printlogo


کد خبر: 223025تاریخ: 1399/5/23 00:00
رئیس‌جمهورآمریکا می‌گوید محبوب‌ترین فرد در تاریخ این کشور است
ترامپ: کرونا نبود، جورج واشنگتن هم حریفم نمی‌شد

گروه بین‌الملل: سخنان عجیب و غریب رئیس‌جمهوری آمریکا انگار تمامی ندارد! وی حتی وقتی از کشتار گسترده مردم آمریکا بر اثر کرونا سخن می‌گوید، به جای آنکه از سوءمدیریت دولتش عذرخواهی کند، از عملکرد دولت خود تمجید می‌کند و اینکه اگر من نبودم تلفات چند برابر می‌شد. «خود گویی و خود خندی»‌های ترامپ هر روز سوژه جدیدی برای رسانه‌های دنیا می‌سازد و اگر چه برای مردم آمریکا طی 4 سال گذشته به امری بدیهی و عادی تبدیل شده اما تصویری که در دیگر کشورها دارد، بخشی از روند افول آمریکاست. کشوری که روسای‌جمهورش زمانی داعیه‌دار نظام سرمایه‌داری و لیبرالیسم بودند، حالا به روزگاری افتاده که روانشناسان بیش از هر طیفی درباره بیماری‌های مزمن روحی رئیس‌جمهورش سخن می‌گویند و با هر جمله‌ای، راهی به درون پریشان او می‌جویند. دونالد ترامپ که تا همین سال گذشته صرفا عملکرد خود را با عملکرد رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا یعنی باراک اوباما مقایسه می‌کرد، حالا می‌گوید اگر کرونا نبود، حتی جورج واشنگتن هم به پای محبوبیت وی نمی‌رسید. وی با این حرف عملا خود را محبوب‌ترین چهره تاریخ آمریکا خواند.
 به گزارش «وطن امروز»، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در یک گفت‌وگوی رادیویی با اشاره به محبوبیت بالای خود نزد آمریکایی‌ها گفت: حتی جورج واشنگتن، نخستین رئیس‌جمهور آمریکا نیز پیش از پاندمی کرونا برای پیروزی در برابر من در انتخابات ریاست‌جمهوری کار سختی داشت. وی افزود: نمی‌دانم دیده‌اید یا خیر؟ در نظرسنجی‌ها حمایت از من مثل موشک بالا می‌رفت! پیش از وقوع پاندمی کرونا، حتی جورج واشنگتن نیز حریف من نبود اما پس از شیوع ویروس کرونا در آمریکا همانند دیگر کشورها، این مسأله بر میزان حمایت‌ها از من نیز تاثیر گذاشت و کم‌کم تنزل پیدا کردم. 
در واکنش به این ادعاهای ترامپ، صدای خنده «هیو هویت» از پشت میکروفون شنیده می‌شد. حتی کاربران رسانه‌های اجتماعی نیز این اظهارات ترامپ را به سخره گرفتند و برخی از آنها گفتند باید از ترامپ سوال می‌شد اصلا می‌داند جورج واشنگتن چه کسی است؟! طبق آمار نظرسنجی‌ها، حمایت از ترامپ در دوران پاندمی ویروس کرونا به خاطر نحوه عملکرد و مدیریت دولتش در این زمینه به طور چشمگیری کاهش یافته‌ است. در حال حاضر بیش از 5 میلیون آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و بیش از ۱۶۷ هزار آمریکایی به خاطر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. ترامپ همچنین در جریان این مصاحبه با اشاره به مناظرات انتخاباتی قریب‌الوقوع با جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، مجددا به انتقاد از وی پرداخت و گفت: بایدن فرد باهوشی نیست. ترامپ و بایدن قرار است ماه اکتبر در 3 مناظره انتخاباتی در آستانه انتخابات نوامبر با یکدیگر مواجه شوند. 
 
