printlogo


کد خبر: 222769تاریخ: 1399/5/15 00:00
همزمان با خروج نیروهای فدرال از پورتلند و آزادی عمل بیشتر خبرنگاران، تصاویر جدیدی از شدت خشونت‌ها علیه معترضان منتشر شد
جهنم پورتلند
انتشار تصاویر جدید از جراحات و آسیب‌های وارده به معترضان در پورتلند نشان می دهد تظاهرات در این شهر شباهت بسیاری به جنگ شهری دارد

گروه بین‌الملل: «صورت‌های ورم کرده»، «استخوان‌های شکسته» و «دست و پاهای باتوم خورده» نخستین تصویری است که این روزها از پورتلند به دنیا مخابره می‌شود. اعتراضاتی که ۲ ماه و اندی پیش در اعتراض به قتل سیاه‌پوست 46 ساله آمریکایی از مینیاپولیس شروع شد و ترامپ امیدوار بود یک هفته‌ای بتواند آن را کنترل کند، حالا نه فقط سرکوب نشده، بلکه در حال تبدیل شدن به بخش جدیدی از هویت جامعه آمریکاست. دولت آمریکا که تا ۳ ماه دیگر باید انتخابات ریاست‌جمهوری را برگزار کند، حالا در فجیع‌ترین شکل ممکن و جلوی دوربین‌ها مشغول خلق «جهنم» در شهرهایی است که معترضان حضور دارند. دولتی که در مواجهه با دیگر دولت‌ها بویژه آنها که «بله قربان گو»یش نیستند از واژه «حق اعتراض» استفاده می‌کند، خود در مواجهه با معترضان از هیچ کاری رویگردان نیست. انتشار تصاویر خشونت‌آمیز رویه رسانه‌ها نیست ولی چه می‌شود کرد که در توصیف وحشی‌گری دولت آمریکا در برخورد با معترضان راهی جز این نیست.
به گزارش «وطن امروز»، وب‌سایت اورگانین در گزارشی به تحولات اخیر در شهر پورتلند ایالت اورگان آمریکا پرداخته و با انتشار تصاویری خشونت نیروهای فدرال و پلیس آمریکا علیه معترضان به نژادپرستی و تبعیض نژادی را به تصویر کشیده است. در این گزارش که با عنوان «سوختگی، جراحات خونین و استخوان‌های شکسته، صدماتی است که به معترضان در اعتراضات پورتلند وارد آمده است»، منتشر شده، تصاویری هولناک از خشونت نیروهای امنیتی آمریکا علیه معترضان دیده می‌شود. پورتلند یکی از شهرهایی است که در ۲ ماه اخیر بیشترین میزان درگیری بین نیروهای امنیتی و مردم معترض در آن گزارش شده است. از زمان آغاز تظاهرات‌ها در آمریکا، پلیس به خشونت‌های بی‌اندازه‌ای برای مقابله با معترضان متوسل شده و از روش‌های مختلف برای سرکوب اعتراضات استفاده کرده است. بسیاری از تحلیلگران گفته‌اند توسل نیروهای پلیس به این تاکتیک‌های خشن و بی‌رحم در تظاهرات‌ها یکی از عوامل تشدید اعتراض‌ها و دامن زدن به خشونت‌های بیشتر بوده است. نهادهای رسمی آمریکا تاکنون هیچ گزارش جامع و منسجمی از آمارهای مربوط به شمار افراد کشته و زخمی‌شده در این تظاهرات‌ها ارائه نکرده‌اند. اما بر اساس تصاویر انتشاریافته از پورتلند، اخبار غیررسمی، آمار کشته‌ها و زخمی‌های ۲ ماه گذشته را ده‌ها نفر عنوان کرده است. ترامپ در هفته‌های گذشته با اعزام نیروهای امنیتی ضدشورش به پورتلند که البته نام و نشان خاصی هم نداشتند باعث شد درگیری‌ها و خشونت‌ها در این شهر بشدت افزایش یابد. اعزام این نیروها حتی از سوی سازمان ملل نیز مورد سوال قرار گرفته و استفاده از این نیروها را منافی امنیت عمومی و حقوق بشر اعلام کرده بود. در همین حال مسأله پوشش اخبار و نحوه برخورد با رسانه‌ها در پورتلند از سوی نیروهای امنیتی هم مسأله‌ساز شده است. در همین ارتباط چندین نفر از قانونگذاران در کنگره از معاون سابق وزیر امنیت داخلی آمریکا در امور تحلیل و اطلاعات خواستند به دنبال انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه وزارت امنیت داخلی به طور فعالانه گزارش‌های اطلاعاتی را درباره خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که استقرار نیروهای فدرال در شهر پورتلند ایالت اورگان را پوشش می‌دهند، جمع‌آوری کرده است، پاسخگو باشد. سناتورهایی که همگی اعضای کمیته اطلاعاتی سنا هستند، در بیانیه‌ای گفتند: ما بشدت نسبت به نقش و عملیات وزارت امنیت داخلی و بویژه دفتر تحلیل و اطلاعات در رابطه با اعتراضات در پورتلند، نگران شده‌ایم. علاوه بر پورتلند، اعتراضات این هفته در نیویورک، نیومکزیکو، لس‌آنجلس، شیکاگو، سن‌دیگو، تگزاس و نیوجرسی نیز دنبال شد. اعتراضات در شهر نیوبرونزویک در ایالت نیوجرسی با هدایت گوین کار، مادر اریک گارنر که 6 سال قبل توسط مأموران پلیس به قتل رسید، برگزار شد. معترضان در این تظاهرات با در دست داشتن پلاکاردهایی، شعارهایی را در مخالفت با رفتارهای خشونت‌آمیز و نژادپرستانه پلیس آمریکا سر دادند. اریک گارنر 17 جولای 2014 میلادی توسط مأموران پلیس نیویورک به قتل رسید. گارنر در زمان کشته شدن، غیرمسلح بود. 
 
