printlogo


کد خبر: 220361تاریخ: 1399/3/19 00:00
جریان مقاومت در سوگ رمضان عبدالله دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین نشست
آبروی جهادی

گروه بین الملل: رمضان عبدالله، دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین بعد از یک دوره بیماری طولانی دار فانی را وداع گفت. وی سال 1958 میلادی در منطقه شجاعیه نوار غزه چشم به جهان گشود. وی از بنیانگذاران جنبش جهاد اسلامی فلسطین به شمار می‌آید. بعد از ترور شهید فتحی شقاقی در اکتبر سال 1995، مجلس شورای جنبش جهاد اسلامی رمضان عبدالله شلح را به عنوان دبیرکل این جنبش انتخاب کرد. دوره دبیرکلی وی بر جنبش جهاد اسلامی را می‌توان یکی از درخشان‌ترین دوره‌های جنبش جهاد اسلامی دانست. رمضان عبدالله را از نظر توان و قدرت برنامه‌ریزی و مبارزه باید در زمره بزرگ‌ترین مبارزان برای آزادی فلسطین قرار داد. عظمت نام افرادی چون فتحی شقاقی، عماد مغنیه و برخی دیگر از شهدای راه مبارزه با فلسطین سبب شد نام وی در سایه آنها قرار گیرد اما این از عظمت وی کم نکرد. 
 
* مجاهد اقتصاد‌خوانده
رمضان عبدالله را باید در زمره نخبگان فلسطینی دانست؛ مردی که هم در عرصه مبارزه و هم در عرصه تحصیلات ویژگی‌های بارزی داشت و در هر 2 جبهه موفق بود. وی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته اقتصاد از دانشگاه الزقازیق مصر در سال 1981 میلادی و دکترای اقتصاد از دانشگاه دارام انگلیس در سال 1990 میلادی و استاد اقتصاد دانشگاه اسلامی غزه بود. وی سال 1977 میلادی وارد دانشگاه مصر شد و در آنجا با شهید فتحی شقاقی آشنا شد و به عضویت جماعت اخوان المسلمین درآمد. شقاقی با تقدیم کتاب‌های سید‌قطب، مولودی و حسن البنا و دیگر چهره‌های اسلامی، وی را با اسلام سیاسی آشنا کرد. ثمره این آشنایی شکل‌گیری جنبش جهاد اسلامی در 7 سال بعد بود. رمضان عبد‌الله شلح بعد از ترور فتحی شقاقی از طرف اعضای شورای جنبش جهاد به سمت دبیرکلی جنبش انتخاب شد. ویژگی بارز رمضان عبدالله پافشاری وی بر مبانی مبارزه تا روز آخر زندگی بود. 
 
* لیست سیاه آمریکا
ویژگی مهم دیگر رمضان عبدالله حضور 25 ساله وی در لیست سیاه آمریکاست. وی نوامبر 1995 میلادی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت و 24 فوریه 2006 میلادی از وی به عنوان یکی از خطرناک‌ترین افراد تحت تعقیب یاد شد. در جریان انتفاضه دوم، صهیونیست‌ها او را به عنوان یکی از عاملان عملیات‌های جهادی معرفی کردند و به عنوان یک شخصیت نظامی در کنار نقش سیاسی‌اش تحت تعقیب قرار دادند. سال 2003 دولت آمریکا او را به اتهام اقدامات تروریستی تحریم کرد. سال 2007 دولت آمریکا در جریان اجرای برنامه مبارزه برای عدالت 5 میلیون دلار برای ترور یا دستگیری او پاداش تعیین کرد. سال 2017 نیز پلیس فدرال آمریکا، (اف‌بی‌آی) رمضان عبدالله را در کنار 26 شخصیت دیگر، در فهرست تحت تعقیبان قرار داد. علاوه بر این اتحادیه اروپایی، انگلستان، ژاپن، کانادا، استرالیا و نیوزیلند نیز وی را در فهرست تحریم قرار داده بودند. در دوره دبیرکلی رمضان عبدالله، جنبش جهاد اسلامی به عنوان یکی از قدرت‌های مقاومت مطرح شد. اوج این نمود را در جنگ 2014 جنبش جهاد اسلامی به نمایش گذاشت هنگامی که با موشک‌های دوربرد، تل‌آویو و نتانیا در 70 و 120 کیلومتری نوار غزه را هدف قرار داد. 
 
* واکنش حماس به درگذشت رمضان عبدالله
جنبش حماس فلسطین با صدور بیانیه‌ای درگذشت رمضان عبدالله، دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی را تسلیت گفته و وی را از بزرگان جهاد و مقاومت خواند و ابراز داشت رمضان عبدالله اسوه‌ای در صبر و صلابت و حق و اسطوره جهاد و دعوت به راه خدا بود که در راه اسلام و مسأله فلسطین تلاش می‌کرد. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در واکنش به درگذشت عبدالله رمضان اظهار داشت فلسطین و همه امت اسلامی امروز یک رهبر مجاهد که پرچم مقاومت را در دست داشت و جنبشی بزرگ از گروه‌های مقاومت و جهاد را رهبری می‌کرد، از دست داد. هنیه خاطرنشان کرد رمضان عبدالله در دل مقاومت و انتفاضه در فلسطین به دنیا آمد و پرچم کشورش را در داخل و خارج در دست داشت. وی با اشاره به ویژگی‌های خوب اخلاقی دبیرکل سابق جهاد اسلامی تصریح کرد وی دو صفت ویژه داشت؛ اول ثبات بر خط مقاومت و جهاد و دوم تلاش در راه حفظ وحدت برای ماندن در سنگر مقاومت. 

Page Generated in 0/0165 sec