دیروز باز هم آمار جانباختگان کرونایی بیش از 200 نفر اعلام شد تا مجموع درگذشتگان ناشی از این بیماری مرز 13 هزار نفر را رد کند. به گزارش «وطن امروز»، تیر کاری بیماری «کووید- 19» در تیرماه برای مبتلایان به کرونا زهرآلودهتر از ماههای گذشته عمل میکند، چراکه آمار جانباختگان در این ماه رقم بسیار بالایی را نشان میدهد. در چنین شرایطی جامعه پزشکی با گلهمندی از کمتوجهی خیلیها، نسبت به عادیانگاری ابتلا به کرونا و بیتوجهی مسؤولان اجرایی در ایجاد برخی محدودیتها و... نگرانکننده است، زیرا دولت نسبت به این امر اقدامی جدی نکرده و با وجودی که همه منتظر بودند رئیسجمهور ابتدای هفته جاری الزاماتی را برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اعلام کند اما اینطور نشد. البته خروجی این بیتوجهیها مرگ 203 نفر فقط در ۲۴ ساعت بوده است. دیروز سخنگوی وزارت بهداشت در این باره از شناسایی ۲هزار و ۳۴۹ بیمار جدید «کووید- 19» در کشور و فوت ۲۰۳ نفر از بیماران طی ۲۴ ساعت خبر داد. دکتر سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دیروز 2 هزار و ۳۴۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید- 19» در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۵۸۱ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران «کووید- 19» در کشور به ۲۵۹ هزار و ۶۵۲ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: متأسفانه با جان باختن این ۲۰۳ بیمار «کووید- 19» مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۳۲ نفر رسید. به گفته لاری، ۳۳۷۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید- 19» هم در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی همچنین افزود: تاکنون یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۹۶۷ آزمایش تشخیص «کووید- 19» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: همانند روزهای گذشته، استانهای خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و مازندران در وضعیت قرمز و همچنین استانهای تهران، فارس،کرمان، البرز، کهگیلویهوبویراحمد، گلستان، بوشهر، هرمزگان و آذربایجان شرقی در وضعیت هشدار قرار دارند.
* درخواست اهدای پلاسمای خون همه گروههای خونی
بیماران کرونایی درکلانشهرهای کشور به پلاسمای بهبودیافتگان این بیماری نیاز دارند. سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به وضعیت اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان «کووید- 19» گفت: درخواستها برای پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در استانهای تهران، اصفهان، گیلان، مازندران، البرز و فارس زیادتر است. دکتر بشیر حاجیبیگی با اشاره به آخرین وضعیت جمعآوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا، گفت: تاکنون بیش از ۳۴۰۰ نفر از افراد بهبودیافته از بیماری «کووید- 19» در سراسر کشور جهت اهدای پلاسما به ۲۲ مرکز مختص این کار در انتقال خون مراجعه کردهاند. وی افزود: از این تعداد مراجعهکننده ۲۷۰۰ واحد پلاسما اهدا شده است. باید توجه کرد که بیشترین میزان مراجعات به ترتیب در استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی و کرمانشاه بوده است.حاجیبیگی ادامه داد: با توجه به درخواست بالای پزشکان و تقاضای زیاد برای پلاسمای بهبودیافتگان «کووید- 19» و همچنین با توجه به میزان تاثیرگذاری درمان با پلاسما در بیماران مبتلا به کرونا، از افرادی که به کرونا مبتلا شده و اکنون بهبود یافتهاند، خواستاریم جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند. سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه نیاز به اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان «کووید- 19» در کلانشهرها بیشتر است، گفت: درخواستها برای پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در استانهای تهران، اصفهان، گیلان، مازندران، البرز و فارس زیادتر است. در عین حال این افراد با همه گروههای خونی مراجعه کنند.
* احتمال ابتلای همزمان به «کووید- ۱۹» و آنفلوآنزا
کارشناسان معتقدند با شروع فصل سرما، تمهیدات لازم برای درمان افرادی که همزمان دچار 2 ویروس کشنده کرونا و آنفلوآنزا میشوند، ضروری است. این تمهیدات میتواند شامل بازنگری در پروتکلهای تشخیصی به منظور شناسایی بهتر موارد دچار عفونت مضاعف آنفلوآنزا و «کووید- 19» باشد. در این باره دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره احتمال ابتلای همزمان به ویروس کرونا و آنفلوآنزا، توضیحاتی ارائه داد. با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان، سوالی که مطرح میشود این است که با شروع فصل پاییز و زمستان، آیا ممکن است فردی همزمان به «کووید- 19» و آنفلوآنزا مبتلا شود یا خیر. بر اساس مقالات منتشرشده در مجلات علمی معتبر، امکان ابتلای همزمان به این 2 بیماری وجود دارد. گزارشهای موردی در این باره در کشورهای اسپانیا، ایران، ژاپن و چین اعلام شده است. در ایران بر اساس گزارشی در یکی از بیمارستانهای شیراز، 4 بیمار به صورت همزمان به آنفلوآنزا و «کووید- 19» مبتلا شدند.