* روانکاو آمریکایی: ترامپ مبتلا به اختلال روانی شدید است
اظهارات اخیر ترامپ درباره بی‌رقیب بودن و سوپر‌استار بودنش سبب شد یک روانکاو سرشناس آمریکایی که از اساتید مدرسه پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن است بگوید دونالد ترامپ از اختلال شخصیت خودشیفته (نارسیسیسم) رنج می‌برد. نشریه ایندیپندنت با انتشار این مطلب نوشت دکتر جان زینر، رئیس سابق واحد مطالعات درمان خانوادگی در انستیتوی ملی سلامت روان آمریکا این موضوع را مطرح کرده است. دکتر زینر در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه انجام شد، تصریح کرد: یک توفان تمام‌عیار ما را در هم کوبیده است، ترکیبی از همه‌گیری یک بیماری مرگبار همراه شکست تمام‌عیار رهبری از جانب شخصی که باید مسؤول جلوگیری از این وضعیت اضطراری ملی وحشتناک باشد. او تصریح کرد: دونالد ترامپ در حق ما کوتاهی کرد، چون همچون همیشه بی‌کفایت است و از اختلال‌های روانی بسیار شدید رنج می‌برد؛ اختلال‌هایی که نمی‌گذارد او فراتر از نیاز شخصی خود به تحسین شدن بتواند به مسائل توجه داشته باشد. وی افزود: اختلال روانی‌ای که او بیشتر از هر چیز به آن مبتلاست، رسما به عنوان یک مورد حاد اختلال شخصیت خودشیفته شناخته می‌شود. این روانکاو در ادامه صحبت‌هایش گفت: این اختلال ناشی از ناتوانی در کسب احساس عزت نفس و ارزشمندی درونی در دوران بچگی و بعد از آن است. این اختلال ناشی از سبب می‌شود یک نفر ارزشمند بودن خود را کاملا وابسته به تحسین شدن از طرف دیگران بداند. 
 
* کامالا هریس معاون بایدن شد
بعد از چند هفته اخبار تکراری بالاخره دموکرات‌ها کمی تنور انتخابات را داغ کردند. جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، سناتور «کامالا هریس» را به عنوان معاون خود انتخاب کرد. بایدن با انتشار پیامی در توئیتر از انتخاب هریس به عنوان معاون خود برای ادامه رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خبر داد. وی اعلام کرد «این افتخار بزرگی» است که در این کارزار انتخاباتی، خانم هریس را در کنار خود دارد. او هریس را «مبارزی بی‌باک» و «یکی از بهترین ماموران خدمتگزار کشور» توصیف کرد. وی افزود: با یکدیگر و با شما، می‌خواهیم ترامپ را شکست دهیم. دموکرات‌ها امیدوارند با انتخاب هریس بتوانند رأی سیاهان و اقلیت‌های نژادی را نسبت به ریاست‌جمهوری جو بایدن جلب کنند. انتخاب هریس توسط بایدن، یک هفته پیش از کنوانسیون ملی حزب دموکرات انجام شد که قرار است ۲۷ تا ۳۰ مرداد با سخنرانی شخصیت‌هایی همچون باراک اوباما برگزار شود. 
 
* کامالا هریس کیست؟
کامالا هریس، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا در مبارزات مقدماتی این حزب برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نامزد این حزب بود اما در نهایت از این رقابت کنار کشید و حمایتش را از بایدن اعلام کرد. هریس ۵۵ ساله نخستین زن سیاه‌پوست و نخستین هندی‌تباری است که توسط یک حزب بزرگ برای تصدی پست ملی معرفی شده است و چهارمین زن در تاریخ آمریکاست که به عنوان یکی از برگ‌های برنده ریاست‌جمهوری‌ انتخاب می‌شود. نگاهی به گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد اگرچه کامالا هریس گزینه منصب معاونت ریاست‌جمهوری آمریکا انتقادهایی از شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین کرده اما کارنامه او از حمایت‌های پایدارش از تل‌آویو حکایت دارد. پایگاه «تایمز اسرائیل» در گزارشی درباره مواضع هریس، روی مسائلی از قبیل عملکرد و حمایت‌های او از رژیم صهیونیستی و همچنین شوهر یهودی او دست گذاشته است. هریس یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و سخنرانان کنفرانس سالانه لابی «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل» (آیپک) است. هریس در سخنرانی نشست سال ۲۰۱۷ آیپک گفته بود: «من وقتی در منطقه «بی» ‌(Bay) ‌ بزرگ می‌شدم، با افتخار یادم می‌آید ما به مؤسسات و خیریه‌های یهودی برای کاشتن درخت برای اسرائیل کمک مالی می‌کردیم. سال‌ها بعد که من برای نخستین‌بار اسرائیل را دیدم، میوه‌‎های آن تلاش و نبوغ اسرائیل را دیدم و مشاهده کردم واقعا چطور یک بیابان شکوفا شد». از نظر تایمز اسرائیل، کامالا هریس بیشتر از آنکه طرفدار گروه لیبرال یهودی و حامی صهیونیست‌های موسوم به گروه «جی استریت» باشد، به لابی آیپک نزدیک است. 
 
