printlogo


کد خبر: 221637تاریخ: 1399/4/21 00:00
گزارش «وطن امروز» از فعالیت‌های جهادی مسجدی‌ها در دوران کرونا
جهاد مسجدی‌ها در منطقه قرمز
مسؤول قرارگاه جهادی شهید اسماعیل فرجوانی: مساجد به پایگاه مبارزه با کرونا بدل شده‌اند

عباس اسماعیل‌گل: با شیوع ویروس کرونا در کشور از اسفندماه سال گذشته به علت جلوگیری از شیوع این ویروس، بسیاری از مساجد کشور به طور کامل بسته شد اما برخی متولیان مساجد از همان روزهای اول شیوع کرونا نه ‌تنها در‌های مساجد را نبستند بلکه با ارائه انواع خدمات جهادگرانه به جنگ تمام‌عیار با ویروس کرونا رفتند. ضمن احترام به کسانی که این روزها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، اقدام به بستن مساجد کرده‌اند، مساجد شهر اهواز نه ‌تنها این روزها بسته نشده که حتی به شکل هدفمند فعال‌تر هم شده ‌است. 
در ایام کرونایی هر چه از اجتماعات دوری کنیم، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسیار ضروری و مفید است اما این روزها جوانان مسجدی شهر اهواز این تهدید را به فرصت تبدیل کرده‌اند و فعالیت‌های جهادگرانه این جوانان زمانی از اهمیت بیشتری برخوردار شده که یادآور شویم این روزها شهر اهواز به یکی از شهرهای پرخطر و قرمز کرونایی بدل شده است و جهادگرانی که به وسط میدان آمده‌اند به معنای واقعی جان خود را کف دست‌شان گرفته‌اند و به جنگ تمام‌عیار با کرونا آمده‌اند. 
تنها جوانان مسجد جواد‌الائمه اهواز نیستند که در اهواز با باز گذاشتن در‌های مسجد، به امور جهادی خود مشغولند، بلکه پیش از این جهادگران مسجد امام خمینی(ره) در منطقه محروم حصیرآباد اهواز پیش‌قدم شده بودند و مسلما جهادگران مساجد دیگر شهر اهواز و استان خوزستان هم این روزها پای کار آمده‌اند که نام بردن از همه این مسجدی‌ها در این گزارش نمی‌گنجد. 
جوانان جهادگر و مسجدی اهواز که این روزها شهرشان یکی از پرخطرترین شهرها به لحاظ شیوع ویروس کروناست، خدمات متفاوت و متنوعی را به مردم مناطق محروم اهواز ارائه می‌دهند؛ از آموزش نکات بهداشتی و ایمنی درباره پیشگیری از کرونا به مردم محل گرفته تا توزیع بروشورهای مربوط از اقدامات فرهنگی جهادگران مسجدی است که در کنار این اقدامات و با کمک خیران، برخی لوازم بهداشتی را به طور روزانه به نمازگزاران و اهالی محل اهدا می‌کنند و به معنای واقعی مسجد را در شرایط سخت کرونایی اهواز به خانه امن مردم و پشتیبان آنان تبدیل کرده‌اند. 
اما فعالیت جهادگرانه جوانان مسجد صرفا به اینگونه خدمات و فعالیت‌ها منتهی نمی‌شود و این روزها با کمک‌های مردمی نسبت به خرید دستگاه‌های پمپ مواد ضدعفونی‌کننده اقدام کرده و کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف مسجد و همچنین اماکن و معابر عمومی را ضدعفونی می‌کنند که این اقدام توسط مسجدی‌های سراسر کشور به صورت مقطعی انجام می‌شود اما جوانان اهوازی با توجه به محرومیت‌ها و عدم امکانات مالی در استان خوزستان این کار را به سختی به سرانجام می‌رسانند. 
از سوی دیگر از آنجا که شهر اهواز به نسبت شهرهای بزرگ کشور از مناطق محروم بیشتری برخوردار است، بسیاری از مردم این مناطق توانایی خرید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده را ندارند که جهادگران این شهر بخش عمده‌ای از تمرکز خود را به رفع این معضل اختصاص داده‌اند و با راه‌اندازی کارگاه‌هایی نسبت به تولید ماسک و دستکش به صورت شبانه‌روزی اقدام می‌کنند و این اقلام را روزانه به بسیاری از مردم محله اهدا می‌کنند اما متاسفانه با توجه به شرایط قرمز شهر اهواز خیلی مواقع خدمات گسترده جهادگرانه مسجدی‌ها هم پاسخگوی نیازهای اساسی مردم برای مقابله با ویروس کرونا نیست و خیلی مواقع متولیان مسجد به خاطر کمبودها در مقابل مردمی که برای دریافت خدمات به مسجد رجوع می‌کنند، ابراز شرمندگی می‌کنند که اینجا می‌طلبد مسؤولان استان خوزستان و شهر اهواز هم کاملا جهادگرانه دوشادوش مسجدی‌ها به یاری مردم بیایند. 
در نتیجه اگر بگوییم این روزها مساجد شهرهای مختلف استان خوزستان به نوعی به سنگری برای مقابله با ویروس کرونا تبدیل شده‌اند، اغراق نکرده‌ایم و سایر مساجد کشور هم این روزها می‌توانند با کمک خیران محله‌های خود و با اضافه شدن کاربری‌های بهداشتی و درمانی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا نقش‌آفرینی کنند، منتها این امر مستلزم حضور افرادی دغدغه‌مند و آتش به اختیار است که امیدواریم این حرکت خودجوش و جهادگرانه جوانان مساجد اهواز به سراسر کشور تسری یابد و مساجد به عنوان بازویی برای مراکز بهداشت و درمان کشور در کنار مردم همچنان خدمت‌رسانی کنند. 
همان‌طور که پیش از این اشاره شد، مسجد جوادالائمه(ع) شهر اهواز یکی از همین پایگاه‌های جهادگرانه فعال در استان خوزستان است که جوانانش این روزها فداکارانه وسط میدان جهاد آمده‌اند. در ادامه با حجت‌‌الاسلام علی داریوند، مسؤول قرارگاه جهادی شهید اسماعیل فرجوانی اهواز درباره شرایط سخت فعالیت‌های جهادگران این مسجد صحبت شده است. 
 
