printlogo


کد خبر: 225154تاریخ: 1399/7/13 00:00
دور دنیا

ادامه درگیری‌ها در قره‌باغ
تکذیب ادعای ارمنستان از سوی آذربایجان
درگیری‌های شدید مرزی همچنان میان باکو و ایروان ادامه دارد و در آخرین تحولات، آذربایجان صبح دیروز به بمباران مرکز جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی ادامه داد و ارمنستان از ساقط کردن 3 جت طرف آذری خبر داد. جمهوری آذربایجان در واکنش به این ادعا اعلام کرد: ما یک بار دیگر اعلام می‌کنیم حتی یک هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آذربایجان سرنگون نشده است. 
به گزارش «وطن امروز»، وزارت دفاع ارمنستان دیروز اعلام کرد ۳ جت آذربایجان در ادامه درگیری‌های شدید در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی ساقط شده است. «شوشان استپانیان» سخنگوی این وزارتخانه تشریح کرد: حدود ساعت 8:۲۵ (به وقت محلی) یک هواپیمای دشمن در جهت جنوبی مورد اصابت قرار گرفت. حدود ساعت 8:۴۶ نیز 2 جت دیگر در خط مقدم قره‌باغ کوهستانی هدف قرار گرفتند. وی افزود: در همین حال درگیری شدید و مداوم در شمال و جنوب خط تماس ادامه دارد. دشمن نیروهای زیادی را در جناح‌ها مستقر و حمله را آغاز کرد. یگان‌های ارتش ارمنستان پیشروی دشمن را سرکوب و به آنها خسارات سنگینی وارد کردند. به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع آذربایجان در واکنش، اظهارات طرف ارمنستانی درباره ساقط شدن ۳ جت خود را تکذیب کرد و گفت: ما یک بار دیگر اعلام می‌کنیم حتی یک هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آذربایجان سرنگون نشده است. 
همچنین خبرنگار خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داد صدای گلوله‌باران از «استپاناکرت» مرکز جمهوری خودخوانده «آرتساخ» (قره‌باغ کوهستانی) شنیده شده است. به گفته او صدای انفجارها از حومه این شهر شنیده شده است. ارمنستان و جمهوری خودخوانده آرتساخ که بیشتر بخش‌های قره‌باغ کوهستانی را تحت کنترل دارد، حملات به استپاناکرت را تایید و هر دو حکومت نظامی و بسیج نیرو اعلام کرده‌اند. «آرائیک هارطونیان» رئیس منطقه قره‌باغ کوهستانی دیروز اعلام کرد با نیروهای ویژه به خط مقدم خواهد رفت. «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان هم در ادامه ادعاها درباره جابه‌جایی شبه‌نظامیان از منطقه غرب آسیا، گفته مدارکی دارد که ثابت می‌کند طرف ارمنستانی این شبه‌نظامیان را برای حضور در درگیری‌ها استخدام کرده است. 
***
تونل‌های مقاومت همچنان کابوس نظامیان صهیونیست
روزنامه رژیم صهیونیستی نوشت ده‌ها نظامی این رژیم که در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ مشارکت داشتند، همچنان از اختلالات روانی رنج می‌برند. مشاهده تونل‌های مقاومت در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ به کابوسی برای نظامیان صهیونیست تبدیل شده است. به گزارش «وطن امروز»، روزنامه «اسرائیل هیوم» در این باره نوشت یکی از نظامیانی که در جنگ ۲۰۱۴ وارد یکی از تونل‌های حماس شده بود، همچنان از آسیب روانی ناشی از مشاهده این تونل رنج می‌برد. این روزنامه نوشت این نظامی ملقب به «متان» یکی از نیروهای یگان مهندسی جنگی در ارتش است که در زمان جنگ وارد یکی از تونل‌های حماس شد و با وجود آنکه از لحاظ جسمی سالم از این تونل خارج شد اما مشکل حاد روانی برای او ایجاد شد که تا امروز گرفتار آن است و همچنان با شنیدن صداهای غیرمعمول مانند صدای هواپیما یا صدای جیرجیرک در پارک دچار وحشت می‌شود. طبق گزارش وبگاه «العهد»، خانواده متان نیز می‌گویند «متان از تونل‌های حماس بازگشت اما سالم نبود. او از مشکل حاد و خطرناک روانی رنج می‌برد». بر اساس این گزارش، این نظامی صهیونیست در نتیجه مشاهده صحنه‌هایی در جنگ غزه اکنون تحمل شنیدن صدای یک هواپیمای در حال عبور از آسمان را ندارد و با مشاهده آن صحنه‌های جنگ برای او تداعی می‌شود. اسرائیل هیوم همچنین نوشت منزل متان در مکانی قرار داشت که محل عبور هواپیماها بود و این امر چون جنگ غزه را برای او تداعی و ایجاد وحشت می‌کرد، ناچار به مکان دیگری نقل مکان کرد. طبق این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی متان را معلول ۱۰۰ درصدی اعلام کرده و خانواده او از ارتش خواسته است هزینه نصب عایق صوتی در منزل‌شان را پرداخت کند تا از ایجاد صداهای آزاردهنده برای متان جلوگیری شود. 
***
افزایش شمار مزدوران سودانی در جنگ یمن
گروه بین‌الملل: میدل ایست‌آی انگلیس به نقل از منابع ویژه عربستانی فاش کرد 1018 افسر و سرباز سودانی 22 سپتامبر به وسیله کشتی وارد عربستان شده‌اند. طبق گفته یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود، این نیروها پس از ورود به عربستان، از طریق گذرگاه‌های شهر جیزان (جازان) وارد یمن شده‌اند. به گزارش «وطن امروز»، این نیروها در حالی به یمن اعزام شده‌اند که خارطوم ژانویه گذشته متعهد شده بود حضور نظامی خود در یمن را از حدود ۵۰۰۰ سرباز به یک گروه کوچک در حدود ۶۵۰ سرباز کاهش دهد. سودان قبلا تا ۱۵ هزار سرباز را برای جنگ ائتلاف به رهبری سعودی و همکاری امارات در یمن مستقر کرده بود. سخنگوی رسمی نیروهای واکنش سریع سودان ماه ژانویه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفته بود مقامات این کشور تصمیم گرفته‌اند حضور نظامیان سودانی در یمن را به طور چشم‌گیری کاهش دهند. وی گفته بود قرار است تعداد این نیروها از ۵ هزار تن به 657 نفر برسد. دولت سودان که از شرایط بد اقتصادی رنج می‌برد، پس از آنکه وعده‌های مالی آمریکا به این کشور محقق نشد، حالا تصمیم گرفته است با اعزام مجدد سربازان خود به یمن ضمن بالا بردن مشارکت در این جنگ، کسب درآمد کند تا به مشکلات اقتصادی خود سر و سامان دهد. یک منبع آگاه که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت ۲ هواپیمای سودانی که هر کدام حامل ۱۲۲ و ۱۲۸ مسافر از کادر نظامی بودند، روز گذشته از خارطوم به فرودگاه نجران در جنوب عربستان پرواز کردند. به گفته این منبع هواپیماها تعدادی از افسران و سربازان سودانی را برای مشارکت در عملیات ائتلاف در یمن موسوم به عملیات «بازگرداندن امید» منتقل کردند. 

Page Generated in 0/0148 sec