printlogo


کد خبر: 225137تاریخ: 1399/7/12 00:00
ناکارآمدی 7 ساله را گردن مجلس نیندازید
مدیریت ارز رها شده است
دلار در کانال 30 هزار تومان

گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که روز گذشته برای شرکت در یادواره شهدای هادی‌شهر استان مازندران به بابلسر سفر کرده بود، در نشستی مشترک با مجمع نمایندگان و همچنین مدیران کل استان مازندران به بررسی مسائل این استان پرداخت. 
قالیباف در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مازندران گفت: امروز موظف هستیم حرف مردم را بزنیم و در این راستا گام برداریم؛ استان مازندران ظرفیت‌های خوبی دارد ولی باید بپذیریم مردم با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند. رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه طی 4 ماه گذشته از شروع مجلس یازدهم ۲ ماه زمان برای طی شدن روال اداری مانند تشکیل کمیسیون‌ها و... سپری شد، گفت: طی این مدت تلاش‌های زیادی برای قانونگذاری، نظارت و ساماندهی نظارت‌ها شده است. وی افزود: به طور واضح مشخص است تا پایان این دولت حدود یک سال زمان باقی مانده که البته فرصت کمی هم نیست و مسؤولان باید از آن بخوبی بهره ببرند اما 4 سال زمان پیش روی مجلس برای فعالیت وجود دارد و باید برنامه 5ساله هفتم توسط مجلس یازدهم تدوین شود. قالیباف تصریح کرد: بنابراین اعتقاد دارم اساسی‌ترین کار مجلس یازدهم به عنوان یک مجلس انقلابی که مردم نسبت به آن انتظار و امید دارند، تحقق مردم‌باوری در تدوین برنامه 5ساله هفتم است. وی تصریح کرد: دولت سیزدهم و مجلس یازدهم باید برنامه 5 ساله هفتم را طوری برنامه‌ریزی کنند که دارای 3 سطح ملی، منطقه‌ای و محلی باشد. باید احکام دقیق و مشخصی در این برنامه نوشته شود تا احکام محلی منطبق با احکام منطقه‌ای و سپس با مسائل ملی تطابق داشته باشد. 
 قالیباف با بیان اینکه نمایندگان استان‌های شمالی خواستار تشکیل سازمان ساماندهی سواحل هستند که این مهم متفاوت با سواحل در دریای جنوب است، افزود: در این بین نباید از یاد برد در برنامه‌ریزی‌ها باید به سرنوشت مردم توجه شود؛ در واقع گاهی در تصمیمات درصدد حامی‌پروری هستیم اما وقتی به سرنوشت مردم توجه شود توانمندسازی مد نظر است. وی تصریح کرد: به عنوان مثال باران‌های چند روز اخیر در تالش سبب بروز مشکلاتی شد و بر اساس اقلیم‌شناسی در آینده شاهد بارش باران‌های پرحجم خواهیم بود که زندگی مردم تحت تأثیر آن است، لذا باید در احکام برنامه‌ریزی درستی در 3 سطح برای حل این مشکلات داشته باشیم. قالیباف افزود: باید زنجیره‌ای از پیشران‌های توسعه منطقه‌ای برای اقتصاد استان در نظر گرفته شود. رئیس قوه مقننه بیان کرد: گاهی قوه مجریه به جای اداره یک بخشداری و دهیاری در حوزه دفع پسماند زباله دخالت می‌کند اما مشاهده می‌شود هیچ کدام به درستی سامان نمی‌یابد. وی ادامه داد: طبق تجربیاتم اعتقاد دارم مشکلی را که طی 30 سال در حوزه دفع پسماند نتوانستیم حل کنیم می‌توان ظرف مدت 18 ماه حل‌و‌فصل کرد و در این زمینه نیاز به زباله‌سوز و حتی بودجه دولتی وجود ندارد، زیرا باید به سمت تولید کمپوست حرکت کنیم. بنابراین اگر هر شهری بگوید به طور جدا می‌خواهد مشکل دفع زباله را حل کند شرایط مشابه اکنون خواهد ماند در حالی که با دیدگاه استانی می‌توان آن را برطرف کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم دقت در برنامه‌ریزی‌ها تصریح کرد: بدون شک در برنامه‌ریزی‌ها باید دقیق عمل کنیم و نباید آرزوهای‌مان را بنویسیم، بنابراین در برنامه 5 ساله با پیش‌بینی 3 الی 4 حکم باید مسؤولیت تحقق احکام به مسؤولان استانی واگذار شود، زیرا مجلس باید در سطح ملی با قانونگذاری محکم درصدد حفظ ارزش پول ملی باشد. وی افزود: دولت ارزش پول ملی را رها کرده و می‌خواهد مساله زباله استان را حل کند و در هر دو به مشکل می‌خورد و با این نوع مدیریت در صنعت و کشاورزی نیز مشکل ایجاد می‌شود. قالیباف بیان کرد: وقتی ارزش پول ملی لجام‌گسیخته در حال کاهش است تحول در اقتصاد شکل نمی‌گیرد، زیرا شرط اول توسعه ثبات اقتصاد است. رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه در مجلس هرگز به حاشیه نخواهیم رفت، اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه، برنامه تحول و ثبات در اقتصاد کشور را اجرا خواهیم کرد. قالیباف با اشاره به اینکه ناکارآمدی ۷ ساله را به مجلسی که 4 ماه است کار خود را آغاز کرده نسبت می‌دهند، افزود: می‌گویند مجلس ۳ ماه است آمده و قیمت دلار ۲ برابر شد. 
رئیس مجلس در ادامه تاکید کرد: مردم را از اقتصاد حذف کرده‌ایم و تصدی‌گری می‌کنیم؛ این وضعیت محکوم به فساد است. قالیباف در پایان با اشاره به تبعات سیاست‌های مهاجرتی در سال‌های گذشته گفت: وقتی با سیاست غلط مهاجرتی جمعیت تهران و البرز افزایش یافت و 24 درصد جمعیت در یک درصد خاک مستقر شد بدون شک این افراد در نخستین فرصت تلاش می‌کنند به دلیل آلودگی‌های صوتی و هوا و... از این محیط خارج شوند، لذا در جاده‌های شمالی این موضوع به وضوح خودش را نشان می‌دهد. 
******
دلار در کانال 30 هزار تومان
قیمت ارز در بازار آزاد در آخرین روز هفته گذشته به بیش از 30 هزار تومان رسید؛ اتفاقی که رکوردی جدید در بازار ارز کشورمان ثبت کرد. این قیمت در حالی محقق شد که روز پیش از آن قیمت دلار 29300 تومان بود و ظرف 24 ساعت بیش از 700 تومان افزایش پیدا کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد مانند روند یک ماه گذشته صرافی‌های معتبر در بازار ارز هیچ حضوری ندارند و صرفا فعالان غیررسمی در آن فعالیت می‌کنند. 
 
