بررسی آخرین اقدامات ایران و هند در طرح توسعه بندر بهشتی چابهار
جلسهای با حضور 3 معاون وزیر راهوشهرسازی و سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، با هدف تامین تجهیزات مورد نیاز طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد.
امیرمحمود غفاری، معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راهوشهرسازی درباره این جلسه اظهار داشت: این جلسه به دعوت معاونت برنامهریزی وزارت راهوشهرسازی و با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور برگزار شد.
وی افزود: این جلسه با هدف تأمین ریل، سوزن، سیگنالینگ و تجهیزات مورد نیاز برای طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار و پسکرانه حملونقلی آن برگزار شد که کشور هند نسبت به اعطای خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری اقدام کرده است.
معاون وزیر راهوشهرسازی تصریح کرد: برای تسریع در عملیاتی کردن فرآیندهای کاری در این جلسه با حضور سفیر ایران در هند و معاونان وزیر راهوشهرسازی مقرر شد بر اساس توافقات حاصله موضوع از طریق سفیر ایران و وزارت امور خارجه پیگیری و رایزنیهای دیپلماتیک لازم در این ارتباط انجام شود.
***
کشاورزان با کمبود کود اوره مواجهند؛ قیمت رکورد زد
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از کمبود کود اوره مورد نیاز کشاورزان خبر داد و گفت: این مساله کشاورزان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. سیدجعفر حسینی در گفتوگو با مهر تاکید کرد: توزیع کود اوره به صورت قطرهچکانی انجام میشود. وی با بیان اینکه کود اوره تولید داخل است و نیاز به واردات نداریم، افزود: نکته اینجاست با وجود تولید مناسب، چرا باز هم در داخل کمبود داریم؟
حسینی ادامه داد: کود اوره مورد نیاز بخش کشاورزی سالانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برآورد میشود اما هیچگاه این میزان از طرف پتروشیمیها برای بخش کشاورزی تخصیص داده نشده است. وی تصریح کرد: از طرف دیگر وزارت جهاد کشاورزی کود اوره را فقط برای ۸ محصول کشاورزی تأمین میکند اما آیا محصولات دیگر نیازی به کود ندارند؟ کشاورز چگونه باید برای سایر محصولات کود تأمین کند؟ این امر سبب شده کشاورزان برای تأمین کود مورد نیاز به دلالان رو آورند.
این فعال بخش خصوصی همچنین اضافه کرد: قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره در برخی مناطق کشور به ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان رسیده که به نوعی یک رکورد حساب میشود.
***
پشت پرده تلاش برای کسب مجوز تأسیس کارخانه فولاد
عضو هیأتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه سیاست قیمتگذاری دستوری و چند نرخی شدن کالا و ارز، موجب ایجاد رانت و ویژهخواری میشود، گفت: صنعت فولاد همانند برخی صنایع دیگر تحت تأثیر قیمتهای جهانی است و نمیتوان بدون اعتنا به قیمتهای جهانی، به تنظیم بازار داخلی پرداخت. سیدرضا شهرستانی با انتقاد شدید از سیاستهای معاونت معدنی وزارت صمت درباره تعیین کف و سقف قیمتی برای معاملات ورق فولادی در بورس کالا، افزود: فروش مقاطع فولادی با قیمت پایه و حداقلی، انگیزه تولیدکنندگان را برای عرضه محصولات در بورس کالا کم کرده و آنها را به سمت فروش در بازار آزاد و یک فضای غیرشفاف ترغیب میکند. وی با تأکید بر اینکه همه ورقهای فولادی باید در بورس کالا به فروش برسد، تصریح کرد: برای مثال قیمت ورق گرم در بورس کالا حدود 6 هزار تومان است اما در بازار آزاد به قیمت 12 هزار تومان به فروش میرسد که این امر موجب ایجاد رانت 40 هزارمیلیارد تومانی در این حوزه شده است. شهرستانی با انتقاد از صدور بیرویه مجوز تأسیس کارخانههای فولاد توسط وزارت صمت، گفت: مصرف سالانه کشور ما از صنعت فولاد 5/2 میلیون تن است، در صورتی که امروز این مجوزها ظرفیت تولید در کشور را به 20 میلیون تن میرساند و هر روز شاهد افزایش آن هستیم.
عضو هیأتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: هدف برخی از این فعالان برای پیگیری کسب مجوز، دریافت 100 تن سهمیه ماهانه سامانه بهینیاب است تا از طریق عرضه آن به بازار آزاد درآمدی حدود 6میلیارد تومان کسب کنند. شدت این ویژهخواری به حدی است که با فروش ۲ ماهه این سهمیه در بازار آزاد هزینه تأسیس کارخانه جبران خواهد شد. وی عرضه فولاد به مشتریان خاص برخی تولیدکنندگان به شیوه مچینگ را اقدامی نادرست خواند و افزود: بهترین راه برای کنترل شرایط فعلی بازار فولاد، آزادسازی و مشارکت در عرضه و به رسمیت شناختن تقاضای همه واحدهای صنعتی است. با حذف نرخهای دستوری و سهمیهبندیها در صنعت فولاد، سازوکار بازار خود را تنظیم خواهد کرد.
***
قیمت طلا رکورد تاریخی شکست
قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی از رکورد تاریخی خود عبور کرد. روز گذشته برای نخستینبار در تاریخ، قیمت هر اونس طلا از مرز 1900 دلار عبور کرد و به 1905 دلار و 70 سنت رسید. پیش از این در 29 آگوست سال 2011 (7 شهریور 1390) قیمت جهانی طلا رکورد 1883 دلار و 70 سنت را ثبت کرده بود.