printlogo


کد خبر: 220330تاریخ: 1399/3/18 00:00
اخبار

بانک مرکزی مدیریت بانک‌های دی، آینده و سرمایه را بر عهده گرفت
بعد از برکناری مدیران 3 بانک خصوصی، مدیرعامل و اعضای هیأت‌مدیره این بانک‌ها با نظر بانک مرکزی تعیین شدند و در عمل بانک مرکزی مدیریت این بانک‌های مشکل‌دار خصوصی را برعهده گرفته است. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی هفته پیش در صحن علنی مجلس حین ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور به نمایندگان مجلس یازدهم، اضافه برداشت بانک‌ها را یکی از دلایل رشد پایه پولی کشور در سال‌های اخیر عنوان کرد و گفت: «از سال گذشته تاکنون تقریبا اضافه برداشت نصف شده است و مبلغ باقیمانده مربوط به 2 الی 3 بانک ناتراز است که آنها را نیز تحت مدیریت گرفته‌ایم. بنابراین بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به 40 درصد کاهش پیدا کرده است و تمام هدف ما این است که بانک‌ها را از فشار رشد نقدینگی خلاص کنیم و بتوانیم نقدینگی را در کشور به کنترل درآوریم». این 3 بانکی که رئیس کل بانک مرکزی از تحت مدیریت قرار گرفتن آنها توسط بانک مرکزی خبر داده است، 3 بانک خصوصی پرمساله کشور هستند. آنطور که فارس گزارش داده است یکی از این بانک‌ها در سال‌های 92 تا نیمه اول سال 98 با افزایش شدید نرخ‌های سود سپرده خود مسابقه‌ای در شبکه بانکی کشور برای جذب سپرده به وجود آورد و سیاست‌های پولی و گاه نظارتی بانک مرکزی در آن سال‌ها نتوانست در بلندمدت مانع از ادامه تخلفات این بانک شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد این بانک با مکیدن سپرده سایر بانک‌ها و اضافه برداشت‌های مکرر از بانک مرکزی، در مدت 6 سال منابع و دارایی‌های خود را به چند برابر افزایش داده است. بانک خصوصی مذکور بخش عمده منابع خود را صرف اعطای تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه و وابسته و سرمایه‌گذاری مستقیم در شرکت‌های زیرمجموعه خود برای ساخت پروژه‌های تجاری بسیار بزرگ کرده است. هیأت انتظامی بانک‌ها نیمه دوم سال گذشته حکم برکناری و انفصال از خدمت مدیرعامل و اعضای هیأت‌مدیره این بانک را صادر کرد. پس از آن هیأت‌مدیره و مدیرعامل جدید این بانک با نظر بانک مرکزی تعیین و از آن پس بانک مرکزی مدیریت این بانک را برعهده گرفت. بانک دیگری که مدیریت آن در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته، بانکی خصوصی وابسته به یکی از نهادهای دولتی‌ است که در سال‌های اخیر چالش مطالبات معوق کلان آن به حدی بود که باعث ورود قوه‌قضائیه به پرونده‌های این بانک شد. بر اساس رای دادگاه، برخی اعضای هیأت‌مدیره این بانک به دلیل تخلفات متعدد حکم رد مال و حبس‌های طولانی دریافت کرده‌اند. این بانک هم در سال‌های 92 به بعد جزو بانک‌هایی بود که نرخ سود سپرده بالایی پرداخت می‌کرد. زیان انباشته 27 هزار میلیارد تومانی و ناترازی قابل توجه در بخش دارایی و بدهی‌های این بانک دیده می‌شود. بانک سومی که بانک مرکزی مدیریت آن را بر عهده گرفته است، حدود 12 هزار میلیارد تومان زیان در صورت مالی خود ثبت کرده و در چند سال اخیر همواره سود سپرده پرداختی این بانک بسیار بیشتر از سود حاصل از تسهیلات اعطایی و سرمایه‌گذاری بوده است. این بانک خصوصی هم وابسته به یکی از نهادهای دولتی است. این 3 بانک تنها بانک‌های مشکل‌دار نظام بانکی نیستند اما بانک مرکزی با در اختیار گرفتن مدیریت آنها به دنبال آن است تا از رفتارهای پرریسک و تخریبی این بانک‌ها جلوگیری کرده و برای اصلاح ساختار و ترازنامه آنها اقدام کند. ساماندهی بانک‌های مشکل‌دار کاری زمان‌بر است اما در کوتاه‌مدت هم برای نظام بانکی و اقتصاد کشور آثار مثبتی خواهد داشت. یکی از این اثرات، کاهش نرخ سود سپرده بانکی و از بین رفتن فضای رقابت در جذب سپرده بیشتر با ابزار نرخ سود بوده است. 
***
جهش 40 هزار و 322 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز (شنبه) با جهش 40 هزار و 322 واحد همراه شد. این روزها به دلیل سرازیر شدن نقدینگی سرگردان بازار به سمت بورس و همچنین افزایش تقاضا برای خرید سهام، این بازار در روندی رو به رشد قرار گرفته و بعد از تعدیل در هفته گذشته، این هفته با رشد قابل توجه شاخص شروع کرده است. دیروز در پایان معاملات شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افزایش 40 هزار و 322 واحد به رقم یک‌ میلیون و 68‌هزار و 860 واحد رسید.  
***
ثبت سفارش فروش «سهام عدالت» در شعب بانک آینده
همه شعب بانک آینده، سفارش فروش «سهام عدالت» مشتریان خود را دریافت و ثبت می‌کنند.  بر این اساس، آن دسته از مشتریان بانک آینده که واجد شرایط بوده و خواهان فروش سهام عدالت خود باشند، می‌توانند درخواست خود را به یکی از شعب بانک آینده اعلام کنند. این مشتریان باید دارای سهام عدالت بوده و شماره شبای معرفی شده در برگه سهام عدالت آنها متعلق به بانک آینده باشد. شعب بانک آینده در حال حاضر عاملیت شرکت کارگزاری بانک آینده را بر عهده دارند و به نیابت از کارگزاری، درخواست فروش سهام عدالت مشتریان این بانک را ثبت می‌کنند. بانک آینده امکان ثبت غیرحضوری و الکترونیکی سفارش فروش سهام عدالت را نیز برای ارائه خدمات یادشده به مشتریان برای سهولت هر چه بیشتر فراهم کرده است. مشتریان بانک آینده، برای بهره‌مندی از خدمات الکترونیکی ثبت سفارش فروش غیرحضوری سهام عدالت خود، می‌توانند به نشانی اینترنتی: edalat.ba24.ir مراجعه کنند.

Page Generated in 0/0075 sec