printlogo


کد خبر: 223830تاریخ: 1399/6/13 00:00
به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، خدمات پزشکی از راه دور در ۲۳ نقطه محروم کشور راه‌اندازی شد
ستاد اجرایی سلامت

خدمات «دوراپزشکی» ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با همکاری وزارت بهداشت در ۲۳ نقطه کشور راه‌اندازی شد. به گزارش «وطن امروز»، وزیر بهداشت عصر روز سه‌شنبه در مراسم افتتاح فاز نخست برنامه پزشکی از راه دور، درحالی از خدمات بی‌وقفه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به دلیل تلاش فراوان در تامین و توزیع لوازم بهداشتی - درمانی و برنامه‌ریزی در راستای حفظ سلامت جامعه، همچنین رفع محرومیت‌ها تقدیر کرد که مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به این ستاد نیز در همان روز از افتتاح 150 باب مدرسه در هفته آینده و ایجاد 16 هزار طرح اشتغال‌زایی در سال جاری خبر داد.
 سعید نمکی، وزیر بهداشت عصر روز سه‌شنبه در مراسم افتتاح فاز نخست برنامه پزشکی از راه دور که به همت ستاد اجرایی فرمان امام و در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی راه‌اندازی شد، گفت: امروز یکی از زیباترین روزهای زندگی من از ۲ جهت است؛ اول اینکه آمار مرگ‌ومیر کرونا در کشور به سمت ۲ رقمی شدن پیش می‌رود، هر چند افزایش سفرها ذهن ما را مشوش کرد و دیگر اینکه شاهد انقلاب در نظام سلامت هستیم که در این راستا از همکاران‌مان در ستاد اجرایی فرمان امام تقدیر می‌کنم. 
وی افزود: در سال‌های پس از انقلاب دستاوردهای زیادی در نظام سلامت داشتیم. امروز وقتی حرف از سیستان و تایباد و مناطق مرزی می‌شود یاد روزهای سخت آن مناطق می‌افتم. امروز اتصال طبیب عمومی به متخصص را در دورترین نقاط مرزی کشور داریم و معتقدم انقلابی در نظام ارائه خدمات کشور شروع شد و این موضوع پایه‌گذار حرکت بزرگ ملی است. 
وزیر بهداشت عنوان کرد: در بسیج ملی کرونا بزرگ‌ترین ابزار پرونده الکترونیک سلامت و طب دیجیتال و دوراپزشکی بود، در وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام اتفاق خوبی رخ داد که این اتفاق منجر به اعتلای کیفی خدمات پزشکی و کاهش نیاز به نیروهای تخصصی در اقصی نقاط کشور شد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: مردم همواره تقاضا دارند در مناطق محروم نیروی متخصص خدمت ارائه دهد که امروز با توسعه دوراپزشکی این امر محقق می‌شود. این امر منجر به توسعه عدالت در سلامت در مناطق محروم کشور هم می‌شود. نمکی گفت: تجربیات بیمارستان‌های مسیح، شیراز و امام خمینی باعث شد تا موج دوم بیماری را در برخی استان‌ها کنترل کنیم. فاصله بین بستری و مرگ در منحنی‌های جدید زیاد بود که این موضوع نشان از افزایش تجربه پزشکان دارد و تله‌مدیسین نیز کمک زیادی به تحقق این امر کرد. وی ادامه داد: روزهای سختی را از لحاظ منابع مالی داریم که این شیوه کمک زیادی به صرفه‌جویی اقتصادی ما می‌کند، از سویی تلاش می‌کنیم از این شیوه برای آموزش‌ها استفاده کنیم. با آموزش از راه دور در صفحه موبایل افراد می‌توانیم آنها را بیمه و شیوه زندگی آنها را اصلاح کنیم. 
در ادامه این مراسم سیدمصطفی سیدهاشمی، معاون ستاد اجرایی فرمان امام اظهار داشت: امروز شاهد افتتاح آزمایشی ۲۳ نقطه در امر خدمات دوراپزشکی هستیم. یک سال است که پیگیر این امر هستیم و از دانشگاه‌های منتخبی که با ما همکاری داشتند تشکر و قدردانی می‌کنم. 