* اعتراض معلمان آمریکایی به بازگشایی فیزیکی مدارس
علاوه بر تظاهرات اعتراضی علیه نژادپرستی، گروهی از معلمان آمریکایی هم در برخی ایالت‌ها به تصمیم برخی فرمانداران برای ادامه بر‌گزاری کلاس‌ها به صورت حضوری اعتراض کردند. به نوشته خبر‌گزاری رویترز، این معلمان شعار‌هایی را روی اتومبیل‌های خود نوشته یا پلاکارد‌هایی را با پیام‌های مختلف در دست گرفتند و به همراه دیگر کارکنان مدرسه در خیابان‌ها کاروان به راه انداختند. معلمان آمریکایی خواستار ادامه بر‌گزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین هستند تا زمانی که آزمایش‌ها روی کرونا نشان دهد کلاس‌ها برای باز‌گشت دانش‌آموزان امن است و مدارس نیز پرستاران و مشاوران بیشتری را به کار بگیرند. معلمان در شهر‌های شیکاگو، میلواکی و فیلادلفیا در این اعتراضات بوق‌های اتومبیل‌ خود را به صدا درآوردند. تظاهرات‌کنندگانی نیز در خارج از اتاق باز‌رگانی شهر لس‌آنجلس به راهپیمایی پرداختند. در ایالت کانکتیکت نیز حدود ۴۰۰ اتومبیل با تشکیل یک کاروان به تظاهرات پرداختند. بنا بر اعلام دانشگاه «جان هاپکینز»، با شناسایی ۴۷ هزار مبتلای جدید به کرونا در آمریکا، مجموع مبتلایان به کرونا به مرز 4.713.000 نفر و شمار فوتی‌ها با افزایش۵۵۷ نفری به 155.398 نفر رسید. ایالت کالیفرنیا با ۵۲۲ هزار مورد ابتلا و 9560 قربانی، به کانون کرونا در آمریکا تبدیل شده است. 
 
* ترامپ: حق دارم رأی‌گیری پستی را متوقف کنم
همزمان با تداوم خشونت‌ها و اعتراضات در آمریکا، ترامپ همچنان به دنبال بازی با افکار عمومی و پیگیری منافع شخصی‌اش است. روز گذشته رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد این حق را دارد که ایالت‌ها را با وجود شیوع ویروس کرونا از اجرای رأی‌گیری پستی باز دارد. رأی‌گیری پستی ایده دموکرات‌ها‌ برای دوران کروناست و ترامپ معتقد است در این روش امکان تقلب زیاد است. به نوشته وبگاه «نیشن»، رئیس‌جمهور آمریکا که بشدت با بر‌گزاری انتخابات به صورت پستی مخالف است، خطاب به خبرنگاران گفت: «با اینکه این حق را دارم که یک فرمان اجرایی برای متوقف کردن این اقدام، امضا کنم اما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم».  وی در ادامه افزود: «اما خواهیم دید چه خواهد شد. ما از ایالت نوادا شکایت می‌کنیم که البته کار‌هایش انجام شده و احتمالا فردا پرونده آن را تشکیل می‌دهیم».  اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که روز گذشته «استیو سیسولاک»، فرماندار دموکرات ایالت نوادا، طرحی را به امضا رساند که بر اساس آن هر یک از رأی‌دهندگان در این ایالت برگه رأی را برای انتخابات ماه نوامبر از طریق پست در‌یافت خواهند کرد و دیگر لازم نیست برای این منظور درخواستی بدهند. ترامپ نیز در پاسخ به اقدام وی در پیامی توئیتری نوشت: «در کودتایی شبانه، فرماندار نوادا با پارتی‌بازی امکان برنده شدن در ایالت را از جمهوری‌خواهان سلب کرد. اداره پست هرگز نمی‌تواند از پس حجم آرای پستی بدون آمادگی برآید». رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه پیام خود ضمن تهدید فرماندار نوادا، نوشت: «[فرماندار نوادا] در حال سوء‌استفاده از کووید (بیماری کووید-۱۹) است تا از این ایالت سرقت کند. در دادگاه تو را خواهم دید». ترامپ که پیش از این نیز بارها از رأی‌گیری پستی انتقاد کرده بود در پیامی توئیتری به صورت ضمنی خواستار تعویق زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شد. این در حالی است که «مارک میدوز» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید روز یکشنبه گفت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا طبق برنامه، روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار خواهد شد.
 
