printlogo


کد خبر: 224883تاریخ: 1399/7/6 00:00
شورای حقوق بشر با محوریت چند کشور غربی از قصاص یک قاتل در ایران انتقاد کرد
حقوق بشر علیه حکم خدا ؟!

گروه سیاسی: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز شنبه با محوریت چند کشور غربی در بیانیه‌ای با ادعای «نقض شدید حقوق بشر» در ایران، خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد. 
به گزارش «وطن امروز»، نماینده آلمان در چهل‌وپنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بیانیه مشترک ۴۷ کشور را در این باره قرائت کرد. 
این بیانیه در اقدامی عجیب اعدام «نوید افکاری» مجرمی که مرتکب قتل شده را محکوم کرده و در بخش دیگری با مداخله‌جویی خواستار آزادی فوری برخی متهمان شده است. 
در همین راستا علی باقری‌کنی، دبیر ستاد حقوق بشر روز گذشته در جریان بازدید از زندان تهران بزرگ با اشاره به ادعای برخی دولت‌های غربی مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران، تصریح کرد: بزرگ‌ترین ناقض حقوق ملت ایران، دولت‌های غربی هستند که با وضع و اجرای تحریم‌های ظالمانه، حقوق همه مردم ایران را زیر پا گذاشته و با گستاخی تمام و به دروغ مدعی حمایت از حقوق یک یا چند فرد متهم یا مجرم هستند. 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، معاون امور بین‌الملل قوه‌قضائیه در ادامه افزود: امروز دولت‌های غربی نمی‌توانند در جایگاه مدعی حقوق مردم ایران بنشینند، بلکه باید تمام‌قد در جایگاه متهم در برابر ملت ایران بایستند و پاسخگوی جنایات و خسارات ناشی از تحریم‌های ظالمانه بر آحاد مردم ایران باشند. 
همچنین اسماعیل بقایی‌هامانه، سفیر و نماینده دائم کشورمان در ژنو، در واکنش به بیانیه مشترک‌ گروهی از کشورهای غربی در انتقاد از وضعیت حقوق‌بشر در ایران، تاکید کرد: مایه تأسف است که برخی کشورها، دیگران را برای رعایت حقوق‌ بشر موعظه می‌کنند، در حالی که جنایات گذشته و حال خود را فراموش کرده و بر این واقعیت که بخش زیادی از مصیبت‌های دیگران نتیجه سیاست‌های استعماری گذشته و ذهنیت برتری‌طلبانه خود آنهاست، سرپوش می‌گذارند. 
بقایی‌هامانه با انتقاد از این رویکرد کشورهای غربی در قبال مسائل حقوق بشری، چنین سیاستی را تنها باعث تفرقه و تقابل بین کشورها و تنزل حقوق بشر به ابزاری برای اهداف سیاسی ارزیابی و تاکید کرد برخی کشورهای اروپایی شورای حقوق بشر را تبدیل به عرصه‌ای برای مداخله‌گری علیه کشورهای در حال توسعه کرده‌اند. وی با اشاره به اینکه حاکمیت قانون لازمه حفظ و حرمت حقوق بشر است، اعمال فشار بر دولت‌های دیگر تحت لوای حقوق بشر برای تغییر نظام حقوقی داخلی یا دخالت در پرونده‌های قضایی را غیرقابل قبول دانست. 
بقایی‌هامانه که در چهل‌و‌پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، بهترین راه برای تحقق اهداف شورا را گفت‌وگو و همکاری بر اساس اصل بی‌طرفی و پرهیز از انگ زدن و کلیشه‌گرایی دانست. 
وی در بخش دیگری‌ از سخنان خود نسبت به تداوم نقض گسترده و سیستماتیک‌ حقوق‌ بشر فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی هشدار داد و از شورای حقوق بشر خواست مانع عادی شدن سبعیت و نقض فاحش حقوق بشر توسط‌ رژیمی‌ شود که موجودیتش بر اساس تروریسم و تجاوز بنا گذاشته شده است. 
گفتنی است پیش از این هم 3 کشور انگلستان، فرانسه و آلمان در واکنش به دستگیری شهروندان جاسوس خود در ایران سفرای ایران را احضار کردند، آن هم در شرایطی که بخوبی از محرز بودن جاسوس بودن شهروندان‌شان خبر دارند، تا جایی که پیش از این چند بار وارد چرخه مبادله این زندانیان شده‌اند اما با به‌کار بردن کلیدواژه‌هایی مثل شهروند عادی یا خبرنگار سعی در دادن آدرس غلط به افکار عمومی خود دارند.

Page Generated in 0/0076 sec