وی افزود: بین علوم پزشکی و ارتباطات باید مدیریت تکنولوژی را داشته باشیم و در این راستا باید زیرساخت‌هایی نظیر پرداخت، ارائه خدمت و حفظ امنیت بیمار مدنظر قرار گیرد. ستاد اجرایی این موضوع را از سال ۹۲ راه‌اندازی کرد اما در آن ایام این طرح به دلیل خلأ قانونی و عدم اهتمام وزارت بهداشت ناقص ماند. سیدهاشمی افزود: با حضور دکتر نمکی این امر فراموش‌شده دوباره روی میز قرار گرفت و ستاد به عنوان یکی از کمک‌کنندگان به مناطق محروم، با کمک وزارت بهداشت این طرح را ادامه داد تا در هزینه‌های بیمار و حمل‌و‌نقل صرفه‌جویی شود و پزشک متخصص با پزشک و بیمار در مناطق محروم ارتباط داده باشد. معاون ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: تا امروز ستاد اجرایی هزار میلیارد تومان برای مقابله با کرونا اختصاص داده، در زمینه تولید ماسک نیز روزانه ۳ میلیون ماسک تولید می‌کنیم، ۲ میلیون ماسک نیز به داوطلبان کنکور ارائه دادیم، در هیأت‌ها نیز ۵ میلیون ماسک رایگان توزیع شد که این موضوع از افتخارات ستاد است. 
در ادامه قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشکر از حمایت‌های وزیر بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام در راه‌اندازی پروژه تله‌مدیسین گفت: یک سال است ستاد اجرایی فرمان امام این پروژه را با همکاری وزارت بهداشت آغاز کرده است. وی افزود: این کاری پیچیده بود و تمام اجزای پزشکی باید در قالب پزشکی از راه دور تعریف می‌شد که گام نخست به عنوان یادمان شهدای سلامت کلید‌ زده شد. پزشکی از راه دور شامل خدماتی مثل مشاوره، گزارش رادیولوژی از راه دور و... است و مهم‌ترین هدف آن کاهش بار مراجعات بیماران و درمان آنهاست. معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: ما ۵۶۰۰ خدمت پزشکی داریم که برای برخی از آنها این خدمت انجام شده و در این باره جلسات راه‌گشایی با نظام پزشکی، سازمان‌های بیمه‌گر و انجمن‌ها داشتیم که از این پس بیمه‌ها می‌توانند پرداخت‌ها را نیز به صورت الکترونیک انجام دهند. جان‌بابایی گفت: برای ارائه این خدمات ستادهای کشوری پاد راه‌اندازی شد و امیدواریم بزودی بتوانیم خدمات تله‌رادیولوژی را نیز در سراسر کشور راه‌اندازی کنیم. معاون وزیر بهداشت افزود: می‌توانیم در تمام ‌آی‌سی‌یوها دستگاه ویزیت از راه دور را قرار دهیم، این خدمت برای مناطق محروم راه‌اندازی شده است و امیدواریم با همت ستاد اجرایی فرمان امام شاهد استقرار کلینیک‌های ویژه دانشگاهی باشیم و بتوانیم ارائه خدمات خاص برای سکته‌های قلبی و مغزی را انجام دهیم. وی با اشاره به نقش تله‌مدیسین در کاهش هزینه‌های بیماران تصریح کرد: در برنامه گام نخست خدمات دوراپزشکی کشور، دانشگاه‌های منتخب مشهد، البرز، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، ایرانشهر، زابل، لرستان، هرمزگان و بم با راه‌اندازی خدمات مشورت تخصصی و ویزیت از راه دور، این گام را به صورت آزمایشی آغاز می‌کنند تا از ابتدای پاییز با اطمینان از آمادگی کامل همه زیرساخت‌ها، نیروی انسانی لازم، تجهیزات و چرخه‌های پشتیبانی مورد نیاز، وارد چرخه گسترده گام اصلی ارائه خدمت شویم.

Page Generated in 0/0070 sec