printlogo


کد خبر: 224289تاریخ: 1399/6/24 00:00
لزوم نظارت بر افزایش عجیب رقم قراردادها در فوتبال
بمب ترکاندن از جیب مردم ممنوع!

 امیررضا واعظی‌‌آشتیانی*: اهالی فوتبال با شنیدن و دیدن ارقام رد‌و‌بدل شده در فصل نقل و انتقالات این سوال را از خودشان می‌پرسند که منشأ‌ این پول‌ها کجاست و چرا باید به یکباره قیمت یک بازیکن و مربی ناگهان 5 برابر شود؟ وضعیت فعلی جامعه و معضلاتی که ویروس کرونا و سایر عوامل به وجود آورده، باعث شده که مردم به قیمت‌های میلیاردی خرج شده در فوتبال حساس شوند. به عقیده من، بزرگ‌ترین مقصر این جریان نبود نظارت کافی بر عملکرد مدیران است. به عنوان کسی که پیش‌ از این سابقه مدیریت در باشگاه استقلال را داشتم، می‌گویم تا مدیریت نخواهد جلوی این ریخت‌وپاش‌ها را بگیرد، این جریان دلالی کماکان تا مغز استخوان فوتبال‌مان نفوذ می‌کند و ضربه می‌زند. در آن دوره با مدیریت باشگاه پرسپولیس (عباس انصاری‌فرد) هماهنگ کردم تا جریان دلالی را کنترل کنیم. لیست بازیکنانی را که می‌خواستیم با یکدیگر چک کردیم تا بازیکنی نیاید بعدا بگوید من از تیم رقیب آفر خوب دارم. این هماهنگی بسیار خوب انجام شد. تنها یک مورد اشپیتیم آرفی بود که هر 2 باشگاه خواستارش بودند که من همان 200 میلیون را مطرح کردم و رقیب به او 350 داد که تا چند وقت قبل آرفی به دنبال زنده کردن طلبش بود. علتش هم آن است که مدیریت قبل از آنکه بودجه‌اش را تامین کند تنها برای ترکاندن بمب و محبوبیت کاذب بین هواداران، سراغ بازیکن و مربی می‌رود و ثمره‌اش این بدهی‌های انباشته است که آفت فوتبال ما شده است. جریان دلال کارش را بلد است و اگر مدیریت ضعیف را پیش روی خودش ببیند براحتی قیمت را چندبرابر می‌کند و از آنجایی که اکثر باشگاه‌های ما در لیگ برتر، دولتی هستند دست آخر این پول از جیب بیت‌المال است که هدر می‌رود. ورود دیوان محاسبات به موضوع قرارداد‌ها را قدمی مثبت در این راستا می‌بینم. متاسفانه وزارت ورزش نگاه بلندمدت ندارد و تنها می‌خواهد باشگاه تحت نظرش فصل نقل و انتقالات را پشت سر بگذارد و دیگر برایش مهم نیست پول بیت‌المال چگونه هزینه می‌شود. اگر پیش‌ از این، نظارت نهادهای نظارتی را شاهد بودیم نه داستان قرارداد عجیب و غریب ویلموتس و آن غرامت چند صد میلیاردی به وجود می‌آمد و نه حالا شاهد افزایش لجام‌گسیخته رقم قراردادها در حوزه فوتبال بودیم. وقتی وزارت ورزش قصد دخالت ندارد و اصولا برایش مهم نیست تیم متبوعش چگونه قیمت را بالا برده است، آن‌ وقت باید نهادهای بالادستی وارد ماجرا شوند. فوتبال ما خیلی وقت است اسیر جریان مرموز و چندلایه دلالی شده و اگر نخواهیم به صورت منضبط و اصولی با این جریان مقابله کنیم آن وقت شاهد هدررفت بیشتر بیت‌المال خواهیم بود. در فوتبال روز جهان پول خوب خرج می‌شود اما بدون هیچ شک و تردیدی آن پول با سود مناسب به جیب باشگاه‌ها باز خواهد گشت ولی چون در ایران باشگاه‌ها پول خود را از بیت‌‌المال تامین می‌کنند دیگر برای‌شان مهم نیست که این معامله ضررده است یا سود‌آور. پس در اینجا نقش نهادهای نظارتی است که مراقب باشند بیش از این هزینه بمب ترکاندن مدیران از جیب مردم پرداخت نشود. 
* مدیر عامل اسبق باشگاه استقلال
***
[ورود دیوان محاسبات به ماجرای قراردادهای فوتبال]
دیوان محاسبات کشور طی نامه‌ای به وزارت ورزش و جوانان، به ماجرای قراردادهای پرحاشیه در فوتبال ورود کرده و خواستار انتظام‌بخشی به آن شده است. در این نامه اشاره شده است: پیرو اشکالات به وجود آمده در اجرای قراردادهای مربیان و بازیکنان ورزشی توسط باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال که این روزها گریبان باشگاه‌های مختلف بویژه پرسپولیس، استقلال و نیز تیم‌ ملی را گرفته و آنها را درگیر چالش‌های حقوقی کرده است و همچنین خسارت وارده به بیت‌المال ناشی از ساختار ضعیف قراردادها و ضعف کنترل‌های داخلی وزارت ورزش و جوانان، لازم است وزارت مذکور در انعقاد و اجرای قراردادهای جدید مربیان و بازیکنان با فدراسیون و باشگاه‌های ورزشی، به جهت صرفه و صلاح بیت‌المال، حداکثر کنترل، دقت و انتظام‌‌بخشی را به عمل آورد. 
بدیهی است دیوان محاسبات کشور بر اساس تکلیف قانونی، علاوه بر قراردادهای پرحاشیه قبلی، به قراردادهای سال آتی فوتبال ورود کرده و از ابزار نظارتی خود جهت حفظ بیت‌المال استفاده خواهد کرد.

Page Generated in 0/0056 sec