‌ دهه 1920 میلادی مقایسه می‌کنند. در همین ارتباط «کوین هاسِت» مشاور اقتصادی دولت آمریکا در اظهاراتی گفت: انتظار دارد نرخ بیکاری با تداوم بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور به بالای ۲۰ درصد برسد.
در همین ارتباط وزارت کار آمریکا پنجشنبه هفته پیش اعلام کرد در 7 هفته گذشته بالغ بر ۳۳ میلیون سند درخواست دریافت مزایای بیکاری برای نخستین بار را دریافت کرده است که این حاکی از نابودی هر چه بیشتر شغل‌ها در آمریکا در آینده نزدیک است.
 
* رسانه فرانسوی: آمریکا در مقابله با کرونا کاملا شکست خورده است
درباره شکست پرستیژ آمریکا در دنیا تحلیل‌های فراوانی در ایام کرونا منتشر شده است که هر یک از زاویه‌ای به بررسی موضوع پرداخته‌اند. 
در همین ارتباط دیروز رادیو بین‌المللی فرانسه در مقاله‌ای تأکید کرد دولت ترامپ واکنشی کند در قبال مهار کرونا داشته و در مقابله با ویروس کرونا کاملا شکست خورده است.
«آن کرپت» خبرنگار رادیو بین‌المللی فرانسه در آمریکا در مقاله‌ای با عنوان همزمان با ویروس کرونا، ماشین ابرقدرت اول جهان خراب شده است، ضمن مرور روش‌های مقابله دولت ترامپ با ویروس کرونا در روزهای 18 ژانویه تا 8 مه، روند کامل مقابله دولت ترامپ با کرونا را نشان داده است که ابتدا مسأله ویروس کرونا را جدی نگرفته و سپس به ‌دنبال مقصر گشته و اکنون با نادیده گرفتن جدیت شیوع ویروس کرونا در صدد احیای اقتصاد آمریکاست. به ‌نوشته کرپت، ترامپ همواره نگاه تحقیرآمیز نسبت به دانش دارد و وظیفه خود را بر دوش دیگران می‌اندازد و نمی‌خواهد مسؤولیت واکنش کندش در قبال شیوع ویروس کرونا را به‌‌عهده گیرد. پاسخ ضعیف و ناکام دولت آمریکا در مقابله با  ویروس کرونا بر همگان مشخص است، این در حالی است که مدیریت بدون نظم ترامپ این روند را تشدید کرده است. با وجود آنکه آمریکا پس از اروپا و آسیا با شیوع کرونا روبه‌رو شد ولی خود را برای مقابله با این ویروس آماده نکرد.
 
* پکن: آمریکا ۲۴ ادعای دروغ علیه چین داشته است
وزارت خارجه چین با اشاره به دروغ‌سازی بیست‌وچهارگانه آمریکا با محوریت ویروس کرونا علیه این کشور گفت هیچ مدرکی دال بر ساخته دست بشر بودن این ویروس وجود ندارد.
دولت چین با صدور بیانیه‌ای طولانی، 24 ادعای توهین‌آمیز برخی مقامات ارشد آمریکایی علیه این کشور درباره شیوع ویروس کرونا را تکذیب و به آن شدیدا اعتراض کرد. در این بیانیه‌ 11 هزار کلمه‌ای، پکن با بیان اینکه برخی گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد اتباع آمریکایی در داخل خاک این کشور حتی پیش از ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ووهان، دچار این بیماری شده بودند، تاکید کرده است هیچ مدرکی مبنی بر تولید این ویروس در آزمایشگاه‌های چین وجود ندارد. به نوشته رویترز، وزارت خارجه چین همچنین جدول زمان‌بندی مشخصی را از اینکه چگونه به موقع و به شکلی شفاف اطلاعات درباره شیوع ویروس کرونا در این کشور را در اختیار جهانیان گذاشته، منتشر کرد تا ادعاهای آمریکا مبنی بر کند و با تأخیر بودن واکنش خود را رد کند.
 
***
[انتقادات شدید از برنامه جانسون برای پایان قرنطینه]
انتظار انگلیسی‌ها برای سخنرانی بوریس جانسون درباره زمان پایان قرنطینه برآورده نشد. بوریس جانسون که با تز مصونیت گله‌ای سبب شد دوره طلایی مبارزه با کرونا در کشورش از بین برود، حالا با شعار هشیار باش و به سر کار بازگرد، سبب شده است موج جدیدی از انتقادات علیه دولت انگلیس مطرح شود. 
بامداد دیروز با گذشت ۶ هفته از اعمال محدودیت در انگلیس در پی شیوع کرونا، بوریس جانسون، نخستین دور کاهش مقررات محدودکننده را اعلام کرد. بنا به گزارش روزنامه انگلیسی میرور، قرار است از روز چهارشنبه (فردا) کاهش محدودیت‌ها اجرایی شود اما این تغییرات فقط در انگلیس اجرایی خواهد شد و تحلیل رسانه‌های انگلیس این است که همین مسأله جامعه بریتانیا را که جز انگلیس شامل ولز، ایرلند شمالی و اسکاتلند نیز هست، دچار چند دستگی خواهد کرد. همچنین تصمیم جانسون در کم ارزش کردن شعار «در خانه بمان، جان‌ها را نجات بده» و جایگزین کردن شعار «هوشیار باش و به سر کار بازگرد»، مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. برنامه جانسون به طور کلی گیج‌کننده و فاجعه‌آمیز توصیف شده است.
در همین ارتباط «کی‌یر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس گفت: این بیانیه بیشتر از اینکه جوابگو باشد، سوال‌برانگیز است و بر اساس آن چشم‌انداز انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی به سمت‌های مختلفی هدایت می‌شود. به نظر می‌رسد نخست‌وزیر به میلیون‌ها نفر از مردم می‌گوید به سر کار بازگردید بدون آنکه برنامه روشن ایمنی درباره اینکه چطور باید سر کار بروند بدون آنکه از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، ارائه دهد. «نیکولا استرجن» نخست‌وزیر اسکاتلند بعد از جلسه کمیته اضطراری دولت بریتانیا هشدار داد این شعار مبهم و غیردقیق می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری داشته باشد. 

Page Generated in 0/0081 sec