* واکنش ترامپ به انتخاب معاون بایدن
دونالد ترامپ در نخستین اظهارنظر رسمی خود در واکنش به انتخاب هریس به عنوان معاون بایدن از اقدام رقیب دموکرات خود ابراز شگفتی کرد و گفت هریس در مرحله مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری در حزب دموکرات «بسیار ضعیف عمل کرد و خیلی‌ها در مرحله مقدماتی از او بهتر بودند». رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرد هریس مسائل غیر حقیقی را عنوان می‌کند و با افزایش مالیات و کاهش بودجه نیروهای نظامی تا اندازه غیرمعقول موافق است. دونالد ترامپ همچنین در ادامه صحبت‌هایش گفت هریس در جریان رقابت‌های درون‌حزبی هم رفتار زننده‌ای با بایدن داشته است. او گفت: او خیلی‌خیلی زننده است. او احتمالا زننده‌تر از پوکاهانتس (نام مستعاری که ترامپ برای سناتور الیزابت وارن استفاده می‌کند) برای جو بایدن است. ترامپ همچنین با انتشار توئیتی کنایه‌آمیز بایدن را «کودن» و هریس را «حقه‌باز» معرفی کرد و آنها را ترکیبی فوق‌العاده اما اشتباه برای آمریکا دانست. ترامپ در این توئیت نوشت: «بایدن کودن و هریس حقه‌باز، ترکیبی فوق‌العاده اما اشتباه برای آمریکا».
 
* زن‌ستیزی ادامه‌دار ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا طی مصاحبه‌ای به صورت تلویحی از تصمیم رقیب انتخاباتی‌اش برای انتخاب معاون زن انتقاد و آن را برای برخی مردها «توهین‌آمیز» توصیف کرد. ترامپ در مصاحبه با  Fox Sports Radio گفته برخی مردها تصمیم جو بایدن برای انتخاب معاون زن را «توهین‌آمیز» می‌دانند. او در این مصاحبه درباره بایدن گفت: «من تمایل دارم راه متفاوتی بروم تا کاری که او انجام می‌دهد. او خودش را بین آدم‌های خاصی گیر انداخته است». اظهارات زن‌ستیزانه ترامپ پیش از این هم بارها مسأله‌ساز شده است. ۴ سال پیش، در بحبوحه تلاش برای ورود به کاخ سفید انتشار فیلمی که در آن او با لحنی توهین‌آمیز علیه زن‌ها صحبت می‌کرد موجی از انتقادات علیه ترامپ به راه انداخت. در آن فیلم که روزنامه واشنگتن‌پست مهرماه سال ۱۳۹۵ منتشر کرده بود ترامپ با لحنی مفتخرانه از تلاش‌هایش برای برقراری روابط جنسی با زنان سخن گفته و عنوان می‌کند: «وقتی آدم ستاره باشد آنها (زنان) اجازه هر کاری را به او می‌دهند». ترامپ در بخش‌های دیگر این فایل ویدئویی از رکیک‌ترین الفاظ برای توصیف تلاش‌هایش برای برقراری روابط جنسی با زنان استفاده می‌کند. وی همچنین به یک مورد از تلاش ناموفقش برای فریب جنسی یک زن اشاره می‌کند. روزنامه واشنگتن‌پست نوشته بود، این ویدئو ۵ ماه بعد از ازدواج دونالد ترامپ با همسرش «ملانیا» ضبط شده است. 
 
