printlogo


کد خبر: 225169تاریخ: 1399/7/13 00:00
تعطیلی یک هفته‌ای مراکز فرهنگی ورزشی، آموزشی و تفریحی که قبلا با محدودیت مواجه بودند
تعطیلی محدود استان تهران

گروه اجتماعی: با اعلام استانداری تهران، پایتخت به حالت نیمه‌تعطیل درآمد اما طرح ترافیک همچنان اجرا می‌شود و هیچ اداره‌ای تعطیل نشده است.
 نامه مهم فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران به استاندار برای تعطیلی یک هفته‌ای، نشان از وخیم‌ بودن شرایط پایتخت دارد با این وجود استانداری، تنها با تعطیلی مراکزی که قبلا هم با محدودیت زیادی مواجه بودند، موافقت کرد.
نامه دیروز علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران به انوشیروان محسنی‌بندپی، استاندار تهران نشان می‌دهد نگاه نظام سلامت برخلاف دولت، تعطیلی پایتخت است و نه جریمه افراد. 
دانشگاه‌ها، مدارس، مدارس شبانه‌روزی، حوزه‌های علمیه، عدم برگزاری نمازجمعه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبانسراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مساجد و مصلا‌ها، سینما، تئاتر و مراکز مشابه و موزه و باغ موزه‌ها از جمله این اماکن است. 
زالی در ادامه اخذ تصمیماتی مبنی بر تعطیلی آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، عدم برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش، تعطیلی باشگاه‌های ورزشی بویژه ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی، کاراته، جودو و موارد مشابه را مورد تاکید قرار داد. 
کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها، باغ‌وحش‌ها و شهربازی‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدنسازی از دیگر مواردی بود که فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، خواستار تعطیلی یک‌هفته‌ای آنها شد. 
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای چیره شدن بر این بیماری نوپدید و حل این چالش ملی، دکتر زالی تاکید کرد: بدیهی است با تحلیل شرایط موجود و وضعیت این بیماری در سطح استان، استمرار اعمال محدودیت و تعطیلی مراکز متعاقبا اعلام خواهد شد.
 
* جزئیات محدودیت‌های یک هفته‌ای تهران در پی تشدید کرونا
استانداری تهران روز گذشته در پی وخیم ‌شدن اوضاع کرونا در پایتخت، اعلام کرد مراکز عمومی تهران به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود. 
هفته گذشته روزنامه «وطن ‌امروز» در گزارشی با عنوان «تعطیل کنید» به این موضوع پرداخت و از قول کارشناسان، یکی از موثرترین راه‌های قطع زنجیره کرونا را تعطیلی پایتخت اعلام کرد.  سرانجام دیروز استانداری تهران موضوع تعطیلی برخی مراکز عمومی را ابلاغ کرد اما زیر بار تعطیلی ادارات و محدودیت‌های رفت‌و‌آمد نرفت. 
حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی- انتظامی استانداری تهران درباره مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا که به دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی و نهادهای عمومی غیردولتی از جمله شهرداری‌های مستقر در استان تهران ابلاغ شده است، گفت: در ابلاغ امروز با توجه به نامه نهم مهرماه معاون امنیتی- انتظامی وزارت کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر اعمال محدودیت به تفکیک استان و شهرستان‌های هدف، محدودیت و تعطیلی برخی مراکز به مدت یک هفته از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۸ مهرماه از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تمدید شده است. 
وی افزود: در این ابلاغیه دانشگاه‌ها، مدارس، مدارس شبانه‌روزی، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، سینماها، سالن‌های تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی در این یک هفته تعطیل خواهند بود. 
وی ادامه داد: برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی، ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته، جودو و موارد مشابه، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها، باغ‌وحش‌ها و شهر بازی‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدنسازی و همچنین عدم برگزاری نماز جمعه در این ابلاغیه مورد تاکید قرار گرفته است.
 
