احتمال کاهش نرخ مالیات عملکرد از 25 به ۲۰ درصد
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کاهش نرخ مالیات عملکرد به ۲۰ درصد را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرد. به گفته میثم زالی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، این ستاد در نامهای کاهش نرخ مالیات عملکرد به 20 درصد را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرد. در این نامه آمده است: با توجه به شرایط موجود اقتصادی و با هدف پیشگیری از آثار و تبعات ناشی از تعدیل نیروی کار یا تعطیلی واحدهای تولیدی در سال جهش تولید، در رابطه با شرکتها و واحدهای تولیدی غیرتولیدی مشروط به تثبیت یا افزایش اشتغال در سال 1399 نرخ مالیات عملکرد سالهای 97، 98 و99 از حدود 25 درصد به 20درصد کاهش یابد.
***
ارسال برگههای مالیاتی برای صاحبان خانههای خالی تا مهرماه
بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط مرکز آمار ایران بیش از ۲ میلیون واحد مسکن خالی در کشور وجود دارد و تمهیدی که برای این امر اندیشیده شده دریافت مالیات از واحدهای مسکونی بدون سکنه است که در این باره سامانه ملی املاک و اسکان طراحیشده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرارگرفته است، بنابراین تا مهرماه امسال اظهارنامههای مالیاتی برای صاحبان خانههای خالی ارسال میشود.
***
راهاندازی بورس املاک و مستغلات
وزیر امور اقتصادی و دارایی روز گذشته در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در زمینه بهبود فضای کسبوکار، اقدامات مهم و ارزشمندی انجام شده است. فرهاد دژپسند اظهار داشت: ایجاد پنجره واحد صدور مجوزهای شروع کسبوکار یکی از این اقدامات بود که طول زمان فرآیند صدور مجوزها را از 5/72 روز به 3 روز کاهش داد. وی افزود: در حال حاضر در سامانه B۴G (درگاه ملی مجوزهای کشور) زمان صدور مجوزها از ۵۵ روز در تیرماه ۱۳۹۸ به 4 روز در اردیبهشت ۱۳۹۹ کاهش یافته است که دستاوردی بسیار خیرهکننده و تحولی اساسی محسوب میشود. دژپسند همچنین در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکتهای بخش خصوصی به بازار سرمایه، گفت: شرکتهایی که در بورس پذیرش میشوند شفاف هستند اما بسیاری از این شرکتها نگران بودند سازمان امور مالیاتی به پروندهها ورود پیدا کند؛ به همین دلیل در شورای هماهنگی اقتصادی مصوبهای گذراندیم که بر اساس آن سازمان مالیاتی جز سال ۹۸ که صورتهای مالی مشخص شد به پروندههای سالهای قبل شرکتها مراجعه نخواهد کرد. وی درباره تشکیل بورس املاک و مستغلات هم افزود: خوشبختانه موفق شدیم با همکاری سازمان بورس اولین جلسه را در این رابطه برگزار کنیم. وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ۱۲ حوزه درگیر بورس مستغلات هستند، افزود: بسیاری از سازمانها همچون بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ستاد فرمان امام، تأمین اجتماعی و دانشگاه آزاد اعلام آمادگی کردند تا املاک خود را در این بورس قرار دهند. دژپسند همچنین گفت: با تأمین اجتماعی و شستا تفاهم کردیم تا ۲۱ شرکت بورسی عرضه اولیه داشته باشند. وی در ادامه بیان داشت: از هفته آینده عرضههای اولیه طی ۲ روز عرضه میشود. بورس حامی سهامداران خرد است و از اعمال ضوابط و مقررات دست برنمیدارد.
***
دولت سهام عدالت برگشتی را در قالب ETF فروخت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت: متأسفانه دولت در سال 95، پس از گذشت 10 سال از اجرای طرح سهام عدالت، باقیمانده ارزش سهام عدالت یک میلیونی مردم تا رقم 532 هزار تومان را به دولت برگشت داد و آن موقع هر چه گفتیم بخشی از این سهام را به صورت ذخیره احتیاطی برای مغایرتها در نظر بگیرید، این کار انجام نشد. اکبر حیدری اظهار داشت: باقیمانده سهام عدالت مردم که به دولت برگشت داده شد، هماکنون به صورت صندوق واسطهگری مالی یا همان ETF به مردم فروخته میشود، در حالی که اکنون حدود 2 میلیون نفر دارای کارت پرسشده سهام عدالت هستند که در سامانه سازمان خصوصیسازی به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند. وی افزود: مجلس فقط کافی است یک استفساریه بدهد و حقوق مکتسبه مردم را پیگیری کند، چون کارت پرسشده سهام عدالت این افراد، به منزله ثبت نهایی آنها در سامانه شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است و باید سهام عدالت آنها داده شود و حتی آنهایی که دعوتنامه اولیه سهام عدالت را گرفتهاند، ابتدا سهام عدالت برای آنها درنظر گرفته شده بود اما متأسفانه سال 95 دولت باقیمانده سهام عدالت را به خودش برگرداند و هیچ ذخیره احتیاطی برای این مغایرتها نگه نداشت.
***
پرداخت ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات کرونا به کسبوکارها
پس از شیوع کرونا در کشور و رکود گسترده بنگاههای اقتصادی، دولت تصمیم به اعطای تسهیلات به بیکارشدگان گرفت. پس از بررسیهای انجام شده در ستاد ملی کرونا و بنا بر اعلام بانک مرکزی، ۱۴ رسته اصلی با ۵۵ زیررسته که یک میلیون و ۲۰۰ بنگاه را دربرمیگیرد مشمول دریافت وام شناسایی شدند و برای کارفرمایان این بنگاهها پیامک برای ثبت اطلاعات در سامانه کارا ارسال شد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهارداشت: تاکنون حدود ۹۰۰ هزار نفر در سامانه ثبتنام کردهاند و در حال حاضر نیز حدود ۷۶ هزار پرونده در شعب بانکها وجود دارد. عیسی منصوری گفت: پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیبدیده از کرونا در هفتههای اخیر آغاز شده و تاکنون ۴۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.