* دادگاه به دنبال دی‌ان‌ای ترامپ
پرونده‌های غیراخلاقی ترامپ درباره زنان به توهین‌های لفظی محدود نمی‌شود. اخیرا دادگاهی در آمریکا بر اساس اسناد و مدارکی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده‌، ضرب‌الاجل‌های جدیدی در پرونده شکایت «جین کارول» روزنامه‌نگار آمریکایی علیه رئیس‌جمهور آمریکا تعیین  کرده است که رئیس‌جمهور را ملزم می‌کند تا ماه سپتامبر نمونه دی‌ان‌ای خود را ارائه کند. کارول مدعی است ترامپ در دهه ۹۰ وی را مورد تجاوز جنسی قرار داده است. وی در این ادعا تاکید دارد که ترامپ ۲۳ سال پیش در رختکن یک فروشگاه به نام «برگدورف گودمن» در منطقه منتهن، به وی تجاوز کرده است. این در حالی است که دونالد ترامپ ضمن رد این اتهامات، گفته است که هرگز کارول را ندیده است.
***
[کاهش تاریخی اعتماد مردم آمریکا به پلیس]
همزمان با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و افزایش نارضایتی آمریکایی‌ها از وضع موجود، تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان از رکورد جدید در کاهش اعتماد آمریکایی‌ها به پلیس این کشور دارد. حدود ۴۸ درصد مردم آمریکا در تازه‌ترین نظرسنجی «گالوپ» که دیروز چهارشنبه منتشر شد، گفتند به طور کامل یا به میزان زیادی به پلیس آمریکا اعتماد دارند که در مقایسه با ۵۳ درصد سال گذشته کاهش داشته است. به گزارش شبکه «سی‌ان‌ان»، این نظرسنجی بعد از مرگ «جورج فلوید» شهروند سیاه‌پوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست این کشور در ماه مه، انجام شده است؛ قتلی که هزاران نفر را در اعتراض به نژادپرستی و خشونت پلیس به خیابان‌ها کشاند. این نتیجه بخشی از نظرسنجی سالانه موسسه گالوپ درباره اعتماد مردم آمریکا به موسساتی مثل نظام پزشکی، رسانه، مدارس عمومی، ریاست‌جمهوری و... است. گالوپ حدود ۳۰ سال است که درباره اعتماد مردم به پلیس نظرسنجی می‌کند. این نتیجه پایین‌ترین میزان از سال ۱۹۹۴ است (بالاترین میزان سال ۲۰۰۴ با ۶۴ درصد بود). بنا بر اعلام گالوپ، به طور کلی سیاه‌پوستان نسبت به سفیدپوستان اعتماد کمتری به پلیس دارند. امسال اما اعتماد به پلیس در بین هر ۲ گروه کاهش داشت. با این حال همچنان شهروندان سیاه‌پوست آمریکا با اختلاف زیادی نسبت به سفیدپوستان، به پلیس ابراز بی‌اعتمادی کردند. ۱۹ درصد شرکت‌کنندگان سیاه‌پوست گفتند که به پلیس اعتماد کامل یا زیاد دارند، در حالی که این نظر در بین سفیدپوستان ۵۶ درصد ثبت شد. این بیشترین میزان اختلاف بین ۲ طرف بوده که تاکنون در نظرسنجی‌های گالوپ به ثبت رسیده است. نظرسنجی جدید نشان داد درک آمریکایی‌ها از پلیس از زمان آغاز اعتراضات علیه نژادپرستی در ماه مه به سرعت در حال تغییر است. تقاضاها در آمریکا برای کاهش بودجه پلیس در حال افزایش است. شورای شهر سیاتل دیروز کاهش یک درصدی بودجه اداره پلیس این شهر را تصویب کرد اما وعده داد در آینده میزان بیشتری از آن کسر خواهد کرد. 

***

در گفت‌وگو با دکتر فؤاد ایزدی بررسی شد
هدف دموکرات‌ها از انتخاب کامالا هریس
دکتر فواد ایزدی، استاد دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با «وطن امروز» پیرامون آخرین تحولات انتخاباتی در آمریکا گفت: انتخاب خانم کامالا هریس از سوی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری اگر چه در راستای وعده‌های انتخاباتی او برای معرفی یک خانم به معاونت است اما واقعیت این است که دموکرات‌ها در این شرایط به نوعی استفاده ابزاری دست زده‌اند. وی افزود: انتخاب یک خانم رنگین‌پوست برای معاونت رئیس‌جمهور در این شرایط نشان می‌دهد دموکرات‌ها انتظار بالایی از جامعه سیاه‌پوستان و کسب سبد رای آنها دارند. خانم هریس به عنوان یک سناتور دموکرات در ایام اعتراضات ضدنژاد‌پرستی در تظاهرات حضور داشته است. نکته بعد اینکه انتخاب یک خانم به عنوان معاون در شرایط کنونی نوعی دهن‌کجی به ترامپ و رفتارهای خاص اوست.  با توجه به اینکه خانم هریس در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات نتوانسته ‌بود موفقیت چندانی داشته باشد، احتمال اینکه در صورت پیروزی بایدن پس از چند ماه از معاونت برکنار شود هم وجود دارد. کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط با نتایج انتخابات و نظرسنجی‌ها گفت: طبیعی است از هم‌اکنون نمی‌توان برنده نهایی انتخابات را معرفی کرد. اگر تکیه ما به نظرسنجی‌ها باشد و انتخابات همین امروز برگزار شود، اختلاف 10 درصدی بین بایدن و ترامپ به حدی است که بایدن رئیس‌جمهور خواهد شد اما واقعیت این است که تا انتخابات نوامبر تحولات مهمی در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رخ خواهد داد که مناظره‌های انتخاباتی یکی از آنها است. با توجه به ویژگی‌های شخصیتی ترامپ همچنین توان جسمی ضعیف‌تر بایدن نسبت به وی، احتمالا در فرآیند مناظره‌ها ترامپ بهتر عمل خواهدکرد. استاد دانشگاه تهران درباره تاثیر کرونا بر انتخابات آمریکا نیز گفت: شیوع کرونا منجر به کاهش درآمد و بیکاری حداقل 40 میلیون نفر آمریکایی شده است؛ این به معنای تاثیر منفی آن بر سبد رای ترامپ است. از سوی دیگر با تداوم این بیماری تا نوامبر 2020 شاهد کاهش مشارکت در انتخابات خواهیم بود که این امر هم به ضرر دموکرات‌هاست. از این منظر می‌توان گفت کرونا برای دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به صورت نسبی اثرات مثبت و منفی دارد.

Page Generated in 0/0081 sec