* انتقاد شدید پلوسی از بی‌توجهی به وضعیت مردم
در حالی که ترامپ سرگرم برنامه‌های انتخاباتی است، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا  از بی‌تفاوتی نمایندگان حزب جمهوری‌خواه آمریکا نسبت به وخامت اوضاع  در این کشور با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا انتقاد کرد. «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و از اعضای حزب دموکرات این کشور در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت: «کشور ما در وضعیت اضطراری قرار دارد. مردم در حال رنج کشیدن هستند اما جمهوری‌خواهان درخواست‌ها برای کمک را  نادیده می‌گیرند». پلوسی در گفت‌وگویی دیگر با شبکه خبری «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» نیز گفت: «در سراسر کشور، خانواده‌ها ساعت‌ها در صف غذا برای کودکان‌شان می‌ایستند. جمهوری‌خواهان نیز با امتناع از کمک‌رسانی، عدم همدلی با مردم را نشان می‌دهند». رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا  چندی قبل نیز با انتقاد از عملکرد ترامپ در کنترل این بیماری همه‌گیر گفت: به نظر من نام جدید ترامپ، «آقای بدترکُن اوضاع» است.
 
***
[ابعاد جدید جنگ چین و آمریکا]
بعد از قوت گرفتن احتمال اخراج خبرنگاران چینی از خاک ایالات متحده در پی امتناع واشنگتن از تمدید روادید آنها، وزارت خارجه چین دیروز رسما از اقدام متقابل خبر داد. به نوشته خبرگزاری رویترز، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین طی نشست خبری گفت از تمدید نشدن روادید خبرنگاران چینی مستقر در ایالات متحده، بعد از تصویب قانون محدود کردن روادید خبرنگاران چینی به ۹۰ روز توسط واشنگتن در ماه مه مطلع است. ونبین در ادامه توضیح داد: «ما از آمریکا می‌خواهیم سرکوب سیاسی رسانه‌های چین و خبرنگارانش را متوقف کند یا اینکه مجبور خواهیم شد اقدامات مناسب و ضروری را برای حفاظت از منافع مشروع خود انجام دهیم». به نوشته وبگاه «سی‌جی‌تی‌ان»، وی با تایید احتمال مشمول شدن خبرنگاران آمریکایی مستقر در هنگ‌کنگ ذیل اقدام تلافی‌جویانه پکن، اظهار داشت: «اینکه خبرنگاران آمریکایی در هنگ‌کنگ را هدف بگیریم، ذیل قدرت دیپلماتیک دولت مرکزی [چین] قرار دارد».  آمریکا از تاریخ 11 مه ‌ویزای خبرنگاران چینی را به مدت 90 روز با امکان تمدید محدود کرده است. هنوز مشخص نیست چه تعداد خبرنگار چینی تحت تاثیر این سیاست قرار گرفته یا چه تعداد از آنها در صورت پایان مهلت ویزا مجبور به ترک خاک آمریکا هستند. چین نیز در اقدامی متقابل در سال جاری میلادی خبرنگاران 3 نشریه نیویورک‌تایمز، وال‌استریت‌ژورنال و واشنگتن‌پست را از این کشور اخراج و تهدید کرده است هرگونه اقدام دولت آمریکا علیه خبرنگاران چینی را تلافی خواهد کرد. دیپلمات چینی سپس به موضوع تصمیم آمریکا برای تحریم شرکت‌های نرم‌افزاری چینی و به صورت خاص نرم‌افزار شبکه اجتماعی تیک‌تاک پرداخت و این اقدام واشنگتن را «زورگویی آشکار» توصیف کرد. در همین ارتباط  روزنامه چاینادیلی دیروز در مطلبی نوشت پکن با سرقت از شرکت فناوری این کشور از سوی آمریکا موافقت نخواهد کرد و به اقدام واشنگتن در مجبور کردن شرکت «بایت‌دنس» برای فروش اپلیکیشن تیک‌تاک به شرکت مایکروسافت زیر قیمت واقعی آن واکنش نشان خواهد داد. در مطلب چاینادیلی آمده است: زورگویی آمریکا به شرکت‌های فناوری چین نتیجه نگرش حاصل جمع صفر سیاست «آمریکا در اولویت قرار دارد» است و چاره‌ای برای چین جز قبول شکست یا نبرد خونین در حوزه فناوری باقی نگذاشته است. به گفته این روزنامه، چین در صورت اجرایی شدن سیاست زورگویانه آمریکا، راه‌های بسیاری برای پاسخ خواهد داشت.

Page Generated in 0/0070 sec