بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه
تعهد قوی به استقلال سوریه
روسای جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در یک بیانیه مشترک بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد تاکید کردند. به گزارش فارس، نشست مجازی سران روند آستانه روز گذشته برگزار شد. حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان بعد از اتمام این جلسه مجازی در یک بیانیه مشترک تاکید کردند: منازعه سوریه هیچ راهحل نظامی نداشته و تنها از طریق روند سیاسی سوری- سوری با تسهیلگری سازمان ملل وفق قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل قابل حلوفصل خواهد بود. رؤسای جمهوری ۳ کشور همچنین عزم خود را برای مقابله با دستورکارهای جداییطلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و نیز تهدید امنیت ملی کشورهای همسایه ابراز کردند. در بخش دیگری از این بیانیه بر ضرورت توجه به مسأله شیوع کرونا در سوریه نیز توجه و تاکید شده است: همهگیری ویروس کرونا در سوریه میتواند نظام سلامت و شرایط اجتماعی، اقتصادی و انسانی سوریه را با چالش جدی مواجه کند. رؤسایجمهوری ایران، روسیه و ترکیه تحریمهای یکجانبه مغایر حقوق بینالملل بشردوستانه و منشور ملل متحد را بویژه در شرایط همهگیری «کووید-19» مردود دانستند. در این راستا، روسای جمهوری ۳ کشور بر ضرورت حیاتی فراهم کردن دسترسی بشردوستانه سریع، امن و بلامانع در سراسر سوریه برای تسکین آلام مردم این کشور تأکید کردند و از جامعه بینالملل بویژه سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه آن خواستند به دور از تبعیض، سیاسیکاری و پیششرط، کمکهای خود به تمام سوریها را افزایش دهند.
***
پیام قالیباف به رؤسای مجالس کشورهای جهان
ضرورت مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین
محمدباقر قالیباف در پیامی به روسای مجالس کشورهای جهان تاکید کرد: انتظار میرود پارلمانها نقش فعالی در مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین ایفا کنند. به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در پیامی به روسای مجالس جهان تاکید کرد: بیتردید رفتارهای غیرانسانی و ناقض حقوق بشر رژیم صهیونیستی به تشدید بحران در منطقه بویژه در سرزمینهای اشغالی انجامیده و تهدید جدی علیه صلح و امنیت جهان به شمار میرود. وی خاطرنشان کرد: مایلم در آستانه سیام ژوئن روز بینالمللی بزرگداشت پارلمانتاریسم از شما بخواهم ضمن محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در تداوم اشغال سرزمینهای فلسطینی از جمله قدس، جولان و بخشهایی از کرانه باختری، بیش از پیش به حمایت از حقوق مردم مظلوم فلسطین مبادرت ورزید. قالیباف افزود: انتظار میرود پارلمانها نقش فعالی در مقابله با الحاق کرانه باختری فلسطین ایفا کنند، زیرا امروز ملت فلسطین بیش از هر زمان دیگری به حمایت آزادیخواهان جهان جهت مقابله با سیاستهای توسعهطلبانه رژیم اشغالگر قدس نیاز دارد.
***
نیویورکتایمز:
نشست شورای امنیت، انزوای آمریکا را بیشتر آشکار کرد
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از دیپلماتها و تحلیلگران، نتیجه تلاش آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را شکست آمریکا و بیانگر انزوای آن تلقی کرد. به گزارش ایسنا، نیویورکتایمز در گزارشی درباره جلسه دیروز شورای امنیت سازمان ملل نوشت: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا خواستار تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران شد اما درخواست او با وجود چین و روسیه که این درخواست را آشکارا رد کردند و متحدان نزدیک آمریکا که در این باره تردید داشتند، با استقبال مواجه نشد. نیویورکتایمز به نقل از دیپلماتها در این گزارش مطرح کرده است: این پیشنهاد آمریکا نتیجهای جز شکست در شورای امنیت سازمان ملل در بر ندارد و حتی ممکن است به قدر کافی مورد حمایت واقع نشود که بتوان آن را به رای گذاشت. گزارش نیویورکتایمز میافزاید: تحلیلگران بر این باورند مقاومت در برابر درخواست پمپئو نه فقط از جانب رقبایی همچون چین و روسیه، بلکه از سوی متحدان مهم واشنگتن، بیانگر انزوای رو به گسترش و تاثیر رو به افول آمریکاست. این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود به نقل از هنری رم، تحلیلگر ارشد گروه اوراسیا در زمینه ایران نوشت: این نشست مثالی واضح از انزوای واشنگتن درباره مسأله ایران و همچنین مثالی برای شکست آمریکا در ۳ سال گذشته در زمینه قانع کردن دیگر اعضای توافق هستهای به پشتیبانی از رویکردش بود.
***
وصول ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهکاران بانکی
سخنگوی قوهقضائیه با بیان اینکه در دوره اخیر مدیریت قوهقضائیه در بخشهای مختلف بویژه در حوزه حقوق عمومی و معوقات بانکی ورود جدی کردیم، گفت: این موضوع در بخش قضایی و غیرقضایی دنبال میشود. در همین رابطه ارقام قابل توجهی از مطالبات بانکها با بهرهگیری از وثایق و اموال و املاک وصول شده است. به گزارش «وطن امروز» به نقل از رادیو گفتوگو، غلامحسین اسماعیلی افزود: دادگاههایی که در شعب ویژه قضایی رسیدگی جرائم اقتصادی دنبال میشود مربوط به بانکهاست. خردادماه ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی یکی از گروههای بدهکار بانکی را با پیگیری وصول کردیم. این موضوع در پروندههای مختلف در حال انجام است. اسماعیلی با اشاره به اینکه آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام میشود جزو اولویتهای کاریمان است، گفت: در سال اخیر و سال گذشته مجموعه مدیریت بانک مرکزی هم ورود کرده است؛ در زمینه بدهیها و افرادی که ارز دریافت کردند و همچنین افرادی که صادرات کردند و ارز صادراتی را وارد نکردند. در زمینه بیتالمال و حقوق عمومی تلاش میکنیم و تا الان موفقیتهای زیادی داشتهایم. وی بیان کرد هر جا به ما موضوعی اعلام شود، رسیدگی میکنیم.