printlogo


کد خبر: 222266تاریخ: 1399/5/4 00:00
تعداد مبتلایان‌کرونا در کشور به 286523 و شمار قربانیان به 15289 نفر رسید
محدودیت‌ها تمدید شد
۲۱۵ بیمار «کوویدـ ۱۹» طی ۲۴ ساعت جان خود را از دست دادند

اسدالله خسروی: با وجود تاکید کارشناسان بهداشت بر بازگشت دوباره محدودیت‌ها به دلیل افزایش مبتلایان و جان‌باختگان در موج دوم شیوع ویروس کرونا اما فعالیت‌ اصناف، ادارات، مشاغل و کسب‌و‌کارها همچنان ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، ویروس کرونا در موج دوم در حال جولان است و به دلیل قدرت بالای سرایت، تمام رده‌های سنی را درگیر کرده است. 
فوت بیش از 200 نفر و ابتلای نزدیک به 3 هزار نفر در هر شبانه‌روز، نشان می‌دهد که موج دوم این بیماری بسیار خطرناک‌تر از موج اول است. بی‌توجهی بسیاری از افراد جامعه نسبت به رعایت اصول بهداشت فردی و فاصله‌گذاری اجتماعی درکنار مقاومت دولت در برابر بازگشت محدودیت‌ها و ممانعت از ترددهای بی‌مورد موجب شده است در پی شیوع گسترده ویروس کرونا تخت‌های بیمارستان‌ها دیگر گنجایش بیماران کرونایی را نداشته باشند و کادر پزشکی روز به روز خسته‌تر شود. علاوه بر این، نگرانی خانواده‌ها از چرخش شیوع این بیماری به سمت کودکان و نوجوانان فشار روحی و روانی زیادی را به والدین تحمیل کرده است. در چنین شرایطی فعالیت صنوف و مشاغل همچنان پابرجاست و ادارات با تمام ظرفیت کار می‌کنند. دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره رشد آمار فوتی‌ها در یک ماه اخیر گفت: برخلاف پیش‌بینی برخی‌ها مبنی بر اینکه کرونا در تابستان ضعیف عمل می‌کند اما متاسفانه این ویروس هزارچهره در تابستان جنب و جوش بسیار بالایی دارد و با ماهیت متغیر کمین کرده و توان بسیار زیادی هم در انتقال و هم کشتار دارد. وی با بیان اینکه هم دولت و هم مردم از نیمه فصل بهار کرونا را رها کردند، افزود: با رفع محدودیت‌ها توسط دولت، خیلی‌ها با بی‌توجهی نسبت به پروتکل‌های بهداشتی، باعث تشدید شیوع این بیماری در کشور شدند که قرار گرفتن 25 استان در وضعیت زرد و قرمز طی چند روز گذشته مؤید این بی‌توجهی‌هاست. 
مردانی با تاکید بر اینکه دولت باید نسبت به بازگشت دوباره محدودیت‌ها اقدام کند، افزود: اگر بخش عمده‌ای از محدودیت‌ها دوباره اعمال شود، بی‌شک شاهد مرگ‌و‌میر روزانه بیش از 220 بیمار کرونایی نخواهیم بود. 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع سراسری بیماری کرونا و نیز خستگی کادر پزشکی و تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستانی، لازم است 70 درصد محدودیت‌ها بازگردد. 
مردانی قطع زنجیره ویروس کرونا را در گرو ایجاد محدودیت‌ها و رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی عنوان کرد و افزود: ادارات اکنون با تمام ظرفیت کار می‌کنند و مشاغل و کسب‌و‌کارها در حال فعالیتند، این در حالی است که باید نیمی از کارکنان ادارات و مشاغل و صنوف در این شرایط تعطیل باشند. از سوی دیگر مردم همچنان مسافرت می‌روند و دورهمی‌ها پابرجاست که باید نسبت به این موارد تجدیدنظر کنند. در همین ارتباط استاندار تهران دیروز از ادامه محدودیت‌های اخیر وضع شده خبر داد. انوشیروان محسنی‌بندپی درباره وضعیت محدودیت‌هایی کرونایی اعلام کرد دورکاری کارمندان تا چهارشنبه و محدودیت‌های کرونایی در استان یک هفته دیگر تمدید شد.
 
* 215 جان‌باخته در یک شبانه‌روز 
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در حالی بر ایجاد محدودیت‌ها برای کاهش مرگ‌و‌میر و همه‌گیری ویروس کرونا تاکید دارد که سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته از شناسایی ۲ هزار و ۴۸۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور طی ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه خبر داد. سیما سادات‌لاری گفت: طی شبانه‌روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۴۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۵۰۴ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲۸۶ هزار و ۵۲۳ نفر رسید. سادات‌لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۵ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۲۸۹ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۳۶۵۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. 
 
* چاره‌ای جز زندگی حداقل یک ساله با کرونا نداریم
با وجود آن که دانشمندان ایرانی توانسته‌اند به موفقیت‌های قابل توجهی در کشف واکسن کرونا برسند اما معاون کل وزیر بهداشت می‌گوید: تا زمان در اختیار قرار گرفتن واکسن باید راهکار ما رویکرد تغییر رفتار اجتماعی مردم باشد. ایرج حریرچی معتقد است: چاره‌ای جز این نداریم که مناسبات اجتماعی را تغییر دهیم.  باید از تمام ظرفیت‌ها و اقشار اعم از روحانیون، ریش‌سفیدان، نهاد خانواده، سلبریتی‌ها و... برای تغییر نگرش مردم و کاهش تماس اجتماعی استفاده کرد. حریرچی بیان کرد: تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا این روزها ۵۰ درصد بیشتر از ایام پیک اول در اسفند و فروردین است. میزان مرگ‌و‌میر در پاییز و زمستان بیشتر از تابستان خواهد بود. وی با اشاره در پیش بودن مناسبت‌های مذهبی در کشور، خاطرنشان کرد: اجتماعات در این ایام باید به حداقل برسد و به جای اینکه اطعام انجام گیرد، بهتر است نسبت به نذر ماسک اقدام شود.

Page Generated in 0/0162 sec