printlogo


کد خبر: 219495تاریخ: 1399/2/25 00:00
نظر علی‌محمد مؤدب درباره جایگاه جشنواره‌ «شعر و داستان انقلاب»
جشنواره‌ای برای ادای دین ادبیات به حافظه تاریخی ما

دبیر بخش شعر دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب معتقد است، این جشنواره مایه خیر و برکت بوده و هنرمندان را قادر می‌کند حافظه تاریخی‌شان را تقویت کنند. به گزارش «وطن امروز»، علی‌محمد مؤدب، دبیر بخش شعر دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب با اشاره به اهمیت ادغام این 2 بخش و برگزاری در یک جشنواره گفت: «به نظرم همنشینی شعر و داستان در این جشنواره اتفاق مبارکی است و من به‌شخصه از حضور در جشنواره‌های شعر و داستان خاطرات خوبی دارم.
به نظرم حتی نباید این همنشینی را صرفا در یک رویداد مثل جشنواره تعریف کرد و باید آن را گسترش داد. وقتی یک شاعر یا نویسنده به جشنواره‌ای راه می‌یابد، با پویندگان و محققان آن حوزه ارتباط می‌گیرد که این تعامل در سرنوشت و آینده شعر و داستان ایرانی مؤثر است». مؤدب با اشاره به لزوم همنشینی و ارتباط حوزه‌های مختلف هنر با ادبیات و یکدیگر عنوان کرد: «تعامل میان هنرها و همنشینی هنرمندان رشته‌های مختلف خلق هنر را رشد داده و کیفی‌تر می‌کند. همچنین تعامل‌هایی را که منجر به این هدف می‌شود، در کوتاه‌مدت ممکن می‌کند. برای مثال دوستی‌هایی میان هنرمندان رشته‌های مختلف که ممکن است در شرایط عــادی 20 سال زمان ببرد، در فرصت یک جشنواره براحتی شکل می‌گیرد. در تضارب با سایر هنرها نیز رشد هنرمند تصاعدی خواهد بود و اتفاق‌های تازه‌ای در حوزه کار خلاقه شکل می‌گیرد که بدون این تعامل، ممکن نخواهد بود».
دبیر بخش شعر جشنواره شعر و داستان انقلاب درباره این رویداد نیز توضیح داد: «جشنواره انقلاب، ادای دین ادبیات به حافظه تاریخی ما است. جشنواره‌های موضوعی باعث می‌شود هنرمندان موقف خود را بهتر بشناسند. در حالی که مواجه نشدن با یک موضوع خاص، ممکن است تجربه‌هایی صرفا فنی را برای شاعران و نویسندگان در یک جشنواره رقم بزند. مقدمات هر جشنواره‌ای باید به گونه‌ای پیش رود که هنرمند به موقف خود آگاه شود، هر اتفاق ادبی خوب باید بتواند در این مسیر و در این سیر به هنرمند کمک کند. یک جشنواره وقتی موفق است که پس از جشنواره، مثل بازی دومینو، ارتباط با آن موضوع و موضوعات مشابه، تا آخرین لحظه حیات هنری، شاعر را درگیر موضوع کند». دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه پذیرای آثار شاعران و نویسندگان است. دبیری این رویداد را در بخش داستان حسینعلی جعفری بر عهده دارد و به همت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و مؤسسه سپهر سوره هنر برگزار می‌شود. 

Page Generated in 0/0058 sec