گروه بینالملل: فشار پارلمان و مردم عراق سبب شد آمریکاییها مواضع خود درباره ادامه حضور در عراق را تعدیل کنند. تخلیه برخی پایگاههای نظامی آمریکا در عراق یا اظهارات ترامپ درباره کاهش نیروهای آمریکایی در عراق در همین چارچوب قابل تحلیل و ارزیابی است. با این حال اما از همان ابتدای طرح کاهش نیروهای نظامی آمریکا در عراق، این سناریو مطرح شد که آمریکاییها همزمان اقدام به افزایش نیروهای اطلاعاتی خود در این کشور در قالب شرکتهای تجاری و دیپلمات خواهند کرد. این موضوع البته از چشم نمایندگان عراقی هم پنهان نمانده است. در همین ارتباط، محمود الزجراوی، عضو کمیسیون انرژی پارلمان عراق ضمن انتقاد از اهمال شرکتهای آمریکایی حاضر در این کشور در بخش انرژی، گفت: برخی از این شرکتها در عراق دارای فعالیتهای اطلاعاتی هستند. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: شرکتهای آمریکایی فعال در عراق برای کشور خود کار میکنند و با وجود سالها فعالیت و حضور در عراق و اختصاص میلیاردها دینار به آنها برای اجرای پروژهها، تاکنون هیچ دستاورد حقیقی برای عراق نداشتهاند. الزجراوی افزود: در این میان برخی از شرکتهای آمریکایی حاضر در عراق، فعالیتهای اطلاعاتی انجام میدهند و در پروندههای مختلف حضور دارند. این شرکتهای آمریکایی و سایر شرکتهای وابسته به برخی کشورهای همسایه تاکنون در بخش اقتصادی و نفتی و سایر بخشهای حیاتی دستاوردی برای عراق رقم نزدهاند. نماینده عراقی توضیح داد: شرکتهای آمریکایی طی سالهای گذشته، قراردادهای دارای مبالغ مالی هنگفت برای اجرای پروژههای خود در بخشهای حیاتی عراق از جمله انرژی امضا کردند اما عملا کاری نکردند. بغداد طی 17 سال گذشته بیش از 40 میلیارد دلار تنها برای بهبود وضعیت برق هزینه کرده اما به دلیل سیاستهای آمریکا و جلوگیری آن از چرخش بغداد به سوی دیگر شرکتهای بزرگ جهان برای برونرفت از بحران برق، مشکل برق این کشور همچنان لاینحل باقی مانده است.
سعد الخزعلی، نماینده فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق هم درباره دلیل عدم حل و فصل بحران برق در عراق میگوید: آمریکا پشت پرده بحران برق عراق قرار دارد. مشکل برق عراق اساسا سیاسی است و آمریکا آن را ایجاد کرده تا از آنجا که برق، شریان اساسی زندگی و اقتصاد این کشور است، حکومتی ناکام در عراق وجود داشته باشد.
* سازمان مشترک موساد و سیا در عراق
اواخر پاییز سال گذشته در هنگامه اعتراضات مردمی عراق هم افزایش فعالیتهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در عراق مطرح شد. آن روزها شیخ قیس الخزعلی، رهبر جنبش عصائب اهل الحق عراق در اظهارنظری که آن روز بیسابقه توصیف شد، گفت: سرویسهای جاسوسی اسرائیلی و آمریکایی عامل اصلی حملات خشونتآمیز در عراق هستند. خزعلی در گفتوگو با الجزیره قطر افزود: سازمان جاسوسی آمریکا، سیا و سازمان جاسوسی صهیونیستها، موساد یک شبکه مشترک تشکیل دادهاند که گروههای خشن را رهبری میکند و از شرکتهای امنیتی برای کشتن معترضان عراقی استفاده میکند. وی هشدار داد: ما اطلاعاتی داریم که نشان میدهد ایالات متحده به دنبال ایجاد هرج و مرج در عراق از طریق دستگاههای اطلاعاتی و خرابکاران در داخل کشور و استفاده از سفارتخانه است.
* توطئه عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی برای ایجاد آشوب
در همین حال یک نماینده عراقی از توطئهچینی عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی برای ایجاد آشوب در عراق خبر داد. عبدالامیر تعیبان، نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون اعلام کرد عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی از برخی فعالان در ناصریه عراق برای ایجاد تنش و آشوب و به آتش کشیدن این شهر حمایت میکنند. وی افزود: مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در برابر این توطئهچینیها بیتفاوت است. تعیبان بیان کرد: دستهای پشتپرده عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی، برای افرادی که در ذیقار با امنیت عراق بازی میکنند، پول ارسال میکنند. وی ادامه داد: اتفاقات ناصریه و وجود زندان الحوت که شامل زندانیان سعودی و اماراتی است، باعث به وجود آمدن نگرانی درباره این منطقه میشود. تعبیان اضافه کرد: برخی گروهها در ذیقار بدون هیچ مسألهای دست به اقدامات مخرب میزنند و دولت نیز هیچ کاری انجام نمیدهد.