* جریمه چقدر؟
روحانی دیروز در اظهارات خود اعلام کرد حتی کسانی که از خانه بیرون می‌آیند و اداره و فروشگاهی هم نمی‌روند جریمه خواهند شد. موضوع جریمه و مجازات افرادی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند چیز تازه‌ای نیست و از چند ماه پیش مطرح بوده است. قطعا جریمه واحد صنفی متخلف که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کند بسیار راحت‌تر از جریمه افراد است. اما مشخص نیست دولت چگونه می‌خواهد افرادی را که در خیابان راه می‌روند و ماسک نمی‌زنند جریمه کند(!) اصلا چه ارگانی باید چنین جریمه‌ای را اعمال و اجرا کند. همین‌‌طور مشخص نیست مبلغ جریمه یا نوع مجازات چگونه خواهد بود. قطعا در صورت اعمال جریمه از سوی دولت، روزهای پرتنش و پرکاری در انتظار مجری این قانون خواهد بود. حسن روحانی دیروز جزئیات جریمه متخلفان کرونا را اعلام کرد اما از بیان جزئیات جریمه افرادی که در خیابان ماسک نمی‌زنند عاجز بود، چون در کمترین نقطه‌ای از جهان برای افرادی که در خیابان راه می‌روند جریمه در نظر گرفته شده است و افراد معمولا در اماکن عمومی مانند اتوبوس، مترو و... شناسایی و جریمه می‌شوند. اعمال مجازات برای افرادی که در خیابان راه می‌روند ستاد مقابله‌ای بزرگ و پرهزینه‌ای نیاز دارد که اجرای آن را با تردید مواجه می‌کند. 
در همین ارتباط حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌ امروز» گفته بود: دولت قصد دارد با جریمه افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند مانع از شیوع ویروس مرگبار کرونا شود، در حالی که این شیوه ناکارآمد است. البته مردم به جز تعداد کمی دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، بنابراین باید محدودیت‌ها سفت و سخت‌تر از قبل ایجاد شود، چرا که جریمه افراد خاطی جواب نمی‌دهد. جریمه تعدادی از مردم برای جلوگیری از گسترش بیماری «کووید-19» راهکار و کارساز نیست؛ افراد که خودرو نیستند شماره داشته باشند و از طریق شماره، شناسایی و جریمه شوند. دولت به جای این کار بیهوده باید برای چند هفته محدودیت‌ها را برگرداند و حتی محدودیت‌های جدیدی را به محدودیت‌های قبلی اضافه کند، چرا که کرونا بسیار زهر‌دار‌‌تر از قبل در حال گرفتن جان شهروندان است. 
وی به عدم اجرای پروتکل‌های بهداشتی در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا هم اشاره کرد و گفت: این پروتکل‌ها شامل دورکاری کارکنان دولت، ایجاد محدودیت در ترددها و تعطیلی خیلی از مشاغل و مراکز تحصیل، تدریس و خرید است اما دولت اکنون با بی‌توجهی به این موضوع، مدارس و دانشگاه‌ها را بازگشایی و دورکاری کارکنان و همچنین طرح ترافیک را لغو کرده است. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سیاست غلط لغو دورکاری کارمندان دولت تاکید کرد: پس دولت الکترونیک کجاست که این همه از آن تعریف می‌شود؟ چرا باید مدارس و دانشگاه‌ها در این شرایط سخت، باز باشد؟ مراکز خرید چرا فعال است؟ وی در ادامه افزود: بازگشت محدودیت‌های قبلی برای کاهش این بیماری ضروری است و باید اقدامات بازدارنده به‌گونه‌ای باشد که ترددهای استانی و بین‌شهری نیز برای مدتی ممنوع شود، البته ما قبلا هشدارهای لازم را به مسؤولان دولتی گوشزد کردیم اما کو گوش شنوا. 
کارشناسان معتقدند تا زمانی که مراکز عمومی و پرجمعیت مانند ناوگان حمل و نقل عمومی و فروشگاه‌های بزرگ و ادارات پرازدحام تعطیل نشود، زنجیره انتقال کرونا قطع نمی‌شود و اقدام اخیر استانداری تنها یک اقدام نمایشی بوده است.
***
[۳۵۲۳ مبتلا و ۱۷۹ فوتی جدید کرونا]
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۳۵۲۳ مورد جدید «کووید-۱۹» در کشور از ظهر جمعه تا ظهر دیروز (شنبه) خبر داد و گفت: از این تعداد یکهزار و ۴۰۱ نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور بستری شدند. سیماسادات لاری همچنین گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۴۶۸ هزار و ۱۱۹ نفر رسید. به گفته لاری، متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت ۱۷۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۷۴۶ نفر رسید. وی همچنین ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۳۸۷ هزار و ۶۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. به اذعان لاری، ۴۱۲۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: همچنین تاکنون ۴ میلیون و ۹۵ هزار و ۱۶۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. لاری در توضیح استان‌های در وضعیت قرمز بیماری هم گفت: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌و‌بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری ادامه داد: استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند. 

Page Generated in 0/0061 sec