حمله به کاروان نظامیان آمریکایی در سامرا
یک کاروان نظامیان آمریکایی هنگام خروج از سامرا در استان صلاحالدین، هدف حمله قرار گرفت. خبرنگار شبکه الحدث خبر داد یک کاروان نظامیان آمریکایی در عراق هدف حمله قرار گرفته است. وی افزود: این کاروان نیروهای نظامیان آمریکایی زمانی که در حال خروج از منطقه سامرا در استان صلاحالدین بودند هدف حمله قرار گرفت. این در حالی است که در واپسین ساعات روز دوشنبه، یک کاروان تجهیزات و خودروهای زرهی آمریکا در استان «صلاحالدین» در شمال عراق نیز مورد حمله قرار گرفت. پایگاه صابریننیوز به نقل از برخی منابع خبر داد این کاروان حامل مواد «بسیار حساسی» بوده است.
***
تذکر یونیفل به ارتش رژیم صهیونیستی
استفانو دل کول، رئیس نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (یونیفل) در لبنان، دیروز تأکید کرد پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی در حریم هوایی لبنان قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و حاکمیت لبنان را نقض میکند. رئیس نیروهای یونیفل از «ارتش اسرائیل» خواست از پرواز جنگندههای خود در حریم هوایی لبنان جلوگیری کند. از سوی دیگر، او تأکید کرد این کارشکنیهای مستمر به تنش منجر خواهد شد و ممکن است به حوادثی کشیده شود که توقف اقدامات خصمانه میان بیروت و تلآویو را به خطر بیندازد. دل کول در ادامه با بیان اینکه یونیفل طی روزهای گذشته تعداد زیادی کارشکنی از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی ثبت کرده است، گفت پرواز جنگندههای اسرائیلی در حریم هوایی لبنان قطعنامه شورای امنیت را نقض میکند؛ اقدامی که شورای امنیت خود آن را محکوم کرده بود. این تذکر درست پس از آن است که طی روزهای گذشته، جنگندههای رژیم صهیونیستی با پرواز بر فراز روستاها و شهرهای جنوبی لبنان چندین بار حریم هوایی این کشور را نقض کردند.
***
پاکستان 18 بازارچه مرزی ایجاد میکند
پاکستان از احداث و تجهیز 18 بازارچه مرزی با هدف تقویت روابط تجاری با همسایگان و مبارزه با قاچاق خبر داد. عاصم سلیم باجوا، مدیر پروژه سیپک با اعلام این خبر گفت: در همین راستا و در فاز آزمایشی، 2 بازار در منطقه بلوچستان و یک بازار نیز در منطقه خیبرپختونخواه ایجاد و تجهیز خواهد شد. به گفته وی، این اقدام باعث تقویت و توسعه اقتصاد محلی و بومی میشود. باجوا تصریح کرد: تمرکز دولت و نخستوزیر در این زمینه به مناطق محروم و دورافتاده است.
***
استعفای کرونایی وزیر بهداشت چک
به دنبال افزایش انتقادات از عملکرد دولت چک در مقابله با شیوع ویروس کرونا، آدام ویتچ، وزیر بهداشت این کشور اروپایی اعلام کرد از سمت خود استعفا کرده است. آندره بابیش، نخستوزیر جمهوری چک با پذیرش استعفای ویتچ از تلاش وی به عنوان وزیر بهداشت این کشور قدردانی کرد. استعفای این مقام بهداشت و درمان جمهوری چک در شرایطی صورت گرفته است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور اروپایی در هفتههای اخیر بشدت افزایش داشته است و پس از اسپانیا، جمهوری چک دومین کشور اروپایی بوده که در هفتههای اخیر، بیشترین آمار روزانه ابتلا به «کووید-۱۹» را در بین کشورهای اروپایی داشته است. طبق این گزارش، اوایل شیوع کرونا، دولت چک محدودیتهای بسیار شدیدی را به منظور جلوگیری از شیوع کرونا وضع کرد و اگر چه عملکرد موفقی در کنترل این بیماری داشت اما اواسط تابستان، بخش عمدهای از این محدودیتها را لغو کرد و همین امر به تشدید شیوع این ویروس ناشناخته در این کشور منجر شد.
***
افزایش 2 برابری تیراندازیها در نیویورک
منابع خبری دوشنبه گزارش دادند تعداد موارد تیراندازی در شهر نیویورک نسبت به سال گذشته تقریبا ۲ برابر شده است. خبرگزاری سیانان گزارش داد دادههای اداره پلیس نیویورک نشان میدهد تعداد افرادی که بر اثر این تیراندازیها کشته شدهاند نیز تقریبا ۲ برابر سال گذشته است. مطابق این گزارش، تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰، مجموعا ۱۱۲۳ مورد تیراندازی در شهر نیویورک به وقوع پیوسته است. این رقم اندکی کمتر از ۲ برابر ۵۸۰ مورد تیراندازی است که تا تاریخ ۲۰ سپتامبر سال ۲۰۱۹ در نیویورک به وقوع پیوسته بود. درباره میزان تلفات ناشی از این تیراندازیها باید گفت، تاکنون ۲۱۴ نفر در نیویورک کشته شدهاند. این رقم در همین مقطع زمانی سال گذشته ۱۱۱ نفر بود. شیکاگو، نیویورک و برخی دیگر از شهرهای آمریکا بعد از شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش خشونت بودهاند. در این میان، بارها گزارشهایی از شدت گرفتن خشونت در شهر شیکاگو منتشر شده و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا چند بار در اظهاراتی که نژادپرستانه تعبیر شده، این شهر را به افغانستان تشبیه کرده است.
***
تأکید سازمان ملل بر چندجانبهگرایی
در اعلامیه مشترک هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل آمده است: در میان چالشهای جهانی از بیماری همهگیر ویروس کرونا گرفته تا تغییرات آب و هوایی و افراطگرایی خشونتآمیز، فوریت برای جمع شدن همه کشورها بهندرت بیشتر از اکنون بوده است. در این اعلامیه آمده است: تنها با همکاری نزدیک میتوان به این پاندمی پایان داد و تنها میتوانیم با تابآوری در مقابل پاندمیهای آتی و سایر چالشهای جهانی مقابله کنیم و بایستیم. چندجانبهگرایی تنها یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است که ما باید آن را برای یک جهان برابرتر، قابل تحملتر و پایدارتر در نظر داشته باشیم. سازمان ملل باید به عنوان مرکز تمام اقدامات و تلاشهای ما مدنظر باشد.