چهلونهمین مراسم شب شاعر ویژه استاد سیدمحمدحسین بهجتتبریزی (شهریار) و تجلیل از مدافعان سلامت برگزار شد. به گزارش «وطن امروز» در این مراسم که عصر یکشنبه با حفظ پروتکلهای بهداشتی در نخلستان سازمان هنری- رسانهای اوج برگزار شد، محمود اکرامی، اسماعیل امینی، ناصر فیض، بهروز قزلباش و کامران شرفشاهی حضور داشتند.
بهروز قزلباش، شاعر، روزنامهنگار و منتقد ادبی در ابتدای برنامه با بیان اینکه شهریار غزلسرا بود و تجربیات نیمایی او به منزله تایید کار و حرکت نیما محسوب میشد، عنوان کرد: شهریار در شعر ترکی خود نیمای دیگری بود که راههای تازهای را برای ادبیات و زبان ترکی گشود و گستره قالبهای شعر ترکی را از قالبهای محلی و کلاسیک عبور داد و آن را وسعت بخشید.
او در ادامه گفت: آنقدر که در اشعار ترکی شهریار هویت ملی و ایرانی بودن اهمیت دارد، شاید هیچ عنصر دیگری به این قوت و قدرت خودنمایی نکند.
سپس اسماعیل امینی، شاعر و پژوهشگر برجسته کشورمان به اهمیت شعر با زبان ترکی پرداخت و گفت: گمان میکنم تمام جناحبندیها و سیم خاردار کشیدنها برای آدمهای سطحی است. ما در رسانهها نباید آدمهای بزرگ را با ذهن و دید خودمان کادربندی کنیم. من میبینم بعضی میگویند کاش استاد شهریار آن چند شعر را درباره جنگ نمیگفت. خب! این سخن انسانهای سطحی است، مثل این است که ما در مقابل یک کوه با عظمت ایستادهایم و فقط بخشی از آن کوه را میبینیم و به زبان میآوریم. استاد شهریار بزرگتر از آن چیزی است که بخواهیم سطحی و غیرتخصصی درباره او صحبت کنیم.
بخشی از این مراسم نیز به تجلیل و قدردانی از پرستاران و پزشکان حوزه سلامت اختصاص داشت و از دکتر رحمتی و خانم مؤمنی به نمایندگی از مدافعان سلامت قدردانی شد. دکتر رحمتی ضمن تشکر از عوامل برنامه عنوان کرد: بیش از 7 ماه است که در این شرایط سخت دوستان ما در سراسر کشور مشغول انجام وظیفه هستند و باید من یادی کنم از آن دسته از پرستاران و پزشکانی که مدتهاست جگرگوشههای خود را ندیدهاند.
سالروز درگذشت شاعر ایرانی، محمدحسین بهجت (شهریار) روز ملی شعر و ادب پارسی نامیده شده است. زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، با هزاران اثر گرانسنگ در زمینههای مختلف همواره مورد توجه ایرانیان و مردمان سرزمینهای دور و نزدیک بوده است.