اعلام جزئیات مجازات متخلفان کرونایی توسط حسن روحانی نشان میدهد دولت برای مجازات افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، برنامه ویژهای دارد.
به گزارش «وطن امروز»، از چند روز پیش مسؤولان دولتی تصمیم بر مجازات و جریمه افرادی داشتند که پروتکلهای بهداشتی را در اماکن عمومی رعایت نمیکنند، این در حالی است که جامعه سلامت بارها و بارها عدم برنامهریزی درست دولت برای کنترل کرونا در کشور را عامل اصلی شیوع کرونا دانسته است. دیروز رئیسجمهور در جلسته ستاد ملی مقابله با کرونا درباره جزئیات جریمه افرادی که پروتکلهای بهداشتی را عایت نمیکنند، گفت: قبلا هم گفتیم که فردی که احساس میکند بیمار شده و مشخص میشود که بیمار است، بیماری را مخفی نکند، پس از اگر کسی مخفی کرد تخلف کرده است. لذا اگر کمیته انتظامی و امنیتی که میخواهد مجازات برای تخلف بیاورد، این بالاترین تخلف است. جریمه شدیدی برای کسی که فهمیده بیمار است و دستورالعملها را رعایت نمیکند، وضع میشود.
وی گفت: امروز تصویب کردیم همه کادر اداری ما در کشور؛ چه دولتی و چه غیردولتی و همچنین کسانی که کسبوکار در اختیار دارند، در صورتی که مراقبت نکردند، بشدت با آنها برخورد شود و از قبل هم مشخص کردیم چه برخوردهایی انجام میشود و به دستگاهها ابلاغ شده است که شدت مجازات از تذکر تا انفصال یک سال از خدمت است. برای کسبوکار هم پلمب در نظر گرفته شده است؛ در تهران شدت مجازات بیشتر است. اصنافی هم که به مردم خدمات میدهند، خودشان باید رعایت کنند و اگر رعایت نکنند، تذکر و در نهایت پلمب را در نظر داریم که در تهران شدیدتر انجام خواهد شد. همچنین فردی که در بانک، اداره یا مغازه میآید و اصول بهداشتی را رعایت نکند نباید خدمتی دریافت کند، اگر خدمتی داده شد آن صاحب مغازه، آن صاحب بانک یا اداره جریمه خواهد شد. کسی که ماسک نمیزند باید به وی تخلف اعلام شود اما با خود فرد نباید برخورد شود. ممکن است در شناسایی از او سوالاتی پرسیده شود، فقط باید مشخص شود که او کیست که این تخلف را انجام داده و به وی اخطار داده و اعلام شود.
رئیسجمهور بیان داشت: خدمت دادن به کسانی که اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند، هم دارای مجازات است. کسی که خدمات میخواهد باید اصول بهداشتی را رعایت کرده و اگر فردی رعایت نکرده باشد، خدماتدهنده را مجازات خواهیم کرد، چرا که طرف مقابلش اصول بهداشتی را رعایت نکرده است.
مورد دیگر که قرار شد وزارت کشور و وزارت بهداشت و کمیتههای امنیت اجتماعی و بهداشتی ستاد با هم نهایی کنند، این است که فردی که از خانه خارج میشود که ممکن است کارمند اداری هم نباشد یا صاحب کسبوکار هم نباشد، باید مراعات کند و اگر مراعات نکرد و ماسک نزد، تاکید داریم که باید جریمه شود.
روحانی دیروز همچنین گفت: کرونا یک بیماری عادی نیست، سلطان و گدا نمیشناسد. دانشمند و حتی کادر درمان را مبتلا میکند و نیاز به یک عزم جدی داریم. باید مراقبت و نظارت را بالا ببریم و برای تخلفات جریمه قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه شرایط استانها شبیه به هم نیست، اظهار داشت: گزارشی از استانها داده شد و معلوم شد که نمیتوان کل ایران را در این موضوع یکدست دید؛ برخی استانها تنها یک پیک داشتند، برخی شهرها ۲ پیک داشتند، برخی هم هستند که داخل پیک سوم شدهاند؛ شرایط استانها عین هم نیست؛ اگر میخواهیم از این بیماری خطرناک فاصله بگیریم باید اصول بهداشتی را دقیقا مراعات کنیم.
اظهارات روحانی درباره جریمه افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند در حالی است که کادر درمان و جامعه سلامت بارها از برنامهریزی اشتباه و اصرار بر عادیسازی شرایط گله کرده و تدبیر بیشتر دولت برای محدودیت در ترددها و حتی تعطیلی مقطعی کانونهای بحران را خواستار شدند اما دولت زیر بار این مسؤولیت نمیرود و به جای جلوگیری از شیوع کرونا و قطع شدن زنجیره انتقال کرونا، قصد دارد افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، جریمه کند.
* کرونا با بگیر و ببند مهار نمیشود
در همین ارتباط رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: توصیه به مردم نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی خیلی نمیتواند بر جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا تاثیرگذار باشد، چرا که اگر فردی نخواهد در معرض عموم ماسک بزند یا فاصلهگذاری فیزیکی را رعایت کند، بیشک در خانه یا هر جایی نسبت به این موضوع بیتوجه است، بنابراین تنها راهکار ممانعت از شیوع این بیماری تعطیلی چند هفتهای و فرهنگسازی است.
پیام طبرسی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: کرونا با بگیر و ببند مهار نمیشود، سیاستهای بازدارندهای نظیر جریمه کردن خاطیان (کسانی که از ماسک استفاده نمیکنند و...) به سختی قابل اجراست؛ این در حالی است که مسؤولان باید راهکارهای دقیقتر و کارشناسانهای چون دورکاری کارکنان دولت، پرهیز از تجمع شهروندان در مراکز خرید و تجاری، ایجاد محدودیتهای ترافیکی و ترددی و تعطیلی مشاغل پرخطر را اعمال کنند.
وی به تاکید دکتر زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت مبنی تعطیلی یک هفتهای کلانشهر تهران و بازگشت محدودیتها اشاره کرد و اظهار داشت: به نظر میرسد با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در تهران، مسؤولان باید مدتی تهران را تعطیل کنند تا فشار همهگیری این ویروس کشنده بیفتد و زنجیره انتقال آن بتدریج از هم گسسته شود.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: ویروس کرونا اکنون بشدت در حال پیشرفت است و قدرت انتقال آن نیز بسیار بالاست، با این وجود اگر محدودیتها اعمال نشود بیشک بیمارستانهای تهران در چند روز آینده ظرفیتی برای پذیرش بیماران «کووید-19» نخواهند داشت.
طبرسی به خستگی کادر درمان در ارائه خدمات به بیماران کرونایی اشاره کرد و افزود: مردم باید اصول بهداشتی را بخوبی رعایت کنند، چرا که این بیماری با کسی شوخی ندارد و از آنجا که محدودیتی برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری توسط مسؤولان به چشم نمیخورد، بنابراین همه مردم مسؤول سلامت و جان خودشان شوند و نسبت به این بیماری مرگبار بیتوجه نباشند.