printlogo


کد خبر: 220745تاریخ: 1399/3/31 00:00
دور دنیا

سیدحسن نصرالله: آمریکا نمی‌گذارد دلار وارد لبنان شود
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره تحولات سیاسی اخیر در لبنان و منطقه و تحریم‌های آمریکا علیه سوریه سخنرانی کرد. 
مهم‌ترین بخش‌های سخنان وی به شرح زیر است:
• رمضان عبدالله شلح، دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین رهبری حکیم و بزرگ بود که به مقاومت بسیار ایمان داشت. 
• شرایط مردم فلسطین در مقطع کنونی در مرحله خطرناکی است و حقوق، سرزمین و موجودیت آنها با طرح اشغالی صهیونیست‌ها در معرض خطر است. 
• اخبار منتشر شده درباره استعفای دولت لبنان بی‌اساس و شایعه است و حزب‌الله به این قضیه فکر نمی‌کند و در این باره چیزی نشنیده است. 
• مصلحت لبنان در این است که این دولت به نخست‌وزیری حسان دیاب ادامه داشته باشد و تا می‌تواند برای تغییرات مثبت تلاش و کوشش از خود نشان دهد. شرایط به گونه‌ای نیست که بتوان تغییرات [در سطح دولت] ایجاد کرد. 
• درخواست برخی معترضان مبنی بر خلع سلاح حزب‌الله، اشتباه و ظلم به انقلاب و انقلابیون ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ است. این‌گونه تظاهرات شکست‌خورده است و خلط بین شعار خلع سلاح مقاومت با درخواست‌های برحق معترضان مردود است. 
• تحرکات مشکوک در تاریخ مذکور (۱۷ خرداد) به‌رغم همه پول‌ها، تحریکات و امیدها و آمال‌ سفارت ایالات متحده آمریکا در بیروت شکست خورد. 
• سلاح مقاومت برای محیط مقاومت لبنان بخشی از فرهنگ و باور راهبردی بوده و ریشه‌دار‌تر از این است که برخی آن را مطرح می‌کنند.
• (با اشاره به موضوع افزایش قیمت دلار) این مسأله به عرضه و تقاضا ارتباط دارد ولی آمریکایی‌ها برای ممانعت از تزریق دلار به بازار، به بانک مرکزی فشار وارد می‌کنند. دولت آمریکا مانع از این است که دلار به لبنان وارد شود و به بانک مرکزی به این بهانه که دلارها از لبنان جمع شده و به سوریه فرستاده می‌شود، اعمال فشار می‌کند. 
• آمریکایی‌ها از لبنان و اقتصاد آن برای تحقق منافع خود استفاده می‌کنند و این مصالح، همان تحقق امنیت برای اسرائیل و ایجاد ثبات در مرزهای دریایی و زمینی آن است.
• حزب‌الله و دولت لبنان، کشور را رها نخواهند کرد. 
• آمریکایی‌ها همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا فرصت‌های ایجاد شده در برابر لبنانی‌ها را از بین برده و آنها را مجبور به تسلیم در برابر صهیونیست‌ها کنند. این مسأله نیز محقق نخواهد شد.
 
فصل جدید سریال تاج و تخت با محوریت صدامک
بن‌سلمان اگر چه شاه عربستان نیست اما دنیا او را شخص اول این کشور می‌داند. او در سال جاری میلادی سرکوب گسترده‌ای را در سطح مقامات و مدعیان حکومتش به راه انداخته و همین موضوع تحلیلگران را درباره قصد و خیال او برای پادشاهی در آینده‌ای نه چندان دور به نتیجه‌ای قطعی رسانده است. در همین ارتباط، دیوید ایگناتیوس، ستون‌نویس روزنامه واشنگتن‌پست در یادداشتی نوشت: شدت یافتن اقدامات سرکوبگرانه محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، می‌تواند نشانه‌ای از قصد او در تصاحب قدرت در سال جاری باشد. ایگناتیوس در واشنگتن‌پست نوشت: سیاست بن‌سلمان در اعمال محدودیت بر سفرهای خارجی ابزاری است که برای مرعوب کردن افرادی که برای وی تهدید سیاسی محسوب می‌شوند به کار گرفته شده است. این یادداشت می‌افزاید: نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد این اعمال محدودیت‌ها برای سفرهای خارجی، بسیار گسترده‌تر از چیزی است که عموماً پنداشته می‌شود و در حقیقت بخشی از نظام گسترده‌تری از سرکوب سازمان‌یافته در عربستان سعودی است. بن‌سلمان از این ابزارها برای تحکیم قدرت خود استفاده می‌کند و برخی مقامات آمریکایی معتقدند احتمالاً از این طریق تلاش می‌کند امسال زمام کامل دولت را از دست پدر بیمارش خارج کند. ایگناتیوس می‌افزاید: لیست افراد ممنوع‌الخروج با اعضای خانواده «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سابق عربستان سعودی آغاز می‌شود که مرگش در سال ۲۰۱۵ بازی تاج و تختی را به راه انداخت که تاکنون نیز ادامه دارد. در حال حاضر ۲۷ فرزند و بین ۵۲ تا ۵۷ نوه او قادر به خروج از عربستان سعودی نیستند. 4 پسر ارشد پادشاه سابق این کشور نیز از سال ۲۰۱۷ به اتهام فساد در حبس خانگی یا زندان به سر می‌برند. 
 
افزایش تلفات کرونا در آمریکا به بیش از ۱۲۰ هزار نفر
روند افزایشی مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ایالات‌متحده همچنان ادامه دارد و این در حالی است که بخش گسترده‌ای از افکار عمومی و همچنین سیاسیون آمریکا واکنش دیرهنگام کاخ سفید به شیوع این بیماری را عامل آن می‌دانند. برآوردهای وبگاه آماری «ورلدامتر» نشان می‌دهد طی ۲ روز گذشته از تمام ایالت‌های آمریکا به صورت مجموع، ۲۷۹۲۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است. بر این اساس، دیروز نیز ۷۴۷ آمریکایی بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. بدین ترتیب، شمار کل مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در آمریکا به ۲،۲۶۳،۶۵۱ نفر و تعداد قربانیان بر اثر این بیماری به ۱۲۰،۶۸۸ نفر افزایش یافت. آمار وبگاه ورلدامتر اندکی از آمار دانشگاه «جانز هاپکینز» درباره شمار مبتلایان و جان‌باختگان بیشتر است و دلیل آن نیز عدم اعلام آمار از سوی برخی ایالت‌های آمریکا از جمله نیویورک به «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری» این کشور موسوم به CDC است که بالطبع در سایت «جانز هاپکینز» نیز درج نمی‌شود. پیش از این رئیس مؤسسه بهداشت جهانی دانشگاه هاروارد پیش‌بینی کرده بود تعداد قربانیان کرونا در ایالات‌متحده آمریکا طی 3 ماه آینده و تا ماه سپتامبر به ۲۰۰ هزار نفر برسد. روز چهارشنبه نیز «آنتونی فائوچی» عضو ارشد کارگروه کرونای کاخ سفید با بیان اینکه آمریکا هنوز در موج اول کرونا قرار دارد، گفت افزایش موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا را نمی‌توان با افزایش آزمایش‌ها توجیه کرد.

Page Generated in 0/0056 sec