رئیسجمهور فرانسه از برنامه بحثبرانگیز خود برای مقابله با آنچه وی «واگرایی اسلامی» در این کشور خواند رونمایی کرد
گروه بینالملل: کمتر از یک ماه پس از صدور پیام رهبر انقلاب درباره لزوم هوشیاری جوامع و ملتهای مسلمان نسبت به مسائل اساسی و مهم جهان اسلام و هشدار ایشان نسبت به حرکت خزندهای که علیه ارزشهای دینی و اسلامی به نام آزادی بیان و با ظاهر دلسوزانه از سوی سران کشورهای غربی اعمال میشود، سخنرانی رئیسجمهور فرانسه در ارتباط با برنامه دولت این کشور درباره مقابله با «واگرایی اسلامی» نشان داد سناریوی نگرانکنندهای در چشمانداز سیاسی کشورهای غربی و مقاماتشان نسبت به امت اسلام و جوامع اسلامی در دستور کار است؛ سناریویی که در پس الفاظ زیبایی مثل حقوق بشر و آزادی بیان دنبال میشود و بار دیگر بحث ماتریس توطئه جبهه غربی و صهیونیستی را علیه دین اسلام نشان میدهد.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهوری فرانسه جمعهشب برنامه بحثبرانگیز خود را برای مقابله با آنچه وی «واگرایی اسلامی» در این کشور خواند اعلام کرد. مکرون در جریان سخنرانی در شهر لمورو گفت: واگرایی اسلامی یک مشکل است و این مشکل، یک ایدئولوژی است که مدعی است قوانین خودش باید بر قوانین جمهوری [فرانسه] برتر باشد. وی در توجیه لایحه ضداسلامی دولت فرانسه ادعا کرد: «اسلام دینی است که امروز در تمام جهان در بحران به سر میبرد. این مساله را فقط در کشور خودمان شاهد نیستیم». مکرون مدعی شد هدف از اجرای این لایحه پس از به تصویب رسیدن، مواجهه با مشکل افزایش افراطگرایی اسلامی در فرانسه و تقویت «توانایی ما در زندگی در کنار یکدیگر» خواهد بود. این برنامه در حالی از سوی دولت فرانسه دنبال میشود که این کشور با داشتن 6 میلیون مسلمان و محدود کردن آنها، خود را مدعی مهد آزادی بیان میداند. «علی محیالدین القرهداغی» رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین، در حساب توئیتری خود به اظهارات اسلامستیزانه «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه واکنش نشان داد و تأکید کرد بحران کنونی ساخته دست کشورهای غربی است. القرهداغی افزود: «آقای رئیسجمهور! نگران دین ما نباش، زیرا این دین هیچگاه به قدرتی تکیه نکرده و شمشیری علیه کسی که با آن مخالفت کرده برنکشیده تا اینگونه پرچم خود را [در جایی] تحمیل کند». القرهداغی در پایان اظهاراتش تأکید کرد: «آقای رئیسجمهور مکرون! شما در بحران هستید؛ بحران اخلاقی، انسانی و سیاسی. اسلام مسؤولیت بار رهبران کارتونی و جعلی که بحران آنها را با نظارت شما به وجود آورده، به دوش نمیکشد». رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین همچنین گفت: «ما دلسوز حاکمی هستیم که هنوز در بحران و سایه جنگهای دینی به سر میبرد؛ حاکمی که در قرون وسطی زندگی میکند در حالی که ما در قرن بیستویکم قرار داریم».
* طرح مکرون درباره چیست؟
مکرون مدعی است برخی والدین مسلمان به فرزندانشان اجازه شرکت در کلاسهای موسیقی یا رفتن به استخرها را در مدارس نمیدهند و همچنین گفته، حجاب یا روسری نباید در داخل مدارس استفاده شود: «مدارس باید تحت کنترل شدید باشند و تاثیر و نفوذ خارجی در فرانسه تحمل نمیشود». رئیسجمهوری فرانسه با اعلام اینکه آنها از نزدیک با شورای مسلمانان فرانسه همکاری میکنند، گفت: این طرح هدفش اسلام آزاد عاری از نفوذ و تاثیر خارجی در فرانسه است. همچنین به امامان جماعت از ترکیه، مراکش، الجزایر و سایر کشورها اجازه کار در فرانسه از سال 2024 داده نمیشود. به جای آن، امامان جماعت از جوامع مسلمان خود فرانسه ملزم به آموزش و دریافت مجوز هستند. بر اساس این طرح جدید، برخی سازمانهای غیردولتی یا سازمانهایی که خلاف قانون و ارزشهای کشور عمل میکنند، ممکن است تعطیل یا با حسابرسیهای مالی شدیدی روبهرو شوند. مکرون تاکید دارد هدف از این برنامه دفاع از جمهوری فرانسه و ارزشهای آن با دور کردن مذهب از آموزش و بخش عمومی است.
* نگرانی از رشد اسلامهراسی در فرانسه
این طرح مناقشهبرانگیز از نخستینباری که پیشنهاد شد با انتقادهایی روبهرو بوده و برخی نمایندگان جامعه مسلمان آن را «اسلامهراسی» میدانند. جامعه مسلمانان فرانسه نگران هستند این برنامه که قرار است ماه دسامبر به پارلمان ارائه شود، باعث سوءاستفاده بیشتر علیه آنها شود. محمد موسوی، رئیس شورای مسلمانان فرانسه پیشتر هشدار داده بود آنها با هر گونه طرح و اقدامی که مسلمانان را از انجام اعمال مذهبیشان برحذر دارد، مخالفت میکنند. ۶ میلیون نفر یا به عبارتی ۸ درصد جمعیت ساکن فرانسه مسلمان هستند که بزرگترین اجتماع مسلمانان در یک کشور اروپایی به شمار میرود.
* هشدار یک ماه قبل رهبر انقلاب درباره اقدامات مشکوک اروپاییها
کمتر از یک ماه قبل رهبر حکیم انقلاب با انتشار پیامی درباره حمایت مقامات غربی از توهین به ساحت مقدس پیامبر اسلام، نکات بسیار مهمی را خطاب به جوامع اسلامی و لزوم توجه به مسائل مهم جهان اسلام مطرح کردند.