* برپایی کارگاه ماسک در خانه مادر شهید
حجت‌‌الاسلام علی داریوند ابتدا درباره مسجد جوادالائمه(ع) گفت: این مسجد میراث‌‌دار انسان‌های بزرگی مثل شهید حاج‌اسماعیل فرجوانی، فرمانده گردان کربلای لشکر ولیعصر(عج) است و اینکه بچه‌های مسجد جوادالائمه(ع) در روزهای حساس کرونایی با تمام توان مشغول جهاد هستند صرفا از برکت شهدای مسجد نشأت می‌گیرد. وی ادامه داد: در همان روزهای اول شیوع کرونا بلافاصله برای مقابله با این ویروس برنامه‌ریزی کردیم و از آنجا که گروه جهادی‌ مسجد چند سال مشغول طرح‌های محرومیت‌زدایی بوده است، بسیج نیروهای جوان جهادی در این شرایط کار سختی نبود و مسجد را به مهم‌ترین پایگاه هر محله برای مبارزه با کرونا بدل کردیم. اولین موردی که فراهم کردیم، اقلام ضدعفونی بود. از روزهای اول، خیابان‌های محله، همه معابر و حتی مشاعات آپارتمان‌ها را ضدعفونی کردیم. 
داریوند تصریح کرد: پس از آنکه اقلامی مثل ماسک، دستکش و وسایل ضدعفونی کمیاب شد، از داروخانه‌های محله که پیگیری می‌کردیم، می‌‌گفتند کمبود اقلام بهداشتی داریم. چند نفر از بچه‌های مسجد داوطلب شدند که پیگیر اقلام بهداشتی برای رسیدن به دست داروخانه‌ها و توزیع در محل شوند. 
مسؤول قرارگاه جهادی شهید اسماعیل فرجوانی در ادامه به برپایی کارگاه ماسک اشاره کرد و گفت: مادر شهید صادقی، از شهدای مسجد جوادالائمه، چند سالی است منزلش را تبدیل به کارگاه دوخت ملزومات حجاب کرده است که با شیوع ویروس کرونا و با همکاری جهادگران مسجد، این کارگاه به تولید ماسک تغییر کاربری داد و روزانه بیش از هزار ماسک در همین کارگاه تولید می‌شود. وی گفت: در ادامعه فعالیت‌های‌مان سعی کردیم به بیمارستان‌ها هم کمک‌رسانی کنیم و در حوزه پرستاری کمک کنیم اما با توجه به اینکه رویکرد مسؤولان احتیاط بود، تصمیم بر این شد که فعلا فقط به پشتیبانی ورود کنیم و به فعالیت‌هایی چون تهیه و توزیع بسته‌های میوه به طور روزانه بین بیماران و کارکنان بیمارستان رازی و اهدای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های نیازمند بسنده کردیم. 
این جهادگر در پایان گفت: از روزهای آغاز مبارزه حق با کفر در صدر اسلام تاکنون، مسجد پایگاه اجتماعی مسلمانان بوده و به نوعی قدیمی‌ترین سنگر مبارزه محسوب می‌شود. در روزهای قرنطینه که سنگر مسجد، از برپایی فریضه پر از معنویت نماز جماعت باز مانده، قاب‌های دیگری از مبارزه به تصویر کشیده شد. ثمره شور، عشق و اخلاص مسجدی‌ها در روزهای همدلی بود که مساجد را در سراسر کشور به پایگاه‌های مبارزه با کرونا بدل کرد. مسجد جوادالائمه(ع) اهواز تنها یک نمونه از همین سنگرهاست.

Page Generated in 0/0062 sec