printlogo


کد خبر: 224385تاریخ: 1399/6/25 00:00
گزارشی درباره یادداشت اخیر جو بایدن در سی‌ان‌ان دموکرات‌ها بازگشت به برجام را به گرفتن امتیازات هسته‌ای، منطقه‌ای و سیاسی جدید از ایران مشروط می‌کنند
پیست اسکی برجام

گروه سیاسی: نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در یادداشتی رویکردهایی که در صورت پیروزی در انتخابات در برابر ایران در پیش خواهد گرفت را با مطرح کردن ادعاهایی علیه کشورمان تشریح کرد. 
به گزارش «وطن امروز»، پایگاه اینترنتی شبکه سی‌ان‌ان نزدیک به دموکرات‌ها یادداشتی از جو بایدن درباره سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در زمینه ایران منتشر کرد. 
در این یادداشت بایدن با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران نوشت وقتی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شد قول «توافقی بهتر» را برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران داد و متعهد شد ایران را تحت فشار قرار دهد تا رفتار خصومت‌آمیز ایران در خاورمیانه را متوقف کند که اینها هم مانند بسیاری دیگر از وعده‌های رئیس‌جمهور ترامپ فقط حرف‌هایی پوچ بود. او در عوض سیاستی را کنار گذاشت که در تامین امنیت آمریکا کارآمد بود و این شدت خطر را بیشتر کرده است. 
بایدن در حالی همانند ترامپ، ایران را به رفتار خصومت‌آمیز در منطقه متهم کرده که ایران همواره بازیگر امنیت‌بخش منطقه بوده است. مقابله با پروژه ناامن‌‌سازی منطقه با ابزار داعش یکی از کارویژه‌های امنیتی ایران در سال‌های اخیر بوده که سبب برهم خوردن معادله حکومت‌سازی داعش و در نتیجه از بین بردن ناامنی‌های پس از آن بوده است. 
بایدن در این یادداشت ادامه داد: ماه اخیر ثابت کرد سیاست ترامپ در زمینه ایران شکستی خطرناک است. او در سازمان ملل نتوانست حمایت حتی یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران جلب کند. سپس ترامپ سعی کرد تحریم‌هایی یک‌جانبه را بر ایران اعمال کند تا سرانجام تمام اعضای شورای امنیت به طور مجازی متحد شوند و طرحش را رد کنند.  اکنون گزارش‌ها حاکی از آنند که ایران ۱۰ برابر مقدار اورانیوم غنی‌شده در زمانی که باراک اوباما سمت ریاست‌جمهوری را ترک گفت، ذخایر اورانیوم غنی‌شده دارد. 
همان‌گونه که مشخص است بایدن همانند ترامپ و رئیس‌جمهور سابق و هم‌حزبی‌اش اوباما، مخالف پروژه هسته‌ای شدن ایران حتی برای استفاده صلح‌آمیز از آن است. به بیان دیگر بایدن از ترامپ انتقاد می‌کند که چرا سیاست‌هایی به کار نبرده است که ایران مجبور شود بیش از وضعیت فعلی در زمینه غنی‌سازی هسته‌ای محدود شود.  
نامزد دموکرات‌ها در بخشی دیگر از یادداشتش با تشریح اینکه خروج یکجانبه دولت فعلی آمریکا آن را به انزوا کشانده و تنش‌ها با ایران را افزایش داده است و همچنین با مطرح کردن این ادعا که در نتیجه عملکرد ترامپ، ایران اکنون برای دست یافتن به یک سلاح هسته‌ای در مسیر کوتاه‌تری قرار گرفته است، رویکرد‌های خودش به عنوان رئیس‌جمهور احتمالی آمریکا نسبت به ایران را برشمرد و تشریح کرد. 
او نوشت در ابتدا سرسختانه متعهد خواهد شد که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود. 
این اظهارنظر بایدن نشان می‌دهد او همانند ترامپ، ایران را در مسیر دستیابی به سلاح می‌بیند، برای همین به دنبال محدودسازی شدید ایران به منظور کنارگذاشتن برنامه هسته‌ای از سوی ایران است. 
به گزارش ایسنا، بایدن در ادامه یادداشت آورده است: دوم اینکه روش قابل اطمینانی را برای بازگشت به دیپلماسی به ایران پیشنهاد خواهم داد.  اگر ایران به پایبندی جدی به توافق هسته‌ای بازگردد، آمریکا به عنوان نقطه آغازی برای تداوم مذاکرات به توافق هسته‌ای بازمی‌گردد. ما با متحدان‌مان برای تقویت و تمدید مقررات توافق هسته‌ای همکاری خواهیم کرد و دیگر مسائل نگران‌کننده را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. این شامل فعالیت شدید برای آزادی آمریکایی‌هایی است که به ادعای وی ناعادلانه بازداشت شده‌اند و اعلام خطر به حکومت ایران برای آنچه تخطی از حقوق بشر می‌خواند، است. 
بایدن به صراحت اعلام می‌کند در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا به شرطی به برجام برمی‌گردد که ایران جاسوسان آمریکایی را که وی آنها را شهروندان بی‌گناه این کشور می‌خواند، آزاد کند. 
بایدن در یادداشت خود می‌نویسد: ما همچنین به شرکای‌مان کمک خواهیم کرد تنش‌ها را کاهش داده و درگیری‌های منطقه‌ای از جمله جنگ فاجعه‌بار یمن را کم کنند. علاوه بر این، اقداماتی انجام خواهم داد که مطمئن شوم تحریم‌های آمریکا در مبارزه ایران با «کووید-۱۹» مانعی ایجاد نمی‌کند و یک روز ممنوعیت سفر اعمال‌شده توسط رئیس‌جمهور ترامپ برای کشورهای دارای اکثریت مسلمانان را لغو خواهم کرد. 
سناتور آمریکایی در بند سوم با بیان اینکه با فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران که به ادعای وی دوستان و شرکای آمریکا در منطقه را تهدید می‌کند، مقابله می‌کنم، نوشت: طبق توافق همکاری امنیتی آمریکا و اسرائیل، آمریکا با اسرائیل همکاری نزدیکی خواهد داشت تا اطمینان حاصل کند اسرائیل می‌تواند از خود در برابر ایران و شبه‌نظامیان آن دفاع کند. 
وی ادامه داد: به استفاده از تحریم‌های هدف‌دار علیه آنچه بدرفتاری ایران در زمینه حقوق بشر، حمایتش از تروریسم و برنامه موشک‌های بالستیک ‌خواند، ادامه خواهد داد. 
بایدن همچنین در یادداشت خود نوشت: اگر ایران تقابل را انتخاب کند، من آماده‌ام از منافع مهم و نظامیان‌مان دفاع کنم اما اگر ایران نشان دهد آماده در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی است، من هم آماده‌ام این مسیر را طی کنم. 
اظهارات بایدن در حمایت از رژیم صهیونیستی، تهدید ایران به حمله نظامی و حتی نوع دعوت به مذاکره‌اش همانند رقیب جمهوری‌خواه اوست؛ با این تفاوت که بایدن همانند اوباما توانایی بهتری در تزئین کردن این پیشنهادات دارد.

Page Generated in 0/0078 sec