* دولت ارزش پول ملی را رها کرده است
در این شرایط رئیس مجلس شورای اسلامی به قیمت ارز واکنش نشان داد و تصریح کرد: بدون ‌شک در برنامه‌ریزی‌ها باید دقیق عمل کنیم و نباید آرزوهای‌مان را بنویسیم، بنابراین در برنامه ۵ ساله با پیش‌بینی ۳ الی ۴ حکم باید مسؤولیت تحقق احکام به مسؤولان استانی واگذار شود، زیرا مجلس باید در سطح ملی با قانون‌گذاری محکم درصدد حفظ ارزش پول ملی باشد. وی افزود: دولت ارزش پول ملی را رها کرده و می‌خواهد مساله زباله استان را حل کند و در هر دو به مشکل می‌خورد و با این نوع مدیریت در صنعت و کشاورزی نیز مشکل ایجاد می‌شود. قالیباف بیان کرد: وقتی ارزش پول ملی لجام‌گسیخته است، تحول در اقتصاد شکل نمی‌گیرد، زیرا شرط اول توسعه، ثبات در اقتصاد است. 
 
* ۸ میلیارد دلار ارز صادرکنندگان به کشور بازگشت
رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته در صفحه اینستاگرام خود نوشت: همان‌طور که پیش‌تر گفتم روند عرضه و معاملات حواله‌های ارزی در بازار دوم در بستر سامانه نیما بویژه در ۳‌ماهه اخیر بهتر از قبل شده است. عبدالناصر همتی افزود: صادرکنندگان بالغ بر ۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی ۲۷‌میلیارد دلاری ایفا نشده خود، مربوط به پروانه‌های صادراتی سال‌های 98- 1397 خود را بتدریج به چرخه اقتصاد کشور آورده و مانده تعهدات آنها به حدود ۱۹ میلیارد دلار کاهش یافته است. رئیس کل بانک مرکزی نوشت: میانگین وزنی نرخ ارز نیما نیز با روند کاهشی به محدوده ۲۳ هزار تومان به ازای هر دلار رسیده است که البته تاثیر خود را بتدریج در نرخ‌های بازار نشان خواهد داد. 

Page Generated in 0/0075 sec