printlogo


کد خبر: 220465تاریخ: 1399/3/21 00:00
عضو کمیته اپیدمیولوژی «کووید ـ 19» اعلام کرد
پایان پیک اول کرونا

گروه اجتماعی: هر روز که می‌گذرد واقعیت‌های جدیدی درباره کرونا کشف می‌شود و به بسیاری از باورهای قبلی شبهه وارد می‌کند؛ بتازگی اعلام شده ویروس «کووید-19» توسط ناقلان بدون علامت منتقل نمی‌شود، در حالی که قبلا تصور می‌شد این گروه از ناقلان عامل اصلی شیوع کرونا هستند. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، احسان مصطفوی، عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا دیروز درباره انتقال «کووید-19» از طریق ناقلان بدون علامت گفت: قبلا گفته می‌شد هر فرد آلوده می‌تواند 5/2 نفر را مبتلا کند اما اکنون میزان کشندگی کرونا کمتر از 2 درصد است و بر اساس مطالعات در آمریکا میزان کشندگی کمتر از 3/0 درصد است. همچنین گفته می‌شود که بیش از یک‌سوم افراد بدون علامت هستند. دیروز سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که افراد بدون علامت نمی‌توانند انتقال‌دهنده کرونا باشند. 
وی افزود: یکی از عوامل پایین بودن میزان کشندگی این بیماری در ایران جوان بودن جمعیت است؛ به طوری که نیمی از جمعیت کشورمان کمتر از 30 سال دارند اما در برخی کشورها مانند اسپانیا این میانگین 45 سال است. 
 عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا افزود: مجاهدت‌های همکاران حوزه درمان و نبود چالش جدی در این حوزه از دیگر علل پایین بودن میزان مرگ‌و‌میر کرونا در کشور است. در هفته‌های اخیر روند تند افزایش تعداد مبتلایان گزارش شده و یکی از عوامل آن این است که میزان تست موارد مشکوک را افزایش داده و از حدود 10 هزار تست روزانه به 20 هزار تست رسانده‌ایم. 
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا در پاسخ به فارس درباره میزان ابتلا به کرونا در کشور، گفت: مطالعات مختلفی انجام شده است. در تهران از کارمندان مختلف ادارات در یک ماه گذشته تست کرونا گرفته شد که نتیجه تست 20 درصد افراد مثبت بود و در افرادی که به دلیل بیماری دیگری به آزمایشگاه رفته بودند نیز تست کرونای 12 درصد آنها مثبت بود. 
وی اضافه کرد: براساس مطالعات سازمان انتقال خون - که یک ماه پیش انجام شد - میزان بروز تجمعی در استان‌های با آمار مبتلایان بالا 34 درصد، در استان‌های با آمار متوسط 12 درصد و در استان‌های با آمار کم 4 درصد بوده است. 
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا یادآور شد: بر اساس مطالعاتی در تهران از جمعیت عمومی تهران 8 درصد از موارد مثبت کرونا بودند و اگر این تحقیقات و مطالعات را بپذیریم باید بگوییم میزان آلودگی به کرونا بیش از 10درصد است؛ البته شدت ابتلا در استان‌های مختلف متفاوت است.  مصطفوی متذکر شد: بر اساس این یافته‌ها شاید 15 میلیون نفر در کشور تجربه آلودگی به ویروس کرونا را داشته و در طول این مدت مبتلا شده باشند اما تست‌های سرولوژی خطاهایی نیز دارد. 
 
* پیک اول کرونا را گذراندیم؟
یکی از سوالاتی که در جامعه وجود دارد این است که آیا موج شیوع کرونا را رد کرده‌‌ایم؟ در این باره کارشناسان نظرات متنوعی دارند اما عضو کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا اعتقاد دارد پیک اول را گذرانده‌ایم. وی در این باره گفت: این موضوع نیز موید این است که ما از پیک اول عبور کرده‌ایم و شاید پیک‌های بعدی را داشته باشیم و این مربوط به روند کرونا در کشور است اما شاید تحلیل استانی دقیق‌تر از تحلیل وضعیت کل کشور باشد. 
مصطفوی افزود: شاید برخی استان‌ها پیک دوم و سوم را داشته باشند. تحلیل کمیته اپیدمیولوژی کرونا در هفته گذشته یعنی در هفته منتهی به 16 خرداد انجام شد که در این گزارش اعلام شد بیماری کرونا تغییر مختصر صعودی در کشور داشته است اما درباره استان‌های آذربایجان شرقی، هرمزگان، کردستان، قم، مرکزی، یزد، فارس، خراسان جنوبی، گلستان، همدان، کرمان و کهگیلویه‌وبویراحمد در هفته منتهی به 16 خرداد روند صعودی وجود داشته و پیک اپیدمی شروع شده است. 
وی ابراز کرد: دور از ذهن نیست پیک‌های بعدی را داشته باشیم اما انتظار نداریم این میزان به شدت اواخر فروردین باشد. تحلیل دوم در این‌ باره این است که بر اساس داده‌های بیماران مشاهده می‌کنیم پیک اولیه در اواسط فروردین بوده و تقریبا در 2 ماه اخیر نوسان ملایمی در میزان مرگ‌ومیر داشته‌ایم و فوت روزانه 50 تا 80 بیمار را داشتیم. 
وی تصریح کرد: درکل به نظر می‌رسد با بیماری‌ای مواجه هستیم که سرایت‌پذیری بالایی دارد اما افرادی که سرانجام بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای هستند. تقسیم‌بندی شهرها با وضعیت سفید و... براساس میزان بیماران بستری است. 
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا درباره ناتوانی در انجام تست بیشتر در کشور، خاطرنشان کرد: هم تست سرولوژی و هم تست پی‌سی‌آر داریم و آنچه نیاز داریم درباره تست مولکولی است که در برخی آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود. می‌توانیم روزانه 20 هزار تست را انجام دهیم و این میزان را به 5/2 برابر برسانیم. 
 مصطفوی ابراز داشت: این افزایش انجام تست بر اساس سیاست‌های تعریفی است. 30 بهمن سال گذشته ما تنها 4 آزمایشگاه انجام تست داشتیم و روزانه صدها تست انجام می‌شد. با تربیت نیروی انسانی و تامین تجهیزات لازم اکنون 150 آزمایشگاه تست کرونا را انجام می‌دهند و یک‌سوم آزمایشگاه‌های خصوصی نیز تست را انجام می‌دهند. 
وی تصریح کرد: با توجه به این موارد در روزهای ابتدایی بیشتر تست‌ها اولا روی بیماران بدحال انجام می‌شد اما با افزایش آزمایشگاه‌ها انجام تست بیشتر شد و اکنون سیاست وزارتخانه این است که تمرکز بر افراد با ریسک بالا و در خطر مرگ باشد تا این افراد شناسایی شوند. 
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا در پایان متذکر شد اگر سیاست این باشد که افزایش تست داشته باشیم ما مشکل خاصی درباره انجام تست نداریم.

Page Generated in 0/0067 sec